Купянский городской портал! Пятница, 19.04.2024, 00:44
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Путеводитель

Последние фото

Общая статистика
Интернет магазин: 
Форум-тем/сообщ: 542/2924
Коментарии: 835
Фото: 418
Новости: 1051
Файлов для скачивания: 5
Статей:897
Сайтов в каталоге: 970
Объявлений: 15
Игр: 219
Записей в гостевой: 36
FAQ: 1
Новости Украины: 107
Видео: 9105

Последние статьи
[15.09.2020][Мои статьи]
Увага! Важлива інформація (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
ТОП 6 запитань стосовно використання програмних реєстраторів розрахункових операцій (5)
[15.09.2020][Мои статьи]
До уваги платників земельного податку! Інформація про нормативну грошову оцінку земель розміщена на офіційному вебпорталі ДПС (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
Податкова знижка для внутрішньо переміщених осіб (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
З початку року надійшло 9,8 млрд грн ЄСВ (0)

Купянск
Главная » 2016 » Февраль » 22 » Податковий календар на 22 лютого
09:57
Податковий календар на 22 лютого
Салтівська ОДПІ нагадує, що 22 лютого спливає термін подання цілої низки податкових звітів:
-податкової декларації з ПДВ за січень платниками, у яких базовий податковий (звітний) період дорівнює календарному місяцю;
-декларації акцизного податку за січень 2016 року;
-податкової декларації з плати за землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності) на 2016 рік;
-податкової декларації платника єдиного податку четвертої групи на 2016 рік та розрахунку частки сільськогосподарського товаровиробництва за 2015 рік для переходу на спрощену систему оподаткування або щорічного підтвердження статусу платника єдиного податку;
-звіту про суми нарахованої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, компенсації) застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування до фіскальних органів (форма № Д4 (місячна)) за січень 2016 року;
-податкової декларації рентної плати за січень 2016 року з розрахунком: рентної плати за користування надрами при видобуванні вуглеводневої сировини; рентної плати за користування радіочастотним ресурсом України; рентної плати за транспортування нафти і нафтопродуктів магістральними нафтопроводами та нафтопродуктопроводами; рентної плати за транзитне транспортування трубопроводами аміаку територією України.
Крім того, 22 лютого настає останній день сплати наступних податків:
-єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування роботодавцями за січень 2016 року (крім гірничих підприємств);
-акцизного податку за січень 2016 року (доплати у разі потреби) податкового зобов’язання з акцизного податку на тютюнові вироби, розрахованої з урахуванням авансових платежів, здійснених при придбанні марок акцизного податку. При цьому виробники тютюнових виробів здійснюють авансову сплату акцизного податку при придбанні марок акцизного податку в сумі, розрахованої з урахуванням мінімального акцизного податкового зобов'язання із сплати акцизного податку на тютюнові вироби та ставок податку, діючих відповідно до норм Податкового кодексу України.

Користувався іпотечним житловим кредитом - частину суми процентів можна включити до податкової знижки

Наразі триває Деклараційна кампанія - 2016. Декларування доходів – це не тільки виконання громадянином свого конституційного обов’язку, а і реалізація права громадян на податкову знижку.
«Зокрема, платник податку - резидент має право включити до податкової знижки частину суми процентів за користування іпотечним житловим кредитом, наданим позичальнику в національній або іноземній валютах, фактично сплачених протягом звітного податкового року», - зазначає заступник начальника Салтівської ОДПІ Інна Богатирьова.
При сплаті процентів за іпотечним житловим кредитом в іноземній валюті сума платежів за такими процентами, здійснених в іноземній валюті, перераховується у гривні за офіційним валютним (обмінним) курсом Національного банку України, що діє на день сплати таких процентів.
Таке право виникає в разі якщо за рахунок іпотечного житлового кредиту будується чи купується житловий будинок (квартира, кімната), визначений платником податку як основне місце його проживання, зокрема згідно з позначкою в паспорті про реєстрацію за місцезнаходженням такого житла.
Крім того, відповідно до пп. 166.3.8 п. 166.3 ст. 166 ПКУ фізична особа – резидент має право включити до податкової знижки суми витрат, які пов’язані із сплатою видатків на будівництво (придбання) доступного житла, визначеного законом, у тому числі на погашення пільгового іпотечного житлового кредиту, наданого на такі цілі, та процентів за ним.
Право на включення до податкової знижки суми, розрахованої відповідно до ст. 175, надається платнику податку за одним іпотечним кредитом протягом 10 послідовних календарних років починаючи з року, в якому:
об’єкт житлової іпотеки придбавається;
збудований об’єкт житлової іпотеки переходить у власність платника податку та починає використовуватися як основне місце проживання.
У разі якщо іпотечний житловий кредит має строк погашення більше ніж 10 календарних років, право на включення частини суми процентів до податкової знижки за новим іпотечним житловим кредитом виникає у платника податку після повного погашення основної суми та процентів попереднього іпотечного житлового кредиту.
Якщо сума одержаного фізичною особою іпотечного житлового кредиту перевищує суму, витрачену на придбання (будівництво) предмета іпотеки, до складу витрат включається сума відсотків, сплачена за користування іпотечним кредитом у частині, витраченій за цільовим призначенням.
Порядок визначення суми процентів, сплачених платником податку за користування іпотечним житловим кредитом з метою нарахування податкової знижки регулюється ст. 175 ПКУ.
Нагадуємо, що для реалізації права на податкову знижку за наслідками 2015 року необхідно заповнити та подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи до 31 грудня поточного року включно.

Ліквідація «податкових ям» - пріоритет в діяльності фіскальної служби

Головою ДФС України Романом Насіровим перед службою поставлене чітке завдання – вивести кошти з тіньового обігу. Такі руйнівні для нашої економіки поняття, як конвертаційні центри та податкові ями повинні відійти в минуле.
Для цього в арсеналі податківців є електронні бази даних, аналітичні системи, досвідчені фахівці. На даний час ДФС України створено робочі групи з метою виявлення недоліків та надання практичної допомоги з ліквідації ризикових схем у регіонах країни.
Як повідомив керівник ГУ ДФС у Харківській області Микола Рибаков, днями команда високопрофесійних та досвідчених фахівців ДФС України приступила до роботи на Харківщині.
Сьогодні в полі зору податківців знаходиться більше 100 суб’єктів господарювання, які, ймовірно, використовувалися як інструменти мінімізації. Вже у лютому по 60 таких суб’єктах встановлено заборону на надання звітності в електронному вигляді, а також на реєстрацію податкових накладних.
Також у поточному році за матеріалами оперативного управління слідчим управлінням фінансових розслідувань в ЄРДР зареєстровано 38 кримінальних проваджень, викрито та припинено діяльність 1 конвертаційного центру, обсяг проконвертованих коштів якого склав близько 5 млрд. грн. Розпочато 9 досудових розслідувань за виявленими фактами ухилення від сплати ПДВ (сума встановлених збитків - 28,3 млн. грн.).
Окрім того, співробітниками оперативного управління у 2016 році вилучено з незаконного обігу підакцизних товарів на суму 558,4 тис. грн., у тому числі спирту на 460 тис. грн., алкогольних напоїв на 27,5 тис. грн., паливно-мастильних матеріалів на 70,9 тис. грн.
«Державний бюджет від існування «податкових ям» втрачає значні суми коштів. Фіскальна служба Харківщини буде безкомпромісно протидіяти протиправній діяльності у тісній співпраці з усіма підрозділами ДФС України»,- запевнив Микола Рибаков.

«Акциз-2016»: з незаконного обігу вилучено підакцизних товарів на 83,7 млн. грн.

З початку поточного року податковою міліцією ДФС розпочато спецоперацію «Акциз-2016». Вона стала продовженням успішної операції з протидії незаконному виробництву та обігу підакцизних товарів, а також перекриття каналів їх контрабандного потрапляння на внутрішній ринок України, яка діяла з квітня минулого року.
Так, з початку 2016 року з незаконного обігу вже вилучено товарів підакцизної групи на суму 83,7 млн. грн.
Зокрема, 21990 дал спирту ¬– на суму майже 13,8 млн. грн., 15715 дал лікеро-горілчаних виробів – на 21,4 млн. грн., тютюнових виробів понад 801,7 тис. пачок – на 13,5 млн. грн. та 1963 тонни пально-мастильних матеріалів на 32,6 млн. грн.
Окрім того, з початку року у рамках операції «Акциз-2016» податковою міліцією припинено діяльність 30 незаконних виробництв підакцизних товарів. У переважній більшості вживання зазначеної продукції загрожувало здоров’ю споживачів, оскільки вона вироблялась в антисанітарних умовах з недоброякісної сировини.
Завдяки ефективній роботі підрозділів податкової міліції ДФС протягом минулого року вдалося упередити потрапляння на ринки фальсифікованої та контрабандної продукції на загальну суму 861,6 млн. грн.
У 2015 році ліквідовано 84 підпільних виробництв фальсифікату. З незаконного обігу вилучено спирту на суму 70,1 млн. грн., лікеро-горілчаних виробів – 103,4 млн. грн., тютюну – 155 млн. грн., пально-мастильних матеріалів – 496,7 млн. грн.

У січні 2016 року до бюджету надійшло 1,2 млрд. грн. єдиного податку

Протягом січня 2016 року платники податків, які застосовують спрощену систему оподаткування, сплатили до бюджету майже 1,2 млрд. грн. єдиного податку.
У розрізі категорій платників, фізичні особи – підприємці у січні 2016 року спрямували до бюджету 790,7 млн. грн. Це на 217,2 млн. грн. більше, ніж за аналогічний період минулого року.
У свою чергу юридичні особи, які застосовують спрощену систему оподаткування, у січні сплатили до бюджету 366,3 млн. грн. єдиного податку.
Серед них платниками третьої групи у січні 2016 року сплачено 186,8 млн. грн. Порівняно з січнем минулого року такі надходження від зазначеної групи платників збільшились на 44,3 млн. грн.
Щодо четвертої групи платників податків – юридичних осіб, то ними у звітному періоді сплачено до державного бюджету 179,5 млн. грн. єдиного податку.

Податковою міліцією викрито факт ухилення від сплати податків на суму 71 млн. гривень

Співробітниками податкової міліції Центрального офісу з обслуговування великих платників податків викрито підприємців, які ухилились від сплати податків на суму понад 71 мільйон гривень.
Як з’ясувалося, керівники підприємства, яке займається будівництвом житлових і нежитлових будівель, для ухилення від сплати податків при погашенні заборгованості по кредиту за рахунок заставного майна одного з банків не відобразили відповідні суми в декларації з ПДВ контрагентів банку. Такі дії дозволили їм ухилитися від сплати податку на додану вартість.
За результатами вжитих заходів державі вже відшкодовано понад 24,5 мільйона гривень завданих збитків.

У січні 2016 року ДФС зафіксовано 312 випадків порушення прав інтелектуальної власності

Протягом січня поточного року ДФС зафіксовано 312 випадків призупинення митного оформлення за підозрою у порушенні прав інтелектуальної власності.
Про всі виявлені факти своєчасно повідомлено представників правовласників для оперативного прийняття відповідного рішення.
Для сприяння захисту правовласників під час зовнішньоекономічної діяльності Державна фіскальна служба України веде митний реєстр об’єктів права інтелектуальної власності. До них належать об’єкти авторського права і суміжних прав, винаходи, корисні моделі, промислові зразки, торговельні марки, географічні зазначення (зазначення походження товарів) та сорти рослин.
Загалом, станом на 1 лютого 2016 року до митного реєстру за заявами правовласників внесено 2 933 об’єкти. З них – 17 об`єктів внесено у січні 2016 року.

Платник єдиного податку групи 2 не може надавати послуги самозайнятій особі

Якщо фізособа-підприємець — платник єдиного податку групи 2 надає послуги самозайнятій особі, яка здійснює незалежну професійну діяльність (неплатник єдиного податку), такий підприємець порушує умови, установлені ПКУ для платників єдиного податку групи 2. На цьому наголосило ГУ ДФС у м. Києві в листі від 04.02.2016 р. № 71/В/26-15-12-02-14.
Адже фізичні особи, які провадять незалежну професійну діяльність відповідно до вимог ПКУ, не можуть відноситись до суб'єктів господарювання, які мають право застосовувати спрощену систему оподаткування.
Під час виплати суб'єктами господарювання — податковими агентами фізичним особам, які провадять незалежну професійну діяльність, доходів, безпосередньо пов'язаних із такою діяльністю, податок на доходи в джерела виплати не утримується в разі надання такою фізичною особою копії довідки про взяття її на податковий облік як фізичної особи, яка провадить незалежну професійну діяльність. Це правило не застосовується в разі нарахування (виплати) доходу за виконання певної роботи та/або надання послуги згідно з цивільно-правовим договором, відносини за яким установлено трудовими відносинами, а сторони договору можуть бути прирівняні до працівника чи роботодавця відповідно до пп.пп. 14.1.195 та 14.1.222 ПКУ (п.178.5 ПКУ).

Витяг із ЄДР підтверджує статус ФОПа під час виплати йому доходів

ГУ ДФС у м. Києві (лист від 09.02.2016 р. № 2528/10/26-15-12-02-15) повідомило: із метою виконання положень п. 177.8 ПКУ, незалежно від обраної системи оподаткування, єдиним документом, що підтверджує державну реєстрацію фізичної особи як суб'єкта підприємницької діяльності, є витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців і громадських формувань.
Водночас, як зазначено податківцями, якщо для суб’єкта господарювання, який здійснює виплату доходів фізособі-підприємцю, важливе підтвердження перебування такої особи на спрощеній системі оподаткування, обліку і звітності з причин, не пов’язаних із виконанням положень п. 177.8 ПКУ, таким документом є витяг із реєстру платників єдиного податку.

Під час прийняття податкової звітності не здійснюється перевірка її показників

ВСУ в постанові від 06.10.2015 р. № 21-2416а15 указує: перевірка даних, зазначених у податкових деклараціях (розрахунках) платника податків, а також перевірка своєчасності, достовірності, повноти нарахування та сплати всіх передбачених ПКУ податків і зборів здійснюється у формі камеральної чи документальної перевірки відповідно, проте не під час вирішення питання про прийняття чи неприйняття податкової декларації чи уточнюючих до неї розрахунків.

ДФС пропонує зміни до декларації про майновий стан і доходи

ДФС розмістила на веб-сайті проект змін до декларації про майновий стан і доходи, затвердженої наказом Мінфіну від 02.10.2015 р. № 859.
Проектом запропоновано узгодити наказ зі змінами, унесеними Законом № 909-VІІІ, зокрема, щодо:
• збільшення ставки ПДФО до 18%;
• відсутності перерахунку податку на доходи фізичних осіб для платників податку на доходи фізичних осіб, які протягом податкового (звітного) року отримували доходи у формі заробітної плати, інших заохочувальних і компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, у зв'язку з трудовими відносинами та за ЦПД одночасно двома чи більше податковими агентами й при цьому загальна річна сума таких оподатковуваних доходів перевищувала 120 розмірів мінімальної заробітної плати;
• зміни порядку розрахунку авансових платежів для ФОПа.

Фізособи-нерезиденти можуть надавати нерухомість в оренду виключно через ФОПів або юросіб-резидентів, які виступають податковими агентами щодо таких орендодавців

ДФСУ в листі від 21.01.2016 р. № 255/М/26-15-12-03-12 розповіла про особливості оподаткування доходу від здачі нерухомого майна, яке перебуває на території України, у лізинг, оренду чи суборенду (строкове володіння та/або користування) фізичною особою — нерезидентом України.
Контролери зауважили: відповідно до пп. 170.1.3 ПКУ, фізособа-нерезидент надає нерухомість в оренду виключно через фізичну особу — підприємця чи юридичну особу — резидента (уповноважених осіб), що виконують представницькі функції такого нерезидента на підставі письмового договору та виступають його податковим агентом.
Водночас, будучи податковими агентами, уповноважені особи нараховують (виплачують, надають) оподатковуваний дохід на користь платника податку та зобов'язані утримувати податок із суми такого доходу за його рахунок, використовуючи ставку, визначену п. 167.1 ПКУ (18%), та військовий збір у розмірі 1,5%, а також сплачувати (перераховувати) його до відповідного бюджету за місцем реєстрації в контролюючих органах.

До уваги власників філій або структурних підрозділів

Якщо підприємство має в наявності філії та структурні підрозділи, яким делеговано права щодо складання податкових накладних/розрахунків коригування, то як і раніше, разом з декларацією за січень/I квартал потрібно подати Повідомлення про делегування філіям (структурним підрозділам) права складання податкових накладних та розрахунків коригування (за формою додатка 2 до Порядку заповнення та подання податкової звітності з ПДВ, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 28.01.2016 р. №21).
Надалі таке Повідомлення подають разом з декларацією з ПДВ за той період, в якому відбуваються зміни в переліку філій або структурних підрозділів (п. 7 розділу III Порядку №21).

Платники єдиного податку є платниками орендної плати за земельні ділянки

Відповідно до п.п. 14.1.147 п. 14.1 ст. 14 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) плата за землю – обов’язковий платіж у складі податку на майно, що справляється у формі земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності.
Підставою для нарахування орендної плати за земельну ділянку є договір оренди такої земельної ділянки (п. 288.1 ст. 288 ПКУ).
Платники єдиного податку звільняються від обов’язку нарахування, сплати та подання податкової звітності, зокрема з податку на майно (в частині земельного податку), крім земельного податку за земельні ділянки, що не використовуються платниками єдиного податку першої – третьої груп для провадження господарської діяльності та платниками єдиного податку четвертої групи для ведення сільськогосподарського товаровиробництва (п.п. 4 п. 297.1 ст. 297 ПКУ).
Отже, суб’єкти господарювання (юридичні особи та фізичні особи - підприємці) – платники єдиного податку, які уклали договори оренди землі з органами місцевого самоврядування, є платниками орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності.

Податок на нерухомість зменшить податок на прибуток до сплати

Відповідно до п. 137.6 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) податок на прибуток, що підлягає сплаті до бюджету платниками податку, зменшується на суму нарахованого за звітний період податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, відповідно до статті 266 ПКУ щодо об'єктів нежитлової нерухомості.
Зауважимо, якщо платник податку на прибуток у звітному періоді не отримав прибутку, або сума податку на прибуток менша за суму податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, залишок суми такого податку, не врахований у зменшення податку на прибуток поточного періоду, не переноситься на зменшення податку на прибуток наступних податкових (звітних) періодів.
Отож, податок на прибуток за 2015 рік можна зменшити на весь податок на нежитлову нерухомість, нарахований за цей рік.
Нагадаємо, що Декларацію з податку на нерухомість за 2015 рік подавали за формою, затвердженою наказом Міністерства фінансів України від 01.07.2014 р. №735. З неї й вибирають податок за об’єктами нежитлової нерухомості та відображають у рядку 16.2 додатка ЗП Податкової декларації з податку на прибуток підприємств, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 20.10.2015 р №897. Звертаємо увагу, якщо були протягом 2015 року будь-які уточнення, їх потрібно враховувати.

Платники акцизного податку: реєстрація в контролюючих органах

Відповідно до п.п. 212.3.1 п. 212.3 ст. 212 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) реєстрація у контролюючих органах як платника податку суб’єкта господарювання, що здійснює діяльність з виробництва підакцизних товарів (продукції) та/або імпорту алкогольних напоїв та тютюнових виробів, яка підлягає ліцензуванню, здійснюється на підставі відомостей щодо видачі такому суб’єкту відповідної ліцензії.
Згідно з п.п. 212.3.1 прим.1 п. 212.3 ст. 212 ПКУ особи - суб’єкти господарювання роздрібної торгівлі, які здійснюють реалізацію підакцизних товарів, підлягають обов’язковій реєстрації як платники податку контролюючими органами за місцезнаходженням пункту продажу товарів не пізніше граничного терміну подання декларації акцизного податку за місяць, в якому здійснюється господарська діяльність.
Інші платники підлягають обов’язковій реєстрації як платники податку контролюючими органами за місцезнаходженням юридичних осіб, місцем проживання фізичних осіб - підприємців, не пізніше граничного терміну подання декларації акцизного податку за місяць, в якому розпочато господарську діяльність (п.п. 212.3.2 п. 212.3 ст. 212 ПКУ).
При цьому відповідно до п. 223.2 ст. 223 ПКУ платник податку з підакцизних товарів (продукції), вироблених або переобладнаних на митній території України; імпортер алкогольних напоїв та тютюнових виробів; суб’єкт господарювання роздрібної торгівлі, який здійснює реалізацію підакцизних товарів; оптовий постачальник електричної енергії подає щомісяця не пізніше 20 числа наступного періоду контролюючому органу за місцем реєстрації декларацію акцизного податку за формою, затвердженою у порядку, встановленому ст. 46 ПКУ.
Також згідно з п.п. 212.3.4 п. 212.3 ст. 212 ПКУ особи, які здійснюватимуть реалізацію пального, підлягають обов’язковій реєстрації як платники податку контролюючими органами за місцезнаходженням юридичних осіб, місцем проживання фізичних осіб - підприємців до початку здійснення реалізації пального.
Реєстрація платника податку здійснюється на підставі подання особою заяви не пізніше ніж за три робочі дні до початку здійснення реалізації пального.
Таким чином, реєстрація у контролюючих органах як платників акцизного податку суб’єктів господарювання, що здійснюють діяльність з виробництва підакцизних товарів (продукції) та/або імпорту алкогольних напоїв та тютюнових виробів, яка підлягає ліцензуванню, здійснюється на підставі відомостей, наданих органами ліцензування, щодо видачі таким суб’єктам відповідних ліцензій.
Особи, які здійснюватимуть реалізацію пального, підлягають обов’язковій реєстрації як платники акцизного податку на підставі поданої не пізніше ніж за три робочі дні до початку здійснення реалізації пального заяви, форма якої затверджується центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної фінансової політики.
Реєстрація інших суб’єктів господарювання як платників акцизного податку здійснюється на підставі поданих за встановленою формою декларацій, які подаються:
- суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі, які здійснюють реалізацію підакцизних товарів – за місцезнаходженням пункту продажу товарів;
- всіма іншими суб’єктами господарювання – за місцезнаходженням юридичних осіб або місцем проживання фізичних осіб – підприємців.

Право на зміну ставки спрощеної системи оподаткування

Відповідно до п. 293.3 ст. 293 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) відсоткова ставка єдиного податку для платників третьої групи встановлюється у розмірі:
1) 3 відсотки доходу – у разі сплати податку на додану вартість згідно з ПКУ;
2) 5 відсотків доходу – у разі включення податку на додану вартість до складу єдиного податку.
Для фізичних осіб – підприємців, які здійснюють діяльність з виробництва, постачання, продажу (реалізації) ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння, ставка єдиного податку встановлюється у розмірі, визначеному п.п. 2 п. 293.3 ст. 293 ПКУ.
Ставка єдиного податку, визначена для третьої групи у розмірі 3 відсотки, може бути обрана платником єдиного податку третьої групи, який обрав ставку єдиного податку в розмірі 5 відсотків, при добровільній зміні ставки єдиного податку шляхом подання заяви щодо зміни ставки єдиного податку не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку календарного кварталу, в якому буде застосовуватися нова ставка та реєстрації такого платника єдиного податку платником податку на додану вартість (п.п. «б» п.п. 4 п. 293.8 ст. 293 ПКУ).
За умови дотримання платником єдиного податку вимог, встановлених ПКУ для обраної ним групи, такий платник може самостійно перейти на сплату єдиного податку, встановленого для інших груп платників єдиного податку, шляхом подання заяви до контролюючого органу не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного кварталу. При цьому у платника єдиного податку третьої групи, який є платником податку на додану вартість, анулюється реєстрація платника податку на додану вартість, при обранні ним першої або другої групи чи ставки єдиного податку, встановленої для третьої групи, яка включає податок на додану вартість до складу єдиного податку (п.п. 298.1.5 п. 298.5 ст. 298 ПКУ).
При анулюванні реєстрації платника податку на додану вартість, платники єдиного податку зобов’язані перейти на сплату єдиного податку за ставкою у розмірі 5 відсотків (для платників єдиного податку третьої групи) або відмовитися від застосування спрощеної системи оподаткування шляхом подання заяви щодо зміни ставки єдиного податку чи відмови від застосування спрощеної системи оподаткування не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу, в якому здійснено анулювання реєстрації платником податку на додану вартість (п.п. 5 п. 293.8 ст. 293 ПКУ).
Отже, фізичні особи – підприємці – платники єдиного податку третьої групи, які обрали ставку єдиного податку в розмірі 5 відсотків, мають право протягом року змінити ставку на 3 відсотки за умови реєстрації платниками податку на додану вартість. Фізичні особи – підприємці – платники єдиного податку третьої групи, які є платниками податку на додану вартість та оподатковують дохід за ставкою в розмірі 3 відсотки, також мають право протягом року змінити ставку на 5 відсотків за умови анулювання їх реєстрації як платників податку на додану вартість у порядку, встановленому ПКУ.
Просмотров: 427 | Добавил: Елена8203 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входа

Поиск

Последние события
Сообщения форума
  • Аккумулятор (2)
  • Автомобильная Сигнализация для авто (1)
  • послуги митного брокера в Харкові (0)
  • Объявления
    [28.03.2024]
    Лук оптом (0)
    [10.12.2023]
    товары оптом от производителя (0)
    [12.07.2023]
    Металлические кровати с доставкой оптом (0)


    Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0


    Купянск ОЛХ

    Основные теги
    живот похудение Тайские в бёдрах травы БЫСТРО похудения селетер таблетки без диет лицо убрать сильный возбудитель виагра женская женский возбудитель виагра виагра сильнодействущая купить возбудитель виагра для мужчин возбудители купить виагру как возбудить девушку капли возбуждающие тара запчасти работа 2-комнатная квартира бизнес Упаковка flat bottom плазменная резка токарные работы ГШП капролон пакеты возбудители для мужчин возбудитель желания Возбудители для двоих возбудитель капли Возбудители для мужчин и женщин возбудитель конский автобусы Фрезерные работы Газовая резка металла инфракрасные обогреватели конвектор дом дизайн интерьера дизайн квартиры дизайн студии заказать дизайн интерьера автовышки и автокраны база металлопроката листовой прокат металлопрокат опт розница вертикальная литьевая машина ВЛМ гидравлический шприцевой пресс литьевая машина для пластмасс поставщик тд там продажа недвижимости листовой металлопрокат Агентство недвижимости Днепр ремонт гидравлического оборудования купить гидропресс лента ФУМ риелтор Днепр зашита маски маски для лица. фабричный пошив. купить Днепр листовая сталь ваш карниз газовая резка обработка металлов кваритра в Днепре под заказ диета диеты Китайские отзывы похудеть витамины лекарства средства упражнения оборудование арматура вентиляционное компоненты конвейеры лабораторное кип насосы высоковольтное инструмент

     

    Купянский городской портал © 2024