Купянский городской портал! Пятница, 19.04.2024, 20:41
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Путеводитель

Последние фото

Общая статистика
Интернет магазин: 
Форум-тем/сообщ: 542/2924
Коментарии: 835
Фото: 418
Новости: 1051
Файлов для скачивания: 5
Статей:897
Сайтов в каталоге: 970
Объявлений: 15
Игр: 219
Записей в гостевой: 36
FAQ: 1
Новости Украины: 107
Видео: 9105

Последние статьи
[15.09.2020][Мои статьи]
Увага! Важлива інформація (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
ТОП 6 запитань стосовно використання програмних реєстраторів розрахункових операцій (5)
[15.09.2020][Мои статьи]
До уваги платників земельного податку! Інформація про нормативну грошову оцінку земель розміщена на офіційному вебпорталі ДПС (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
Податкова знижка для внутрішньо переміщених осіб (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
З початку року надійшло 9,8 млрд грн ЄСВ (0)

Купянск
Главная » 2016 » Апрель » 27 » З 1 травня підвищується мінімальна заробітна плата
11:25
З 1 травня підвищується мінімальна заробітна плата
Головне управління ДФС у Харківській області повідомляє, що згідно з Законом України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» з 1 травня 2016 року підвищується рівень заробітної плати та прожиткового мінімуму. На період з 01.05.2016 року до 30.11.2016 року їх розмір становитиме 1450 грн.
Водночас звертаємо увагу, що згідно зі ст. 3 Закону про оплату праці, мінімальна заробітна плата - це законодавчо встановлений розмір заробітної плати за просту, некваліфіковану працю, нижче якого не може провадитися оплата за виконану працівником місячну, а також погодинну норму праці (обсяг робіт).
Таким чином сума заробітної плати працівнику с з 1 травня 2016 року не повинна бути менше вказаного розміру.
За недодержання роботодавцями мінімально встановлених розмірів зарплати, їх може бути притягнуто до відповідальності відповідно до ст. 265 КЗпП.

Розмір мінімальної заробітної плати впливає на розрахунок єдиного соцвнеску

Нагадуємо, що з 01.01.2016 р. ставка для нарахування ЄСВ становить 22% до визначеної бази нарахування.
Але ч. 5 ст. 8 Закону про ЄСВ установлено порядок нарахування ЄСВ, якщо база його нарахування не перевищує розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на місяць, за який отримано дохід. У такому разі сума ЄСВ розраховується як добуток розміру мінімальної зарплати, встановленої законом на місяць, за який отримано дохід (прибуток), та ставки ЄСВ (22%).
Тобто з 01.05.2016 р. розмір мінімального страхового внеску становитиме 319,00 грн (1450 грн*22%).
На рівні мінімального страхового внеску мають сплачувати ЄСВ за себе фізособи-підприємці платники єдиного податку та самозайняті особи.
Також зміниться максимальна величина доходу, на яку потрібно нараховувати ЄСВ. З 01.01.2016 року вона становить 25 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, встановлених на місяць нарахування доходу. Тож з 01.05.2016 р. вона дорівнюватиме 36 250 грн (1450 грн *25).
Відповідно збільшиться максимальний розмір нарахованого ЄСВ. З 01.05.2016 р. він становитиме 7975 грн (36250 грн * 22%) або 3048,63 грн (36250 грн*8,41%) при нарахуванні ЄСВ на зарплату працівника-інваліда, якщо роботодавцем є юрособа.

Трансфертне ціноутворення: актуальні питання-відповіді від ДФС

Державна фіскальна служба України у зв’язку з численними зверненнями платників щодо застосування норм податкового законодавства з трансфертного ціноутворення листом від 14.04.2016 р. №13362/7/99-99-19-02-02-17 надала відповіді на деякі актуальні запитання.

Шановні громадяни!

Останнім часом мали місце випадки надходження на адреси громадян листів – повідомлень начебто від податкових органів з вимогами задекларувати доходи у вигляді безкоштовних послуг кабельного телелебачення.
Державна фіскальна служба у Харківській області офіційно повідомляє, що жодного відношення до направлення таких листів з вимогами до громадян, не має.
У разі отримання вказаних повідомлень необхідно звертатися до правоохоронних органів.

Увага! Нова звітність щодо виробництва й обігу спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів

Міністерство фінансів України наказом від 11.02.2016 N 49 затвердило нові форми звітів щодо виробництва й обігу спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів та порядки їх заповнення.
Наказ набирає чинності з 22 квітня 2016 року.

До уваги платників податків! Про режим роботи ЦОП у святкові та вихідні дні

Салтівська ОДПІ повідомляє про режим роботи ЦОП у святкові та вихідні дні:
30 квітня та 7 травня 2016 року — робочий день до 15 год. 00 хв.;
1, 2, 3, 8, 9 травня 2016 року — вихідні дні.

Протягом січня-березня платники Салтівської ОДПІ перерахували майже 3 млн. грн. військового збору

Це на 541,7 млн.грн. більше від очікуваних надходжень. Зокрема у березні 2016 року сума надходжень склала близько 939 тис. грн.
Загалом, спостерігається стабільна динаміка надходжень податку на підтримку армії від представників усіх сфер економіки регіону. Адже враховуючи актуальність призначення цього платежу, громадяни відповідально ставляться і до нарахування, і до сплати військового збору.

Через митний кордон України не вдалося провезти заборонені предмети

Напередодні в пункті пропуску «Харків-пасажирський» митниками було виявлено таблетки «Феназепам».
Під час проведення усного та письмового декларування пасажири поїзду, який рухався з Росії до України, заявили про відсутність предметів, що підлягають обов’язковому декларуванню, або предметів, заборонених до переміщення через митний кордон України.
При детальному огляді особистих речей, у одного з пасажирів, громадянина Росії, у дорожній аптечці була виявлена упаковка пігулок «Феназепам» загальною кількістю 50 пігулок.
За даним фактом був складений протокол про порушення митних правил за статтею 472 Митного кодексу України.

Контакт-центр ДФС – один з кращих кол-центрів центральних органів виконавчої влади

Контакт-центр Державної фіскальної служби посів друге місце в рейтингу телефонних «гарячих ліній» центральних органів виконавчої влади, який проводився Всеукраїнським громадським об’єднанням ГО «Асоціація сприяння самоорганізації населення» та Одеським суспільним інститутом соціальних технологій у 2014-2015.
Такий громадський моніторинг здійснювався для визначення ефективності діяльності «гарячий ліній» та пошуку шляхів удосконалення їх роботи.
Експерти оцінювали діяльність кол-центрів за трьома групами показників: «Нормативне та організаційне забезпечення роботи телефонних «гарячих ліній», «Інформаційна відкритість та доступність органів виконавчої влади щодо роботи їх телефонних «гарячих ліній»», «Якість роботи телефонних «гарячих ліній».
Участь у рейтингу брали 30 контакт-центрів, серед яких перше місце посів Урядовий контактний центр.
Контакт-центр ДФС найвищі бали отримав у розділі «Якість роботи телефонних «гарячих ліній» за показниками:
«Чи допомогло вирішити підняту проблему звернення на телефонну «гарячу лінію»;
«Реакція оператора на озвучену проблему (що зроблено для її вирішення)»;
«Дотримання операторами телефонних «гарячих ліній» етичних норм при спілкуванні із особами, що звертаються».
Такої високої оцінки якості роботи Контакт-центру ДФС вдалося досягти завдяки значному професійному рівню та багаторічному досвіду роботи його фахівців, втіленню найкращих ідей з функціонування контакт-центрів інших країн та щоденним зусиллям, спрямованим на створення сервісу європейського рівня.
Зростання кількості звернень до Контакт-центру ДФС (1,2 млн. у 2015 р. проти 1,1 млн. у 2014 р.) свідчить про затребуваність інформаційно-довідкових послуг. На сьогодні показник кількості наданих Контакт-центром ДФС консультацій телефоном є найвищим серед аналогічних показників контакт-центрів органів виконавчої влади, що досліджувалися.
Контакт-центр ДФС і надалі покращуватиме свою роботу для задоволення законних прав та інтересів платників податків.

Довідково.
Протягом січня-березня 2016 року фахівцями Контакт-центру ДФС надано 369,5 тис. відповідей на запитання суб’єктів господарювання та громадян. Більшість відповідей платники отримали телефоном – 357,0 тис., електронною поштою та факсом – 12,5 тисяч.
Найчастіше платники податків зверталися з питань податку на додану вартість, податку на доходи фізичних осіб, єдиного внеску на загальнообов’язкове соціальне страхування, податку на прибуток підприємств та єдиного податку для фізичних осіб-підприємців.

На Харківщині податкова міліція виявила підпільне виробництво алкогольних напоїв

В рамках операції «Акциз-2016» працівники податкової міліції ГУ ДФС у Харківській області припинила діяльність підпільного цеху, в якому двоє харків’ян налагодили незаконне виробництво горілки та коньяку відомих брендів.
42-річний та 45-річний чоловіки виготовляли горілку змішуючи спирт із водою. Додавши до вказаної суміші ароматичні добавки та палений цукор, винахідники отримували так званий коньяк.
Незаконно виготовлений «зелений змій» харків’яни розливали у п’ятилітрові пляшки й тетропаки під відомими торговими марками, а в подальшому реалізовували через оптово-роздрібну мережу зі складу-магазину.
«В рамках кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст. 204 Кримінального кодексу України, працівники слідчо-оперативних підрозділів податкової міліції Харківщини провели обшуки у місцях виготовлення, зберігання та реалізації алкогольних напоїв з недоброякісної сировини, - розповідає виконуючий обов’язки першого заступника начальника ГУ ДФС у Харківській області Андрій Бєжанов, – під час зазначених заходів було виявлено та вилучено 1,9 тис. літрів спирту, 325 літрів коньяку, майже 2,5 тис. літрів горілки та 19 літрів винної продукції».
Крім цього, податківці вилучили автомобіль й обладнання, які використовувалися для виготовлення та транспортування фальсифікату, та 5 тис. доларів США.
«Загальна сума вилучених товарно-матеріальних цінностей складає 1,5 млн. грн.», - зазначає Андрій Бєжанов.
На теперішній час проводяться заходи щодо встановлення повного кола осіб, причетних до протиправної діяльності, та каналів надходження на територію Харківської області спирту. Вирішується питання щодо накладання арешту на вилучене майно.
Наразі слідство за даним фактом триває.
Просмотров: 426 | Добавил: Елена8203 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входа

Поиск

Последние события
Сообщения форума
  • Аккумулятор (2)
  • Автомобильная Сигнализация для авто (1)
  • послуги митного брокера в Харкові (0)
  • Объявления
    [28.03.2024]
    Лук оптом (0)
    [10.12.2023]
    товары оптом от производителя (0)
    [12.07.2023]
    Металлические кровати с доставкой оптом (0)


    Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0


    Купянск ОЛХ

    Основные теги
    живот похудение Тайские в бёдрах травы БЫСТРО похудения селетер таблетки без диет лицо убрать сильный возбудитель виагра женская женский возбудитель виагра виагра сильнодействущая купить возбудитель виагра для мужчин возбудители купить виагру как возбудить девушку капли возбуждающие тара запчасти работа 2-комнатная квартира бизнес Упаковка flat bottom плазменная резка токарные работы ГШП капролон пакеты возбудители для мужчин возбудитель желания Возбудители для двоих возбудитель капли Возбудители для мужчин и женщин возбудитель конский автобусы Фрезерные работы Газовая резка металла инфракрасные обогреватели конвектор дом дизайн интерьера дизайн квартиры дизайн студии заказать дизайн интерьера автовышки и автокраны база металлопроката листовой прокат металлопрокат опт розница вертикальная литьевая машина ВЛМ гидравлический шприцевой пресс литьевая машина для пластмасс поставщик тд там продажа недвижимости листовой металлопрокат Агентство недвижимости Днепр ремонт гидравлического оборудования купить гидропресс лента ФУМ риелтор Днепр зашита маски маски для лица. фабричный пошив. купить Днепр листовая сталь ваш карниз газовая резка обработка металлов кваритра в Днепре под заказ диета диеты Китайские отзывы похудеть витамины лекарства средства упражнения оборудование арматура вентиляционное компоненты конвейеры лабораторное кип насосы высоковольтное инструмент

     

    Купянский городской портал © 2024