Купянский городской портал! Пятница, 29.03.2024, 08:01
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Путеводитель

Последние фото

Общая статистика
Интернет магазин: 
Форум-тем/сообщ: 542/2924
Коментарии: 835
Фото: 418
Новости: 1051
Файлов для скачивания: 5
Статей:897
Сайтов в каталоге: 970
Объявлений: 15
Игр: 219
Записей в гостевой: 36
FAQ: 1
Новости Украины: 107
Видео: 9105

Последние статьи
[15.09.2020][Мои статьи]
Увага! Важлива інформація (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
ТОП 6 запитань стосовно використання програмних реєстраторів розрахункових операцій (5)
[15.09.2020][Мои статьи]
До уваги платників земельного податку! Інформація про нормативну грошову оцінку земель розміщена на офіційному вебпорталі ДПС (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
Податкова знижка для внутрішньо переміщених осіб (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
З початку року надійшло 9,8 млрд грн ЄСВ (0)

Купянск
Главная » 2016 » Май » 25 » Підприємствам Харківщини відшкодовано з бюджету більше 200 мільйонів гривень податку на додану вартість
14:38
Підприємствам Харківщини відшкодовано з бюджету більше 200 мільйонів гривень податку на додану вартість
Підприємствам Харківщини відшкодовано з бюджету більше 200 мільйонів гривень податку на додану вартість
Це майже на 70 мільйонів гривень більше у порівнянні з даними минулого року. Про це повідомили у Головному управлінні фіскальної служби Харківської області.
В той же час, по області протягом чотирьох місяців поточного року заявлено до відшкодування 219,1 млн. грн., що більше ніж за аналогічний період 2015 року на 41,2 млн. грн.
Основною причиною декларування залишається експорт, тобто заявки надаються платниками, що використовують нульову ставку податку при експорті, забезпечують надходження валютної виручки до держави.
До уваги платників акцизного податку!

ДФС повідомляє, що декларація з акцизного податку за квітень 2016 року подається платниками акцизного податку до контролюючих органів за формою, затверджено наказом Міністерства фінансів України від 23.01.2015 №14.Роз’яснення фіскальної служби щодо порядку декларування податкових зобов’язань з акцизного податку за березень 2016 року. Лист ДФС України від 20.04.2016 №14178/7/99-99-19-03-03-17 залишається незмінним та використовується для декларування податкових зобов’язань за квітень 2016 року.

Механізм реалізації майна, що перебуває у податковій заставі

Для погашення податкового боргу та у випадку, коли стягнута сума коштів недостатня, контролюючий орган здійснює продаж майна платника податків на публічних торгах та/або через торгівельні організації.
З метою реалізації майна, яке перебуває у податковій заставі, проводиться експертна оцінка вартості такого майна для визначення початкової ціни його продажу. Не проводиться оцінка майна, яке може бути згруповано або стандартизовано чи має курсову (поточну) біржову вартість.
Боржник має право самостійно здійснити оцінку шляхом укладення договору з оцінювачем. Якщо платник податків самостійно не здійснює оцінку протягом двох місяців з дня прийняття рішення про реалізацію майна, контролюючий орган самостійно укладає договір про проведення оцінки майна.
Якщо платник податків у будь-який момент до укладення договору купівлі-продажу його майна повністю погашає суму податкового боргу, контролюючий орган скасовує рішення про проведення його продажу та вживає заходи щодо зупинення торгів.
Відзначимо, що продаж майна, яке перебуває у податковій заставі, передбачено ст.95 Податкового кодексу України.

Майно у податковій заставі: право платника на відчуження

Відповідно до ст. 92 Податкового кодексу України, платник податків зберігає право користування майном, що перебуває у податковій заставі, якщо інше не передбачено законом та може відчужувати його тільки за згодою контролюючого органу. Якщо контролюючий орган впродовж десяти днів з моменту отримання від платника податків відповідного звернення не надав платнику податків відповіді щодо надання (ненадання) згоди.
Якщо в податковій заставі перебуває лише готова продукція, товари та товарні запаси, платник податків може відчужувати таке майно без згоди контролюючого органу за кошти та за цінами, що не є меншими за звичайні, за умови, що кошти від такого відчуження будуть направлені в повному обсязі в рахунок виплати заробітної плати, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування або погашення податкового боргу.
У випадку здійснення операцій з майном, яке перебуває у податковій заставі, без попередньої згоди контролюючого органу платник податків несе відповідальність, визначену законом.

Якщо останній день строку припадає на вихідний, святковий або інший неробочий день: особливості реєстрації платниками єдиного податку

Відповідно до положень Податкового кодексу України зареєстровані в установленному порядку суб’єкти господарювання (новостворені), які протягом 10 днів з дня державної реєстрації подали заяву щодо обрання спрощеної системи оподаткування та ставки єдиного податку, встановленої для третьої групи, яка не передбачає сплату податку на додану вартість, вважаються платниками єдиного податку з дня їх державної реєстрації. Податковим кодексом України не передбачено перенесення граничного строку подання такої заяви, якщо останній день строку подання припадає на вихідний або святковий день.
Водночас відповідно до п. 5 ст. 254 Цивільного кодексу України, якщо останній день строку припадає на вихідний, святковий або інший неробочий день, що визначений відповідно до закону у місці вчинення певної дії, днем закінчення строку є перший за ним робочий день.
Відтак, якщо десятий день з дня державної реєстрації новоствореного суб’єкта господарювання припадає на вихідний або святковий день, такий суб’єкт має право подати заяву щодо обрання спрощеної системи оподаткування та ставки єдиного податку, встановленої для третьої групи, яка не передбачає сплату податку на додану вартість, у перший робочий день, наступний за таким вихідним або святковим днем.

Що змінилось у порядку нарахування та сплати ЄСВ
Із 1 січня 2016 року роботодавці отримали нову порцію змін до Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 08.07.2010 р. № 2464-VI (далі ― Закон про ЄСВ).
Зміни щодо нарахування ЄСВ були дуже значними, оскільки вони:
• запровадили єдину ставку ЄСВ для більшості платників ЄСВ;
• змінили норми про добровільне страхування;
• змінили строки для вимог про сплату боргу (недоїмки) та перерахування штрафів;
• скасували норми про застосування понижуючого коефіцієнта.
Просмотров: 404 | Добавил: Елена8203 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входа

Поиск

Последние события
Сообщения форума
  • Аккумулятор (2)
  • Автомобильная Сигнализация для авто (1)
  • послуги митного брокера в Харкові (0)
  • Объявления
    [28.03.2024]
    Лук оптом (0)
    [10.12.2023]
    товары оптом от производителя (0)
    [12.07.2023]
    Металлические кровати с доставкой оптом (0)


    Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0


    Купянск ОЛХ

    Основные теги
    живот похудение Тайские в бёдрах травы БЫСТРО похудения селетер таблетки без диет лицо убрать сильный возбудитель виагра женская женский возбудитель виагра виагра сильнодействущая купить возбудитель виагра для мужчин возбудители купить виагру как возбудить девушку капли возбуждающие тара запчасти работа 2-комнатная квартира бизнес Упаковка flat bottom плазменная резка токарные работы ГШП капролон пакеты возбудители для мужчин возбудитель желания Возбудители для двоих возбудитель капли Возбудители для мужчин и женщин возбудитель конский автобусы Фрезерные работы Газовая резка металла инфракрасные обогреватели конвектор дом дизайн интерьера дизайн квартиры дизайн студии заказать дизайн интерьера автовышки и автокраны база металлопроката листовой прокат металлопрокат опт розница вертикальная литьевая машина ВЛМ гидравлический шприцевой пресс литьевая машина для пластмасс поставщик тд там продажа недвижимости листовой металлопрокат Агентство недвижимости Днепр ремонт гидравлического оборудования купить гидропресс лента ФУМ риелтор Днепр зашита маски маски для лица. фабричный пошив. купить Днепр листовая сталь ваш карниз газовая резка обработка металлов кваритра в Днепре под заказ диета диеты Китайские отзывы похудеть витамины лекарства средства упражнения оборудование арматура вентиляционное компоненты конвейеры лабораторное кип насосы высоковольтное инструмент

     

    Купянский городской портал © 2024