Купянский городской портал! Суббота, 20.04.2024, 09:54
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Путеводитель

Последние фото

Общая статистика
Интернет магазин: 
Форум-тем/сообщ: 542/2924
Коментарии: 835
Фото: 418
Новости: 1051
Файлов для скачивания: 5
Статей:897
Сайтов в каталоге: 970
Объявлений: 15
Игр: 219
Записей в гостевой: 36
FAQ: 1
Новости Украины: 107
Видео: 9105

Последние статьи
[15.09.2020][Мои статьи]
Увага! Важлива інформація (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
ТОП 6 запитань стосовно використання програмних реєстраторів розрахункових операцій (5)
[15.09.2020][Мои статьи]
До уваги платників земельного податку! Інформація про нормативну грошову оцінку земель розміщена на офіційному вебпорталі ДПС (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
Податкова знижка для внутрішньо переміщених осіб (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
З початку року надійшло 9,8 млрд грн ЄСВ (0)

Купянск
Главная » 2016 » Апрель » 18 » Валіза, пачка цигарок та кишеня – громадянка намагалася сховати наркотичні засоби від митників
14:27
Валіза, пачка цигарок та кишеня – громадянка намагалася сховати наркотичні засоби від митників
Напередодні в зону митного контролю МАПП «Гоптівка» в’їхав автобус, який прямував до Росії. При проведенні усного та письмового декларування водій з пасажирами заявили, що не переміщують через митний кордон України будь-які заборонені до переміщення предмети.
Але, під час огляду особистих речей одного з пасажирів, громадянки України, митниками було виявлено майже 16 грам речовини білого кольору, сховану в пачці з під цигарок.
При подальшому огляду цієї ж громадянки у кишені її куртки, було виявлено прозорий поліетиленовий пакетик та фольга, в яких знаходилась також речовина білого кольору, загальною вагою майже 3 грами. Зі слів громадянки виявлена речовина є «нюхальною сіллю».
Але на цьому огляд громадянки не закінчився, оскільки службовий собака Ів Сен Лоран спрацював на її валізу з особистими речами. При огляді зовнішньої кишені валізи виявлено пачку з під жувальних гумок з речовиною рослинного походження зеленого кольору (майже 12 грам), яка зі слів громадянки є «коноплею».
За даним фактом був складений протокол про порушення митних правил за частиною 1 статті 483 Митного кодексу України.

Щодо особливостей справляння рентної плати за користування радіочастотним ресурсом України

Відповідно до п. 254.1 ст. 254 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року №2755-VІ, із змінами та доповненнями (далі – ПКУ), платниками рентної плати за користування радіочастотним ресурсом України є загальні користувачі радіочастотного ресурсу України, визначені законодавством про радіочастотний ресурс, яким надано право користуватися радіочастотним ресурсом України в межах виділеної частини смуг радіочастот загального користування на підставі:
ліцензії на користування радіочастотним ресурсом України;
ліцензії на мовлення та дозволу на експлуатацію радіоелектронного засобу та випромінювального пристрою;
дозволу на експлуатацію радіоелектронного засобу та випромінювального пристрою, отриманого на підставі договору з власником ліцензії на мовлення;
дозволу на експлуатацію радіоелектронного засобу та випромінювального пристрою.
Сплата рентної плати здійснюється починаючи з дати видачі ліцензії на користування радіочастотним ресурсом України, або дозволу на експлуатацію радіоелектронного засобу та випромінювального пристрою (п.п. 254.5.3 п. 254.5 ст. 254 ПКУ).
Відповідно до п. 254.4 ст. 254 ПКУ ставки рентної плати за користування радіочастотним ресурсом України встановлені за 1 МГц смуги радіочастот на місяць у розрізі видів радіозв’язку та діапазонів радіочастот, відповідно до виду радіозв’язку.
З 1 січня 2016 року набрали чинності зміни, які внесені Законом України від 24 грудня 2015 року №909-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році» (далі -Закон), зокрема в частині рентної плати за користування радіочастотним ресурсом України:
- базовий податковий (звітний) період дорівнює календарному місяцю (пп.1 п.71 розд.І Закону);
- скасовано сплату щомісячних авансових внесків у податковому (звітному) кварталі у розмірі однієї третини суми податкових зобов’язань з рентної плати, визначеної у податковій декларації за попередній податковий (звітний) квартал (пп.3 п.71 розд.І Закону),
- збільшено ставки рентної плати за користування радіочастотним ресурсом України (п.67 розд.І Закону).

Нова форма податкової накладної

Салтівська ОДПІ повідомляє, що 01.04.2016 набрав чинності наказ Міністерства фінансів України від 31.12.2015 № 1307 «Про затвердження форми податкової накладної та Порядку заповнення податкової накладної» (далі – Наказ № 1307). Таким чином, з квітня 2016 року податкові накладні за формою, затвердженою наказом Міністерства фінансів України від 22.09.2014 № 957, складати не можна.
Тобто, усі податкові накладні підлягають реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України, та за формою, чинною на день такої реєстрації.
У новій формі податкової накладної скасовано низку обов’язкових реквізитів (місцезнаходження покупця/продавця, номер телефону, вид цивільно-правового договору, форму розрахунків) та доповнено показниками (коди ставок та коди пільг).
Також змінено тип причини з позначкою 01 при складанні податкової накладної, яка не видається отримувачу (покупцю). Для таких операцій введено новий умовний ІПН «100000000000».
Змінено перелік осіб, які зазначають умовний ІПН «200000000000» у рядку «Індивідуальний податковий номер отримувача (покупця)» податкової накладної.
Введено новий умовний ІПН «600000000000» для окремих операцій.
З Наказом № 1307 Ви можете ознайомитись скориставшись розділом «Нормативні та інформаційні документи» Загальнодоступного інформаційно-довідкового ресурсу (http://zir.sfs.gov.ua).
Довідково: Наказ № 1307 опубліковано в офіційному бюлетені «Офіційний вісник України» від 12.02.2016 № 10.

Набули чинності зміни до Положення про акцизні марки

Салтівська ОДПІ повідомляє, що 29.03.2016р. набула чинності Постанова Кабінету Міністрів України від 23.03. 2016 р № 209 (далі – Постанова) «Деякі питання використання марок акцизного податку», якою внесено зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2010 року № 1251 «Про затвердження Положення про виготовлення, зберігання, продаж марок акцизного податку та маркування алкогольних напоїв і тютюнових виробів».
Так, до 20 числа місяця, в якому подано попередню заяву-розрахунок, покупці акцизних марок мают право відкоригувати таку заяву у бік збільшення, що не перевищує визначеного в ній обсягу. Для цього необхідно подати додаткову попередню заявку - розрахунок.
Крім того у Постанові зазначено, що немаркованими вважаються алкогольні напої з марками, які мають:
• пошкодження, що виключають встановлення індексу регіону, серії, місяці і роки (кварталу) твори марки;
• відкриті надриви краю марки більше ніж 4 х 10 мм по вертикалі, 4 х 20 мм - по горизонталі і 4 х 18 мм - по діагоналі (довжина діагонального розриву визначається як прямокутна проекція);
• пошкодження, в результаті яких зменшилася довжина марки на 10 або більше міліметрів або ширина марки - на 5 або більше міліметрів;
• відсутній кут марки площею понад 150 кв. мм, довжина меншої сторони якого становить більш ніж 10 мм.
Оновленим Положенням про акцизні марки також передбачено, що у разі зміни зразка марок ДФС України може продати залишки оплачених марок попереднього зразка, які виготовлені підприємством-виробником та / або перебувають на зберіганні у продавця, якщо рішенням про введення марок нового зразка не встановлено інше.
Довідково: Постанову № 209 опубліковано в газеті «Урядовий кур'єр» від 29.03.2016 № 59.

Податок на нерухомість: особливості розрахунку та сплати фізичними особами

Ставка податку на нерухоме майно встановлюється відповідним органом місцевої влади. Наразі її розмір не може перевищувати 3% розміру мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня відповідного звітного року.
Якщо ж органом місцевої влади не прийнято рішення про встановлення відповідних місцевих податків і зборів, що є обов’язковими згідно з нормами Податкового кодексу України, такі податки до прийняття рішення справляються виходячи з норм Податкового кодексу України із застосуванням їх мінімальних ставок.
Базою оподаткування є загальна площа об’єкта житлової та нежитлової нерухомості, в тому числі його часток. Для фізичних осіб база оподаткування визначається податковим органом на підставі даних Держреєстру речових прав на нерухоме майно або на підставі оригіналів відповідних документів платника податків, зокрема документів на право власності.
При цьому відповідна база оподаткування об’єкта/об’єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток, що перебувають у власності фізичної особи, зменшується:
а) для квартири/квартир незалежно від їх кількості – на 60 кв. м;
б) для житлового будинку/будинків незалежно від їх кількості – на 120 кв. м;
в) для різних типів об’єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток (у разі одночасного перебування у власності платника податку квартири/квартир та житлового будинку/будинків, у тому числі їх часток), – на 180 кв. м.
Відтак від сплати податку на нерухоме майно звільняються фізичні особи, які мають у власності перелічені об’єкти нерухомого майна в межах вказаної площі.
Обчислення суми податку з об’єкта/об’єктів нежитлової нерухомості, які перебувають у власності фізичних осіб, здійснюється податковим органом за місцем податкової адреси (місцем реєстрації) власника такої нерухомості виходячи із загальної площі кожного з об’єктів нежитлової нерухомості та відповідної ставки податку.
Водночас за наявності у власності об’єкта (об’єктів) житлової нерухомості, у тому числі його частки із загальною площею понад300 кв. м(для квартири) та/або500 кв. м(для будинку), сума податку, розрахована відповідно до пп. "а"-"г" п.п. 266.7.1 п. 266.7 ст. 266 Податкового кодексу України збільшується на 25000 грн на рік за кожен такий об’єкт житлової нерухомості (його частку).
Після обчислення суми податкового зобов’язанння фізичним особам надсилають податкове повідомлення-рішення про сплату суми податку та відповідні платіжні реквізити за місцем податкової адреси фізичної особи (місцем реєстрації). Таке повідомлення-рішення має бути надіслано до 1 липня 2016 року для сплати податку на нерухоме майно за 2015 рік. Відповідно протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення фізичним особам необхідно сплатити суму податку.

Щоб не проґавити квартальну звітність 2016 року

Згідно із п.п. 49.18.2 п. 49.18 ст. 49 Податкового кодексу України (далі - ПКУ) податкові декларації, крім випадків, передбачених ПКУ, подаються за базовий звітний (податковий) період, що дорівнює календарному кварталу або календарному півріччю (у тому числі у разі сплати квартальних або піврічних авансових внесків) - протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу (півріччя).
Якщо останній день строку подання податкової декларації припадає на вихідний або святковий день, то останнім днем строку вважається операційний (банківський) день, що настає за вихідним або святковим днем (п. 49.20 ст. 49 ПКУ).
Платник податків зобов’язаний самостійно сплатити суму податкового зобов’язання, зазначену у поданій ним податковій декларації, протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку, передбаченого ПКУ для подання податкової декларації, крім випадків, встановлених ПКУ (п. 57.1 ст. 57 ПКУ).
Граничними термінами подання податкових декларацій та сплати податкових зобов’язань є за:
- I квартал п. р.: 10 травня та 20 травня 2016 року відповідно;
- ІІ квартал п. р.: 9 серпня та 19 серпня 2016 року відповідно;
- ІІІ квартал п. р.: 9 листопада та 18 листопада 2016 року відповідно;
- ІV квартал п. р.: 9 лютого та 17 лютого 2017 року відповідно.
Разом з цим повідомляємо, що податковий календар розміщений на головній сторінці офіційного веб-порталу ДФС України.

З доходів, отриманих від здійснення незалежної професійної діяльності у 2015 році, сплачується військовий збір
Доходи, отримані протягом календарного року фізичними особами, які провадять незалежну професійну діяльність, оподатковуються військовим збором.
Оподатковуваним доходом вважається сукупний чистий дохід, тобто різниця між доходом і документально підтвердженими витратами, необхідними для провадження певного виду незалежної професійної діяльності. Водночас за умови неотримання довідки про взяття на облік особою, яка провадить незалежну професійну діяльність, об’єктом оподаткування є доходи, отримані від такої діяльності без урахування витрат.
Відповідно до п.п. 1.4 п. 16¹ підрозд. 10 розд. XX Податкового кодексу України нарахування, утримання та сплата військового збору до бюджету здійснюється у порядку, встановленому ст. 168 Податкового кодексу.
Згідно з п. 178.4. ст. 178 Податкового кодексу України фізичні особи, які провадять незалежну професійну діяльність, подають податкову декларацію за результатами звітного року відповідно до цього розділу у строки, передбачені для платників податку на доходи фізичних осіб та самостійно до 1 серпня року, що настає за звітним, сплачують суму податкового зобов’язання, зазначену в податковій декларації.
Відтак фізичні особи, які здійснюють незалежну професійну діяльність, за результатами звітного податкового року самостійно розраховують суму військового збору в розмірі 1,5% сукупного чистого доходу, відображають в річній податковій декларації та сплачують у терміни, передбачені для сплати податку на доходи фізичних осіб.
Першим звітним періодом для нарахування військового збору з доходів фізичних осіб, які провадять незалежну професійну діяльність, є 2015 рік.

Три робочих дні - для внесення змін у ліцензію на роздрібну торгівлю

Згідно з статтею 15 Закону України від 19 грудня 1995 року № 481/95-BP «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів», при зміні відомостей, зазначених у виданій суб’єкту господарювання ліцензії (за винятком змін, пов’язаних з реорганізацією суб’єкта господарювання), орган, який видав ліцензію, на підставі заяви суб’єкта господарювання протягом трьох робочих днів видає суб’єкту господарювання ліцензію, оформлену на новому бланку з урахуванням змін.
Відповідно до п. 25 Тимчасового порядку видачі ліцензій на право імпорту, експорту спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів і роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 13 травня 1996 року №493, у ліцензії, зокрема, зазначається на лицьовому боці:
- найменування органу, що її видав;
- вид товарів (алкогольні напої чи тютюнові вироби), на право реалізації яких видано ліцензію;
- для юридичних осіб – найменування та місцезнаходження, номер телефону, факс (за їх наявності);
- для фізичних осіб – прізвище, ім’я та по батькові, паспортні дані (серія, номер, ким і коли виданий, місце проживання), номер телефону (за його наявності);
- ідентифікаційний код суб’єкта підприємницької діяльності;
- місце торгівлі;
- адреси відокремлених від роздрібної мережі місць зберігання алкогольних напоїв та тютюнових виробів;
- реєстраційний номер ліцензії, дата реєстрації;
- термін дії;
- дата видачі ліцензії;
- посада, прізвище, ім’я, по батькові уповноваженої особи, яка підписала ліцензію.
При цьому згідно з Інформаційними картками №21-26 «Видача ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями», №21-28 «Видача ліцензії на право роздрібної торгівлі сидром та перрі (без додання спирту)», №21-30 «Видача ліцензії на право роздрібної торгівлі тютюновими виробами», затверджених наказом ДФС від 13.01.2015 №7, у разі зміни відомостей, зазначених у виданій суб’єкту господарювання ліцензії (за винятком змін, пов’язаних з реорганізацією суб’єкта господарювання), подаються:
- заява довільної форми;
- документи, що підтверджують зміну відомостей.
Зазначені Інформаційні картки розміщено на офіційному веб-порталі Державної фіскальної служби України за адресою: http://sfs.gov.ua (розділ «Адміністративні послуги»).
Таким чином, при зміні відомостей (найменування юридичної особи або прізвища фізичної особи, місцезнаходження або місця проживання, адреси місця торгівлі в зв’язку з перейменуванням населеного пункту, вулиці тощо), зазначених у виданій суб’єкту господарювання ліцензії, орган, який видав ліцензію, на підставі заяви суб’єкта господарювання протягом трьох робочих днів видає суб’єкту господарювання ліцензію, оформлену на новому бланку з урахуванням змін.

Електронний рахунок платника акцизного податку: інформація для суб’єкта господарювання
Відповідно до п. 16. розділу ІІІ Порядку електронного адміністрування реалізації пального, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24 лютого 2016 року №113, (далі – Порядок №113) електронний рахунок відкривається платнику податку Казначейством автоматично без укладення договору та на безоплатній основі. На електронний рахунок платник податку зараховує необхідну суму коштів виключно з власного поточного рахунка.
Згідно з п. 17 розділу ІІІ Порядку №113 електронні рахунки відкриваються виключно на підставі реєстрів для Казначейства, які ДФС після внесення осіб до реєстру платників протягом одного робочого дня надсилає Казначейству.
У реєстрі для Казначейства зазначаються найменування або прізвище, ім’я та по батькові платника податку, податковий номер або номер та серія паспорта (для фізичних осіб - підприємців, які мають відмітку в паспорті про право здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта), номер бюджетного рахунка, код згідно з ЄДРПОУ та МФО органу Казначейства, до якого здійснюється перерахування податку до державного бюджету.
Датою початку здійснення платником податку операцій з використанням електронного рахунка є дата відкриття такого рахунка, але не раніше першого дня початку перехідного періоду, встановленого абзацом другим п. 11 підрозділу 5 розділу XX Податкового кодексу України (далі – ПКУ).
Викрито розкрадання 17,8 млн. грн. бюджетних коштів у сфері теплоенергетики
Співробітниками податкової міліції Дніпропетровської області внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення, що кваліфікується за ч.5 ст.191 КК України, за фактом порушення чинного законодавства посадовими особами комерційного підприємства, що здійснює діяльність у сфері монтажу водопровідних мереж, систем опалення та кондиціювання.
Як з’ясувалось, ці посадові особи з 2013 по 2015 рік отримали від НКРЕ 40,9 млн. гривень на проведення монтажних робіт зі встановлення побутових газових лічильників та розробки технічної документації на території Дніпропетровської області, а також технічного переоснащення центральних теплових пунктів, ремонту і модернізації котелень м. Запоріжжя.
У подальшому, зловживаючи службовим становищем, вони документально, без фактичного проведення, оформили операції виконання вказаних робіт з підприємствами, що мають ознаки фіктивності.
Такі дії дали змогу фігурантам провадження заволодіти бюджетними коштами у сумі 17,8 млн. гривень.
Тривають слідчі дії.

Фізичні особи, які провадять незалежну професійну діяльність, зобов’язані до 1 травня подати податкову декларацію за результатами звітного року

Незалежна професійна діяльність – участь фізичної особи у науковій, літературній, артистичній, художній, освітній або викладацькій діяльності, діяльність лікарів, приватних нотаріусів, адвокатів, аудиторів, бухгалтерів, оцінщиків, інженерів чи архітекторів, особи, зайнятої релігійною (місіонерською) діяльністю, іншою подібною діяльністю за умови, що така особа не є працівником або фізичною особою-підприємцем та використовує найману працю не більше, ніж чотирьох фізичних осіб.
Оподаткування доходів, отриманих фізичною особою, яка провадить незалежну професійну діяльність, регулюється статтею 178 Податкового кодексу України.
Пунктом 178.2 цієї статті Податкового кодексу України передбачено, що доходи громадян, отримані протягом календарного року від провадження незалежної професійної діяльності, оподатковуються за ставкою 15%, крім випадків, визначених у пунктах 167.2 – 167.4 ст. 167 Податкового кодексу України. Якщо загальна сума отриманих платником податку у звітному податковому місяці доходів перевищує десятикратний розмір мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного податкового року (у 2015 році розмір мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного податкового року, становив 1218 гривень), ставка податку становить 20% до суми такого перевищення.
Важливо зазначити, що оподатковуваним доходом вважається сукупний чистий дохід, тобто різниця між доходом і документально підтвердженими витратами, необхідними для провадження певного виду незалежної професійної діяльності.
Фізичні особи, які провадять незалежну професійну діяльність, зобов’язані вести облік доходів і витрат від такої діяльності та подавати податкову декларацію за результатами звітного року у строки, передбачені для платників податку на доходи фізичних осіб, тобто до 1 травня року, що настає за звітним.
При цьому суму податкового зобов’язання, зазначену в податковій декларації, необхідно самостійно сплатити до 1 серпня року, що настає за звітним.
Водночас фізичні особи, які провадять незалежну професійну діяльність, за результатами звітного податкового року самостійно розраховують військовий збір за ставкою 1,5% від сукупного чистого доходу, відображають його в річній податковій декларації та сплачують в термін, передбачений для сплати податку на доходи фізичних осіб.
Просмотров: 580 | Добавил: Елена8203 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входа

Поиск

Последние события
Сообщения форума
  • Аккумулятор (2)
  • Автомобильная Сигнализация для авто (1)
  • послуги митного брокера в Харкові (0)
  • Объявления
    [28.03.2024]
    Лук оптом (0)
    [10.12.2023]
    товары оптом от производителя (0)
    [12.07.2023]
    Металлические кровати с доставкой оптом (0)


    Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0


    Купянск ОЛХ

    Основные теги
    живот похудение Тайские в бёдрах травы БЫСТРО похудения селетер таблетки без диет лицо убрать сильный возбудитель виагра женская женский возбудитель виагра виагра сильнодействущая купить возбудитель виагра для мужчин возбудители купить виагру как возбудить девушку капли возбуждающие тара запчасти работа 2-комнатная квартира бизнес Упаковка flat bottom плазменная резка токарные работы ГШП капролон пакеты возбудители для мужчин возбудитель желания Возбудители для двоих возбудитель капли Возбудители для мужчин и женщин возбудитель конский автобусы Фрезерные работы Газовая резка металла инфракрасные обогреватели конвектор дом дизайн интерьера дизайн квартиры дизайн студии заказать дизайн интерьера автовышки и автокраны база металлопроката листовой прокат металлопрокат опт розница вертикальная литьевая машина ВЛМ гидравлический шприцевой пресс литьевая машина для пластмасс поставщик тд там продажа недвижимости листовой металлопрокат Агентство недвижимости Днепр ремонт гидравлического оборудования купить гидропресс лента ФУМ риелтор Днепр зашита маски маски для лица. фабричный пошив. купить Днепр листовая сталь ваш карниз газовая резка обработка металлов кваритра в Днепре под заказ диета диеты Китайские отзывы похудеть витамины лекарства средства упражнения оборудование арматура вентиляционное компоненты конвейеры лабораторное кип насосы высоковольтное инструмент

     

    Купянский городской портал © 2024