Купянский городской портал! Пятница, 29.03.2024, 07:37
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Путеводитель

Последние фото

Общая статистика
Интернет магазин: 
Форум-тем/сообщ: 542/2924
Коментарии: 835
Фото: 418
Новости: 1051
Файлов для скачивания: 5
Статей:897
Сайтов в каталоге: 970
Объявлений: 15
Игр: 219
Записей в гостевой: 36
FAQ: 1
Новости Украины: 107
Видео: 9105

Последние статьи
[15.09.2020][Мои статьи]
Увага! Важлива інформація (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
ТОП 6 запитань стосовно використання програмних реєстраторів розрахункових операцій (5)
[15.09.2020][Мои статьи]
До уваги платників земельного податку! Інформація про нормативну грошову оцінку земель розміщена на офіційному вебпорталі ДПС (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
Податкова знижка для внутрішньо переміщених осіб (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
З початку року надійшло 9,8 млрд грн ЄСВ (0)

Купянск
Главная » 2016 » Январь » 26 » Податок на доходи фізичних осіб підприємцями з 2016 року сплачується поквартально
17:52
Податок на доходи фізичних осіб підприємцями з 2016 року сплачується поквартально
Податок на доходи фізичних осіб підприємцями з 2016 року сплачується поквартально

З 2016 року Законом України від 24.12.2015р. № 909-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році» викладено у новій редакції пп.177.5.1. п.177.5 ст.177 Податкового кодексу України.
Зокрема зазначеними змінами передбачено, що авансові платежі з податку на доходи фізичних осіб розраховуються платником податку самостійно згідно з фактичними даними, зазначеними у Книзі обліку доходів і витрат, кожного календарного кварталу. Терміни сплати таких авансових внесків до бюджету суттєво перенесено: до 20 числа місяця, наступного за кожним календарним кварталом (до 20 квітня, до 20 липня і до 20 жовтня). Також у Податковому кодексу з’явилася норма про те, що авансовий платіж за четвертий календарний квартал не розраховується та не сплачується.
Якщо результатом розрахунку авансового платежу за відповідний календарний квартал є від'ємне значення, то авансовий платіж за такий період не сплачується.
Таким чином, для фізичних осіб – підприємців під час заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи (затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 02.10.2015 № 859) у додатку Ф 4 «Розрахунок податкових зобов’язань з податку на доходи фізичних осіб та військового збору з доходів, отриманих само зайнятою особою» не виникає обов’язку розрахунку квартальних авансових платежів по податку на доходи фізичних осіб. Тобто платниками податків не заповнюється рядок 6 розділу ІІ додатку Ф 4.
Звертаємо увагу, що доходи, отримані самозайнятими особами після 1 січня 2016 року, оподатковуються за ставкою визначеною п.167,1 ст.167 Податкового кодексу у розмірі 18 відсотків.

Фізичні особи – підприємці відображають в декларації про майновий стан і доходи за 2015 рік і суму військового збору

Куп`янська ОДПІ звертає увагу фізичних осіб – підприємців на загальній системі оподаткування, що за підсумками 2015 року вони повинні надати декларацію про майновий стан та доходи, визначивши при цьому самостійно податкові зобов’язання з податку на доходи фізичних осіб та військового збору.
Податковим кодексом України визначено, що об'єктом оподаткування військовим збором є доходи, визначені ст. 163 ПКУ: оподаткуванню підлягає загальний річний оподатковуваний дохід, який включає доходи як з джерел їх походження в Україні, так і іноземні доходи. Ставка збору складає 1,5% об'єкта оподаткування.
При цьому нарахування, утримання та сплата (перерахування) збору до бюджету здійснюються у порядку, встановленому ст. 168 ПКУ. Тобто платник податку, який у 2015 році отримував доходи від особи, що не є податковим агентом, та іноземні доходи, зобов'язаний включити суму таких доходів до загального річного оподатковуваного доходу та подати декларацію за наслідками 2015 року, а також сплатити податок з цих доходів.
Отже, за результатами 2015 року року платники податку – фізичні особи, які отримали зазначені вище доходи, та фізичні особи-підприємці повинні подати декларацію та визначити податкові зобов’язання як з податку на доходи фізичних осіб, так і з військового збору. З цією метою з 1 січня 2016 року введено в дію нову декларацію, форма якої затверджена наказом Міністерства фінансів України від 02.10.2015 за № 859. Сума військового збору, що підлягає сплаті платником податків самостійно до бюджету за результатами звітного року вказується у рядку 24.1 розділу IV нової декларації, а сума податку на доходи фізичних осіб – у рядку 23.1 розділу IV нової декларації.
Податковим законодавством установлені такі строки для подання декларації:
- громадянин та особа, яка проводить незалежну професійну діяльність, – до 01 травня року, що настає за звітним;
- підприємець – протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу (року).

Зареєструвати Книгу обліку доходів та витрат підприємці можуть за допомогою електронного сервісу фіскальної служби
Заява на реєстрацію Книги обліку доходів і витрат (далі - Книга) формується за допомогою електронного ключа у сервісі «Електронний кабінет платника податків» в режимі «Ведення Книги обліку доходів і витрат в електронному вигляді та формування податкової декларації» і надсилається до контролюючого органу за місцем податкового обліку засобами електронного зв'язку.
В електронній формі заяви про реєстрацію Книги зазначається:
- найменування органу ДФС;
- реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія та номер паспорта (для осіб, які через свої релігійні переконання відмовились від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків і мають відповідну відмітку в паспорті);
- прізвище, ім'я, по батькові фізичної особи - підприємця;
- дані документа, що підтверджують державну реєстрацію;
- податкова адреса фізичної особи - підприємця;
- номер та дата реєстрації попередньої книги;
- підпис фізичної особи - підприємця та дата заповнення заяви.
Контролюючий орган за місцем податкового обліку реєструє заяву у реєстрі поданих заяв та протягом 3 робочих днів формує та надсилає повідомлення про реєстрацію Книги із зазначенням її реєстраційного номера та дати реєстрації.
Більш детально з цим роз'ясненням можна ознайомитися на офіційному веб-порталі Державної фіскальної служби України у Загальнодоступному інформаційно-довідковому ресурсі (категорія 104.08).
Підприємці з річними доходами більше мільйона повинні застосовувати РРО

В зв'язку з набранням чинності Закону України від 1 липня 2015 року №569 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій» Державна фіскальна служба України повідомляє, що відповідно до пункту 296.10 статті 296 Податкового кодексу України (з врахуванням змін) реєстратори розрахункових операцій не застосовуються платниками єдиного податку другої і третьої груп (фізичними особами-підприємцями) незалежно від обраного виду діяльності, обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 1 мільйон гривень.
У разі перевищення в календарному році обсягу доходу понад 1 мільйон гривень застосування РРО для такого платника єдиного податку є обов'язковим. Застосування РРО розпочинається з першого числа першого місяця кварталу, наступного за виникненням такого перевищення, та продовжується у всіх наступних податкових періодах протягом дії свідоцтва платника єдиного податку.
.
З 1 січня 2016 року платники податків - фізичні особи звітуватимуть за новою декларацією
Громадяни, підприємці та особи, які проводять незалежну професійну діяльність, за отримані у 2015 році доходи звітуватимуть за новою формою податкової декларації про майновий стан і доходи. Строки подання декларації залежать від обраної категорії платника, а саме:
- громадяни та особи, які проводять незалежну професійну діяльність, – до 1 травня року, що настає за звітним;
- підприємці – протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу (року).
Нова форма декларації та інструкція щодо її заповнення затверджена наказом Міністерства фінансів України від 02.10.2015 №859, що зареєстрований у Міністерстві юстиції України 26.10.2015 за №1298/27743. Цей наказ розміщено на офіційному веб-порталі ДФС України.

Роз’яснення щодо порядку складання оновленої декларації з податку на прибуток
Куп`янська ОДПІ інформує, що ДФСУ у листі від 04.01.2016 р. № 102/7/99-99-19-02-01-17роз’яснила порядок подання податкової декларації з податку на прибуток за 2015 рік.
Даним листом роз’яснено порядок відображення в декларації нарахованих авансових внесків при виплаті дивідендів, та правильності самостійного виправлення помилок.
Окремо фахівці відомства звернули увагу щодо Податкового звіту про використання коштів неприбутковими організаціями.

На захист країни платники Куп`янської ОДПІ перерахували 16,3 млн. грн. військового збору
Така сума податку на підтримку армії надійшла до казни впродовж 2015 року – повідомила в.о.начальника Куп`янської ОДПІ Олена Кухтіна.
Варто нагадати, що платниками військового збору є фізичні особи – резиденти та нерезиденти, які отримують доходи в Україні. Відповідальними за утримання (нарахування) і сплату (перерахування) військового збору до бюджету є роботодавці, що нараховують доходи у вигляді заробітної плати на користь платника податків; податкові агенти (для оподатковуваних інших доходів із джерела їх походження в Україні).
Відтак, відповідно до норм Податкового кодексу оподатковується заробітна плата, інші заохочувальні та компенсаційні виплати, виграші в грошову лотерею. Військовий збір також стягується з виграшу в державну та недержавну грошову лотерею, виграшу гравця, отриманого від організатора азартної гри. Оподаткуванню підлягають теж доходи, які платник отримав згідно з цивільно-правовими договорами (договори підряду) за виконання робіт (надання послуг), сума яких відображається в акті приймання-передачі виконаних робіт (наданих послуг).
Слід відмітити, платники податків податок на армію платять у розмірі 1,5% від своїх надходжень.

У 2016 році знижено ставку єдиного соціального внеску
З 1 січня 2016 року Законом України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році» від 24.12.2015 р. № 909-VIII (далі ― Закон № 909) внесено низку змін до Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 08.07.2010 р. № 2464-VI (далі ― Закон № 2464).
Фізособи-підприємці та особи, які провадять незалежну професійну діяльність, сплачують ЄСВ, як і інші платники ЄСВ з 1 січня 2016 року за ставкою 22%.
Порядок визначення бази нарахування ЄСВ порівняно з минулим роком не змінився. Так її визначають: фізособи – підприємці, що перебувають на спрощеній системі оподаткування (крім пенсіонерів за віком та інвалідів, які отримують пенсію чи соціальну допомогу) самостійно для себе, але не більше максимальної величини бази нарахування ЄСВ (34450 грн) і не менше за розмір мінімального страхового внеску (з 01.01.2016 р. – 303,16 грн (1378 грн. х 22%));
фізичні особи – підприємці, що перебувають на загальній системі оподаткування, та особи, які провадять незалежну професійну діяльність, нараховують ЄСВ тільки за місяці, у яких вони отримали дохід (прибуток) у межах максимальної величини й не менше розміру мінімального страхового внеску. У тих місяцях, у яких вони не отримали доходу (прибутку) вони мають право (а не зобов’язані) визначити базу нарахування ЄСВ з дотриманням мінімального й максимального її розміру.
Об’єкти спадщини оподатковуються згідно норм Податкового кодексу
Відповідно до норм Податкового кодексу України при оподаткуванні спадщини застосовуються такі ставки податку на доходи фізичних осіб: нульова ставка, ставка у 5%
Право на застосування нульової ставки мають:
- члени сім’ї першого ступеня споріднення (чоловік або дружина, батьки та діти, у тому числі усиновлені), які успадковують будь-яку власність;
- особа інвалід І групи або особа, яка має статус дитини сироти або, дитини позбавленої батьківського піклування, якщо успадковується нерухоме майно, рухоме майно, сума страхового відшкодування;
- дитина - інвалід, яка успадковує нерухоме або рухоме майно.
Ставка 5% застосовується для будь-якого майна для спадкоємців, що не є членами сім’ї спадкодавця першого ступеня споріднення. Тобто всі члени сім’ї, які не є батьками, чоловіком або дружиною чи дітьми (в тому числі всиновленими), при отриманні спадщини мають сплатити до державної скарбниці 5% податку на доходи фізичних осіб.
Громадяни, що одержали дохід у вигляді спадщини чи подарунку, який оподатковується за нульовою ставкою податку, та фізичні особи – нерезиденти, якими сплачено податок з доходів фізичних осіб до нотаріального оформлення (видачі свідоцтва на спадщину або договору дарування) не зобов’язані включати вартість (суму) такої спадщини чи подарунку до складу загального річного оподатковуваного доходу та подавати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи.
«Громадяни, які отримали у 2015 році спадщину чи подарунок, зобов’язані задекларувати такі доходи до 1 травня 2016 та до 1 серпня 2016 року сплатити з таких доходів відповідну суму податку», - нагадала в.о.начальника Куп`янської ОДПІ Олена Кухтіна.

Про особливості справляння податку на нерухомість у 2016 році
Так, податок на нерухоме майно,відмінне від земельної ділянки, як і раніше сплачують фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які є власниками об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості.
Як і минулого року, не є об’єктом оподаткування зокремаоб'єкти нежитлової нерухомості, які використовуються суб'єктами господарювання малого та середнього бізнесу, що провадять свою діяльність в малих архітектурних формах та на ринках (пп. е) п. 266.2.2. статті 266 Податкового кодексу України);будівлі промисловості, зокрема виробничі корпуси, цехи, складські приміщення промислових підприємств (пп. є) п. 266.2.2. статті 266 Податкового кодексу України); будівлі, споруди сільськогосподарських товаровиробників, призначені для використання безпосередньо у сільськогосподарській діяльності (пп. ж) п. 266.2.2. статті 266 Податкового кодексу України). Крім того з 1 січня 2016 року не є об’єктом оподаткування об'єкти нерухомості, що перебувають у власності релігійних організацій, статути (положення) яких зареєстровано у встановленому законом порядку, та використовуються виключно для забезпечення їхньої статутної діяльності, включаючи ті, в яких здійснюють діяльність засновані такими релігійними організаціями добродійні заклади (притулки, інтернати, лікарні тощо), крім об'єктів нерухомості, в яких здійснюється виробнича та/або господарська діяльність (пп. и) п. 266.2.2. статті 266 Податкового кодексу України); будівлі дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладівнезалежно від форми власності та джерел фінансування, що використовуються для надання освітніх послуг (пп. ї) п. 266.2.2. статті 266 Податкового кодексу України).
База оподаткування податком не змінилась: загальна площаоб’єкта житлової та нежитлової нерухомості, в тому числі його часток.
Ставки встановлюються за рішенням сільської, селищної, міської ради або ради об'єднаних територіальних громад. Згідно внесених змін ставка оподаткування встановлюється у розмірі, що не перевищує 3 відс. розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня (41,34 грн.) за 1 кв. метр бази оподаткування (у 2015 році – не більше 2 відс.)
Окрім того, відтепер юридичні та фізичні особи – власники житлової нерухомості, загальна площа якої перевищує 300 квадратних метрів (для квартири) та/або 500 квадратних метрів (для будинку), сплачуватимуть додатково 25000 гривень на рік за кожен із вказаних об'єктів житлової нерухомості (його частку).
Пільги зі сплати податку на нерухомість: база оподаткування зменшується:
а) для квартири/квартир незалежно від їх кількості - на 60 кв. метрів;
б) для житлового будинку/будинків незалежно від їх кількості - на 120 кв. метрів;
в) для різних типів об’єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток (у разі одночасного перебування у власності платника податку квартири/квартир та житлового будинку/будинків, у тому числі їх часток), - на 180 кв. метрів.
Таке зменшення надається один раз за кожний податковий (звітний) рік.
Пільги з податку (що сплачується на відповідній території) з об'єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, що перебувають у власності фізичних або юридичних осіб, громадських об'єднань, благодійних організацій, релігійних організацій України, встановлюють сільські, селищні, міські ради та ради об'єднаних територіальних громад. При цьому пільги з податку, з об'єктів житлової нерухомості, для фізичних осіб визначаються виходячи з їх майнового стану та рівня доходів.
Водночас пільги не надаються на об’єкти житлової нерухомості, для фізичних осіб на:
- об’єкт/об’єкти оподаткування, якщо площа такого/таких об’єкта/об’єктів перевищує п’ятикратний розмір неоподатковуваної площі, затвердженої рішенням органів місцевого самоврядування;
- об’єкти оподаткування, що використовуються їх власниками з метою одержання доходів (здаються в оренду, лізинг, позичку, використовуються у підприємницькій діяльності).
Пільги з податку, що сплачується на відповідній території з об’єктів нежитлової нерухомості, встановлюються в залежності від майна, яке є об’єктом оподаткування.
Сплата податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки у 2016 році. Цього року платники податку – юридичні особи сплачуватимуть податок за житлову та нежитлову нерухомість за 2016 рік. Вони самостійно обчислюють суму податку станом на 1 січня і до 20 лютого 2016 року подають до державних податкових інспекцій за місцезнаходженням об’єкта/об’єктів оподаткування декларацію з розбивкою річної суми рівними частками поквартально. Податок сплачується авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом. Щодо новоствореного (нововведеного) об’єкта житлової та/або нежитлової нерухомості декларація юридичною особою – платником подається протягом 30 календарних днів з дня виникнення права власності на такий об’єкт, а податок сплачується починаючи з місяця, в якому виникло право власності на такий об’єкт.
Платники – фізичні особи у 2016 році сплачуватимуть податок за житлову та нежитлову нерухомість за 2015 рік, за ставками та з використанням пільг, які застосовувались при розрахунку податку минулого року. До 1 липня 2016 року за місцем їх податкової адреси (місцем реєстрації) буде направлено (вручено) податкове/податкові повідомлення-рішення про сплату суми/сум податку з зазначенням відповідних платіжних реквізитів. Термін сплати податку – протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення.

Про особливості справляння транспортного податку у 2016 році
Суттєвих змін зазнав порядок справляння транспортного податку. Тепер об’єктом оподаткування транспортним податком є легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п’яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 750 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня (1,03 млн.грн.) – у 2015 роцітранспортний податок сплачували власники з автомобілів, які використовувалися до 5 років та мали об’єм циліндрів двигунапонад 3 тис. куб. см.
Середньоринкова вартість визначається Міністерством економічного розвитку і торгівлі України, за методикою, затвердженою Кабінетом Міністрів України, виходячи з марки, моделі, року випуску, типу двигуна, об'єму циліндрів двигуна, типу коробки переключення передач, пробігу легкового автомобіля, та розміщується на офіційному веб-сайті Міністерства.
Платниками транспортного податку як і торік є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти. Ставка не змінилась – 25000 гривень на рік за кожен автомобіль.
Законом №909-VIII прописано особливості сплати податку у зв’язку із закінченням 5 – ти річного віку та викраденням автомобіля.
Так, у разі спливу п'ятирічного віку протягом звітного року податок сплачується за період з 1 січня цього року до початку місяця, наступного за місяцем, в якому вік такого автомобіля досяг (досягне) п'яти років.
У разі незаконного заволодіння третьою особою легковим автомобілем, який є об'єктом оподаткування, транспортний податок за такий легковий автомобіль не сплачується з місяця, наступного за місяцем, в якому мав місце факт незаконного заволодіння легковим автомобілем, якщо такий факт підтверджується відповідним документом про внесення відомостей про вчинення кримінального правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань, виданим уповноваженим державним органом. При поверненніавтомобіля його власнику (законному володільцю) податок за такий легковий автомобіль сплачується з місяця, в якому легковий автомобіль було повернено відповідно до постанови слідчого, прокурора чи рішення суду.
Власники – юридичні особи у разі незаконного заволодіння третьою особою легковим автомобілем, подають уточнюючу деклараціюпротягом 30 календарних днів з дня внесення відомостей про вчинення кримінального правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань; а у разі повернення –протягом 30 календарних днів з дня складання постанови слідчого, прокурора чи винесення ухвали суду.

Обчислення і сплата транспортного податку у 2016 році

Платники податку – юридичні особи самостійно обчислюють суму податку станом на 1 січня і до 20 лютого 2016 року подають до державних податкових інспекцій за місцем реєстрації об’єкта оподаткування декларацію з розбивкою річної суми рівними частками поквартально. Щодо об’єктів оподаткування, придбаних протягом року, декларація юридичною особою – платником подається протягом місяця з дня виникнення права власності на такий об’єкт, а податок сплачується починаючи з місяця, в якому виникло право власності на такий об’єкт.
Обчислення суми податку з об’єкта/об’єктів оподаткуванняфізичних осіб здійснюється державною податковою інспекцією за місцем реєстрації платника податку. Податкове повідомлення-рішення про сплату суми/сум податку та відповідні платіжні реквізити надсилається (вручається) платнику до 1 липня.
Щодо об’єктів оподаткування, придбаних протягом року, податок сплачується фізичною особою-платником починаючи з місяця, в якому виникло право власності на такий об’єкт.Податковеповідомлення-рішення надійде новому власнику після отримання державною податковою інспекцією інформації про перехід права власності.
Фізичні особи – платники транспортного податку мають право звернутися з письмовою заявою до державної податкової інспекції за місцем своєї реєстрації для проведення звірки даних щодо:а) об’єктів оподаткування, що перебувають у власності платника податку;б) розміру ставки податку;в) нарахованої суми податку.
У разі виявлення розбіжностей між даними державної податкової інспекції та даними, підтвердженими платником податку на підставі оригіналів відповідних документів (зокрема документів, що підтверджують право власності на об’єкт оподаткування, перехід права власності на об’єкт оподаткування, документів, що впливають на середньоринкову вартість легкового автомобіля), контролюючий орган проводить перерахунок суми податку і надсилає (вручає) платнику нове податкове повідомлення-рішення. Попереднє вважається скасованим (відкликаним).
Порядок електронного адміністрування ПДВ приведено у відповідність до норм Податкового кодексу України
Уряд 30 грудня 2015 р. прийняв постанову Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Порядку електронного адміністрування податку на додану вартість» (головний розробник – Мінфін).
Постановою передбачається приведення Порядку електронного адміністрування податку на додану вартість, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 16 жовтня 2014 р. № 569, у відповідність до норм Податкового кодексу України, які набрали чинності з 1 січня 2016 р. в частині функціонування такої системи.

Актуалізація положень Порядку електронного адміністрування податку на додану вартість надасть змогу:

- реалізувати механізм часткової сплати податку на додану вартість сільгосппідприємствами – суб’єктами спеціального режиму оподаткування залежно від виду сільгосппродукції;
- врегулювати питання врахування у системі електронного адміністрування податку на додану вартість особливостей для платників, що застосовують касовий метод податкового обліку.
Просмотров: 406 | Добавил: Елена8203 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входа

Поиск

Последние события
Сообщения форума
  • Аккумулятор (2)
  • Автомобильная Сигнализация для авто (1)
  • послуги митного брокера в Харкові (0)
  • Объявления
    [28.03.2024]
    Лук оптом (0)
    [10.12.2023]
    товары оптом от производителя (0)
    [12.07.2023]
    Металлические кровати с доставкой оптом (0)


    Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0


    Купянск ОЛХ

    Основные теги
    живот похудение Тайские в бёдрах травы БЫСТРО похудения селетер таблетки без диет лицо убрать сильный возбудитель виагра женская женский возбудитель виагра виагра сильнодействущая купить возбудитель виагра для мужчин возбудители купить виагру как возбудить девушку капли возбуждающие тара запчасти работа 2-комнатная квартира бизнес Упаковка flat bottom плазменная резка токарные работы ГШП капролон пакеты возбудители для мужчин возбудитель желания Возбудители для двоих возбудитель капли Возбудители для мужчин и женщин возбудитель конский автобусы Фрезерные работы Газовая резка металла инфракрасные обогреватели конвектор дом дизайн интерьера дизайн квартиры дизайн студии заказать дизайн интерьера автовышки и автокраны база металлопроката листовой прокат металлопрокат опт розница вертикальная литьевая машина ВЛМ гидравлический шприцевой пресс литьевая машина для пластмасс поставщик тд там продажа недвижимости листовой металлопрокат Агентство недвижимости Днепр ремонт гидравлического оборудования купить гидропресс лента ФУМ риелтор Днепр зашита маски маски для лица. фабричный пошив. купить Днепр листовая сталь ваш карниз газовая резка обработка металлов кваритра в Днепре под заказ диета диеты Китайские отзывы похудеть витамины лекарства средства упражнения оборудование арматура вентиляционное компоненты конвейеры лабораторное кип насосы высоковольтное инструмент

     

    Купянский городской портал © 2024