Купянский городской портал! Четверг, 25.04.2024, 23:59
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Путеводитель

Последние фото

Общая статистика
Интернет магазин: 
Форум-тем/сообщ: 542/2924
Коментарии: 835
Фото: 418
Новости: 1051
Файлов для скачивания: 5
Статей:897
Сайтов в каталоге: 970
Объявлений: 15
Игр: 219
Записей в гостевой: 36
FAQ: 1
Новости Украины: 107
Видео: 9105

Последние статьи
[15.09.2020][Мои статьи]
Увага! Важлива інформація (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
ТОП 6 запитань стосовно використання програмних реєстраторів розрахункових операцій (5)
[15.09.2020][Мои статьи]
До уваги платників земельного податку! Інформація про нормативну грошову оцінку земель розміщена на офіційному вебпорталі ДПС (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
Податкова знижка для внутрішньо переміщених осіб (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
З початку року надійшло 9,8 млрд грн ЄСВ (0)

Купянск
Главная » 2016 » Октябрь » 11 » Новини Державної фіскальної служби України. Салтівська ОДПІ інформує - 11.10.2016 р.
11:11
Новини Державної фіскальної служби України. Салтівська ОДПІ інформує - 11.10.2016 р.
Роман Насіров: Завдяки інноваціям в роботі ДФС митні платежі зросли на 41%

Завдяки спрощенню митних процедур, покращенню сервісів та посиленню боротьби з контрабандою митні платежі з початку року зросли майже на 41%. Про це повідомив Голова Державної фіскальної служби України Роман Насіров.
«Митні платежі, ключовими з яких є ПДВ на товари, що імпортуються, акцизний податок і мито, у січні-серпні 2016 року зросли на 40,8% порівняно з аналогічним періодом 2015 року», - наголосив очільник відомства.
Роман Насіров також зазначив, що протягом січня-серпня 2016 року всі митниці ДФС забезпечили до державного бюджету 145,5 млрд. грн. Таким чином, бюджет отримав додатково 7,6 млрд гривень.
Крім того, керівник служби додав, що ДФС планує продовжити нарощувати обсяг митних платежів.
«Завдяки роботі мобільних груп, «Єдиного вікна», а також спрощенню митних процедур ми сподіваємося збільшити щомісячні обсяги митних надходжень», - підкреслив Голова ДФС.

Платники податку на нерухомість мають право звернутися до фіскальних органів для звірки даних

Фізичні особи, які є платниками податку на нерухомість, але не отримали податкового повідомлення-рішення, мають право звернутися до фіскальних органів для звірки даних. Про це розповів фахівець Департаменту податків і зборів з фізичних осіб ДФС Володимир Гуцуляк.
«Платник податку має право звернутися до контролюючого органу за місцем своєї реєстрації щодо проведення звірки суми податку, об’єктів оподаткування та ставки податку. В цьому випадку контролюючі органи зроблять нарахування відповідно до оригіналів документів, які надасть платник податків, та вручать податкове повідомлення-рішення. Фізична особа-платник податку протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення повинна сплатити відповідну суму до відповідного місцевого бюджету», – зазначив Володимир Гуцуляк.
Посадовець також нагадав, що ставки податку на нерухомість за 2015 рік встановлені органами місцевого самоврядування. По нежитловій нерухомості вона становить до 1 відс. від мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня поточного року, житловій – до 2 відс. Сплачена сума податку зараховується до місцевого бюджету за місцем знаходження об’єктів нерухомості.

Викрито схему отримання хабарів на митному посту «Тиса»

Співробітники Військової прокуратури Ужгородського гарнізону спільно з СБУ та із залученням співробітників Міжвідомчого цільового центру із запобігання та виявлення порушень законодавства з питань державної митної справи викрили схему отримання хабарів на митному посту «Тиса».
Співробітники військової прокуратури спільно з СБУ затримали під час отримання хабара митника, відповідального за протидію контрабанді та порушенню митних правил. Так, 02.10.2016 було задокументовано черговий факт вимагання та одержання головним державним інспектором-кінологом відділу кінологічного забезпечення управління по роботі з митними правопорушеннями Закарпатської митниці ДФС на митному посту «Тиса» від громадянина України неправомірноі вигоди у розмірі 400 євро за безперешкодне переміщення (без сплати митних платежів) вантажного транспортного засобу із товарами побутового вжитку. Також при огляді приміщень митного поста «Тиса» виявлено та вилучено грошові кошти у сумі 6950 Євро. Митника затримано згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії зі встановлення та притягнення до відповідальності всіх посадовців, задіяних у корупційній схемі.

Відбулося засідання секцій Науково-технічної ради ДФС

На сьогодні існує потреба в наукових розробках в системі ДФС, які б не лише узагальнювали національний та міжнародний досвід здійснення митної справи, а й були новаторськими та унікальними для України. Про це заявив в.о. заступника Голови ДФС Мирослав Продан під час засідання секцій Науково-технічної ради ДФС.
«В ДФС використовується одне з найкращих програмних забезпечень під час здійснення митного оформлення та контролю. Розробки наших ІТ-спеціалістів високо оцінені і міжнародними експертами. Однак, щоб тримати цей рівень, його постійно треба вдосконалювати та покращувати. І саме наука в цьому розумінні має бути на крок попереду. Завдяки використанню різноманітних ноу-хау ми завжди будемо попереду і зможемо ефективно прогнозувати всі ризики та перспективи розвитку митної сфери», - підкреслив Мирослав Продан. Під час секцій було проаналізовано стан виконання замовлених ДФС науково-дослідних робіт за підсумками діяльності новоствореного Науково-дослідного інституту фіскальної політики Університету ДФС за 9 місяців 2016 року, обговорено результати науково-технічної експертизи тематики наукових досліджень ДФС на 2017 рік, а також розглянуто ініціативну тематику наукових досліджень, які виконуються кафедрами Університету із залученням членів студентського наукового товариства, аспірантів.

Фахівці ДФС вивчали європейські практики протидії незаконному обігу наркотиків та прекурсорів

Представники Департаменту спеціалізованої підготовки та кінологічного забезпечення ДФС взяли участь у тренінгу «Кращі сучасні європейські практики протидії незаконному обігу наркотичних засобів та прекурсорів на кордоні», організованому за сприяння Консультативної Місії ЄС з реформування сектору цивільної безпеки в Україні (EUAM).
Під час тренінгу координатор з питань боротьби з наркотиками та прекурсорами національного контактного центру RILO ECE, представник Митної служби Республіки Польща Грегор Чернієвіц ознайомив учасників з типами наркотичних засобів та прекурсорів, незаконним обігом, виробництвом в Європі та маршрутами наркотрафіку.
Учасники вивчали сучасну методологію виявлення контрабандних поставок наркотичних засобів та прекурсорів, проводили оцінку та профілювання ризиків у цій сфері.
Крім того, під час тренінгу розглядалися практичні ситуації щодо незаконної торгівлі, операції з виявлення та припинення незаконного обігу наркотичних засобів та прекурсорів (контрольована поставка, міжнародні операції) тощо.

Роман Насіров бере участь у шостому засіданні Українсько-американської Ради з торгівлі та інвестицій

У складі української делегації Голова ДФС Роман Насіров бере участь у шостому засіданні Українсько-американської Ради з торгівлі та інвестицій, яка проходить у м. Вашингтон, США.
Головною темою Українсько-американської Ради є двостороннє співробітництво в різних сферах, зокрема, в торговельно-економічній та інвестиційній. Серед основних питань двосторонніх відносин розглядатимуться боротьба з корупцією в Україні, удосконалення адміністрування податків, підвищення прозорості митних процедур, в тому числі забезпечення об’єктивного визначення митної вартості.
«Що стосується фіскальної служби, ми постійно співпрацюємо з нашими американськими колегами з метою покращення діяльності відомства та застосування найкращих практик в Україні. Зокрема, у травні відбулося підписання Угоди між Урядом України та Урядом Сполучених Штатів Америки про взаємну допомогу між митними адміністраціями. Угода є свідченням посилення українсько-американського співробітництва щодо охорони кордонів та обміну митною інформацією, що в свою чергу дозволить вдосконалити механізми боротьби з контрабандою та іншими правопорушенням на митниці», - зазначив Роман Насіров. США надає значну допомогу у реформуванні та модернізації митних органів України, зокрема, у сфері управління ризиками, протидії контрабанді наркотиків, зброї та інших небезпечних речовин, переміщення товарів подвійного призначення, удосконалення митних процедур у морських портах та перепідготовці працівників.

Сергій Білан: За дев'ять місяців податковою міліцією вилучено з незаконного обігу спирту і фальсифікованого алкоголю майже на 216 мільйонів гривень

З початку 2016 року підрозділами податкової міліції вилучено з незаконного обігу близько двох мільйонів літрів спирту та фальсифікованого алкоголю на суму майже 216 мільйонів гривень. Про це заявив перший заступник голови Державної фіскальної служби Сергій Білан.
За його словами, найчастіше зловмисники підробляють міцні алкогольні напої, зокрема, горілку. Облаштовують обладнанням для масового виробництва фальсифікату складські або гаражні приміщення, приватні домоволодіння, покинуті фермерські господарства тощо. При цьому ніякі технологічні та санітарні норми не дотримуються, а виготовлена «продукція» небезпечна для вживання.
Він також зазначив, що у поточному році в рамках операції «Акциз-2016» була припинена робота 112 незаконних виробництв фальсифікованої алкогольної продукції, в той час як у минулому - 95.
«Підпільні виробництва завдають не тільки збиток бюджету, а й, перш за все, шкодять здоров'ю споживачів і репутації легальних виробників цієї підакцизної продукції. Саме тому робота податкової міліції спрямована на ліквідацію таких цехів, а також на перекриття каналів надходження в Україну контрабандного алкоголю», - зазначив Сергій Білан.

З початку року до зведеного бюджету надійшло 470,2 млрд. гривень

За оперативними даними протягом січня-вересня 2016 року до зведеного бюджету надійшло (сальдо) 470,2 млрд. грн. Про це повідомив директор департаменту моніторингу доходів та обліково-звітних систем ДФС Микола Чмерук.
За його словами, надходження на 102,9 млрд. грн., або на 28,0 відс., перевищили показники відповідного періоду 2015 року.
«З початку року до державного бюджету забезпечено 365,9 млрд. грн. Місцеві бюджети на розвиток своїх регіонів отримали 104,3 млрд. гривень», - розповів Микола Чмерук.
Збір коштів до зведеного бюджету у січні-вересні 2016 року склав 534,0 млрд. грн., що на 121,1 млрд. грн., або +29,3 відс., більше аналогічного періоду 2015 року., у т. ч. до державного бюджету – 429,6 млрд. гривень.
Надходження (сальдо) до загального фонду державного бюджету в січні-вересні 2016 року склали 365,9 млрд. грн., індикативні показники Міністерства фінансів України виконано на 101,8 відс., додатково забезпечено 6,5 млрд. гривень.
У повному обсязі виконано завдання Міністерства фінансів України з податку на додану вартість із ввезених на територію України товарів – 102,8 відс. (+3,5 млрд. грн.), податку та збору на доходи фізичних осіб – 108,3 відс. (+3,2 млрд. грн.), акцизного податку з вироблених в Україні підакцизних товарів (продукції) – 105,3 відс. (+2,0 млрд. грн.), податку на прибуток підприємств – 115,2 відс. (+4,8 млрд. грн.), акцизного податку з ввезених на митну територію України підакцизних товарів – 119,6 відс. (+4,2 млрд. грн.), ввізного мита – 102,1 відс. (+0,3 млрд. грн.), частини чистого прибутку (доходу), що вилучається до держбюджету – 142,5 відс. (+2,2 млрд. грн.) тощо.

Роман Насіров: Співробітництво з США – це застосування успішного світового досвіду

Співробітництво з американськими партнерами дає нові можливості для покращення роботи фіскальної служби завдяки застосуванню в Україні найкращого світового досвіду. Про це зазначив Голова Державної фіскальної служби України Роман Насіров під час зустрічі з керівництвом Митної та прикордонної служби США.
«Наші зусилля спрямовані на зміцнення двосторонньої співпраці у правоохоронній сфері та боротьбі з контрабандою», - наголосив очільник відомства.
Він зазначив, що результатом роботи ДФС є підписання Угоди між Урядом України та Урядом Сполучених Штатів Америки про взаємну допомогу між митними адміністраціями, яка створює можливості для обміну інформацією про перевірку законності зарубіжних операцій і виявлення порушень митного законодавства. Допомога США надається і в рамках Програми з питань експортного контролю та безпеки кордонів (EXBS). За підтримки США в рамках митних органів України був створений підрозділ контролю за переміщенням товарів військового призначення та подвійного використання (на даному етапі – сектор в рамках Департаменту митного контролю)», - повідомив Роман Насіров.

Розширюються напрями співпраці ДФС з підвідомчим вищими навчальним закладом

У рамках співпраці ДФС з Університетом державної фіскальної служби України та з метою реалізації практичної складової у освітньому процесі 5 жовтня 2016 року фахівцями служби проведено лекційні заняття для студентів Університету. У лекційних заняттях також взяли участь викладачі Університету.
Заняття для студентів провели представники Департаменту податків і зборів з юридичних осіб та Спеціалізованої лабораторії з питань експертизи та досліджень ДФС.
Під час практичних лекцій були обговорені актуальні питання, пов’язані з основними завданнями та напрямами роботи ДФС та ії територіальних органів, взаємодія служби з профільними міністерствами та відомствами. Крім того, доповідачі звернули увагу на важливість підготовки кваліфікованих кадрів, а саме економістів, фінансистів та податківців, які в майбутньому поповнять лави податківців та митників.
Учасники заходу висловили сподівання, що проведення подібних заходів стане доброю традицією в рамках співпраці між ДФС і Університетом.

Працівників ДФС навчали контролю за переміщенням стратегічних товарів

Представники Департаменту спеціалізованої підготовки та кінологічного забезпечення ДФС взяли участь у навчальному курсі «Контроль за переміщенням стратегічних товарів» (STCE), який було проведено Всесвітньою митною організацією за підтримки Фонду співпраці Митної служби Німеччини та Програми з експортного контролю та безпеки кордонів (EXBS) в м. Одеса.
Фахівці ДФС вивчали міжнародні практики щодо виявлення та ідентифікації товарів військового призначення та подвійного використання. Учасники семінару ознайомилися з програмою Всесвітньої митної організації з питань безпеки STCE та міжнародними режимами торгівлі стратегічними товарами. Крім того, розглядалися елементи національної системи контролю за міжнародними передачами (торгівлею) стратегічних товарів та роль митниці, особливості ідентифікації таких товарів.
Під час семінару учасники обмінювалися досвідом щодо результативності здійснення контролю за міжнародними передачами стратегічних товарів в країнах світу та випадками їх затримання/вилучення під час незаконних переміщень.

Оголошення конкурсу на посади начальників митних постів керівником Одеської митниці ДФС є неправомірним

Відповідно до абзацу 2 частини 1 статті 27 Закону України «Про державну службу» конкурс на зайняття вакантної посади начальника митного поста проводить конкурсна комісія, утворена керівником Державної фіскальної служби України.
Таким чином, у відповідності до вимог Закону та Положення про Державну фіскальну службу України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 травня 2014 року № 236, проведення конкурсу на зайняття посад начальників митних постів «Ізмаїл», «Одеса-порт», «Відкритий митний простір», «Білгород-Дністровський», «Чорноморськ», «Григорівка» та «Котовськ» належить до повноважень Голови ДФС.
Державною фіскальною службою України у період з 18 по 22 липня 2016 року був проведений конкурс на зайняття посад начальників митних постів «Ізмаїл», «Одеса-порт», «Відкритий митний простір», «Білгород-Дністровський», «Чорноморськ», «Григорівка» та «Котовськ» Одеської митниці ДФС.
За результатами конкурсного відбору на посади начальників митних постів «Григорівка» та «Котовськ» Одеської митниці ДФС було призначено Телелима О.В. та Долобанька А.В. як переможців конкурсу. Таким чином, посади начальників митних постів «Григорівка» та «Котовськ» Одеської митниці ДФС на сьогодні не є вакантними. Видання Одеською митницею ДФС наказів про проведення конкурсів на зайняття посад начальників відповідних митних постів є неправомірним.

Роман Насіров зустрівся з делегацією Міністерства митниці і торгівлі Турецької Республіки

Актуальні питання та напрями розвитку співпраці між митними органами України та Туреччини обговорювалися під час зустрічі Голови ДФС Романа Насірова з делегацією Міністерства митниці і торгівлі Турецької Республіки 10 жовтня 2016 року.
«Наша спільна мета – створити комфортні умови для українського та турецького бізнесу шляхом надання якісних послуг та подальшого удосконалення митних процедур», - наголосив Роман Насіров.
Він зазначив, що товарообіг між Україною та Туреччиною з початку 2016 року склав понад 2 млрд. дол. США, з яких 1,4 млрд. дол. США – це експорт, а 667 млн. дол. США – імпорт.
«Переконаний, що країни, які мають великий товарообіг і ще більший потенціал до розвитку торговельно-економічних відносин, мають значно активніше співпрацювати у митній сфері», - наголосив Голова ДФС.
Так, за останній період Державною фіскальною службою проведена значна робота з реформування митних органів та спрощення митних процедур. До цього процесу ДФС активно залучає іноземних партнерів, зокрема з Митної та прикордонної служби США, МВФ та ЄС. І в цьому контексті також важливий розвиток співпраці між митними органами України та Туреччини.

Під час обшуку 300-мільйонного конвертцентру вилучено зброю та понад 8 тис. набоїв

Працівниками податкової міліції м. Києва в рамках розслідування кримінального провадження за ч.3 ст.212 КК України припинено діяльність чергового конвертаційного центру.
Встановлено, що група осіб без наміру здійснення статутної діяльності зареєстрували та придбали ряд транзитно-конвертаційних та фіктивних суб’єктів підприємницької діяльності.
Схема конвертації полягала в тому, що легальні підприємства перераховували безготівкові грошові кошти за нібито придбані цінні папери (векселі, акції інвестиційні сертифікати) на розрахункові рахунки транзитно-конвертаційних СГД. В подальшому учасники центру знімали ці кошти готівкою для передачі замовникам за винятком 3,5-6% за конвертацію.
Загальний обіг проконвертованих коштів протягом 2015-2016 років склав 300 млн. гривень, ймовірні втрати бюджету складають понад 50 млн. гривень.

Податковий календар

17 жовтня, понеділок:
останній день подання:
звіту про використання книг обліку розрахункових операцій (розрахункових книжок) за вересень 2016 року (форма №ЗВР-1), якщо не передбачено подання інформації дротовими або бездротовими каналами зв’язку;
довідки про використані розрахункові книжки за вересень 2016 року.

Оновлено «Єдине вікно». Версія 1.25.2.0 від 26.09.2016 р.

Державна фіскальна служба України на своєму сайті оприлюднила доповнення програмного забезпечення «Єдине вікно подання електронної звітності» до версії 1.25.2.0 станом на 26 вересня 2016 року.
Даний комплект програмного забезпечення включає в себе зміни та доповнення з 23.07.2016 року по 26.09.2016 року включно (містить доповнення починаючи з версії 1.25.0.0).
Воно встановлюється тільки на релізи Системи версії 1.25.*, при цьому всі персональні довідники та налаштування користувача залишаються незмінними.

Умови, за яких операції з продажу (обміну) об'єктів нерухомого майна не оподатковуються

Порядок оподаткування операцій з продажу (обміну) об’єктів нерухомого майна регламен- тується статтею 172 Податкового кодексу України від 02.12.2010 №2755-VI зі змінами та доповненнями (далі – Кодекс).
Відповідно до пункту 172.1 статті 172 Кодексу не оподатковується дохід, отриманий платником податку від продажу (обміну) не частіше одного разу протягом звітного податкового року житлового будинку, квартири або їх частини, кімнати, садового (дачного) будинку (включаючи земельну ділянку, на якій розташовані такі об’єкти, а також господарсько-побутові споруди та будівлі, розташовані на такій земельній ділянці), а також земельної ділянки, що не перевищує норми безоплатної передачі, визначеної статтею 121 Земельного кодексу України (далі – ЗКУ) залежно від її призначення, та за умови перебування такого майна у власності платника податку понад три роки.
Умова щодо перебування такого майна у власності платника податку понад три роки не розповсюджується на майно, отримане таким платником у спадщину.

Продаж овочів і фруктів із власної садиби не оподатковується!

Не оподатковуються доходи фізичних осіб, отримані від продажу власної сільськогосподарської продукції, що вирощена, зібрана, виготовлена, вироблена, оброблена та/або перероблена безпосередньо фізичною особою на земельних ділянках, наданих їй у розмірах, встановлених Земельним кодексом України для ведення:
садівництва та/або для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибні ділянки) та/або для індивідуального дачного будівництва. При цьому якщо власник сільськогосподарської продукції має ще земельні частки (паї), виділені в натурі (на місцевості), але не використовує їх (здає в оренду або обслуговує), отримані ним доходи від продажу сільськогосподарської продукції не включаються до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу;
особистого селянського господарства та/або земельні частки (паї), виділені в натурі (на місцевості), сукупний розмір яких не перевищує 2 гектари. При цьому розмір земельних ділянок, зазначених в абзаці другому цього підпункту, а також розмір виділених в натурі (на місцевості) земельних часток (паїв), які не використовуються (здаються в оренду, обслуговуються), не враховуються. У разі перевищення розміру площі земельних ділянок більше 2 гектар, дохід від продажу сільськогосподарської продукції підлягає оподаткуванню на загальних підставах (ПДФО за ставками 18 % і військовим збором – 1,5 %).
Діяльність, пов'язана з веденням особистого селянського господарства, не відноситься до підприємницької діяльності.

Салтівська ОДПІ: більше ніж півмільярда гривень податків сплатили платники до Зведеного бюджету за 9 місяців 2016 року

Такі цифри озвучила в.о. начальника Салтівської ОДПІ ГУ ДФС у Харківській області Інна Богатирьова під час чергової зустрічі з представниками засобів масової інформації.
Зокрема, Державний бюджет отримав 196,7 млн. гривень, а до місцевих бюджетів надійшло 351,7 млн. грн., завдання виконано на 119,8%, додатково отримано 90,65 млн. гривень.
За словами виконуючої обов’язки керівника інспекції, основними джерелами наповнення місцевих скарбниць є податок на доходи фізичних осіб, земельний та єдиний податок.
За січень - вересень 2016 року платники сплатили 201,8 млн. гривень податку на доходи фізичних осіб, що на 45,5 млн. гривень більше встановленого завдання, або на 29,1%.
Від фізичних осіб – підприємців, які працюють на спрощеній системі оподаткування, за січень – вересень 2016 року бюджет отримав 19,87 млн. гривень.
Юридичні особи - платники єдиного податку 3 групи сплатили 3,1 млн. гривень єдиного податку, а платники 4 групи – 24,85 млн. гривень.
«Сьогодні ми, як ніколи, зацікавлені у зміцненні конструктивного діалогу з сумлінним бізнесом, який розвиває економіку, створює робочі місця, дбає про інвестиції і таким чином формує основну питому вагу податкових надходжень до бюджетів усіх рівнів. Водночас ми вживаємо дієвих заходів щодо створення легального ринку праці, який гарантує соціальні стандарти працюючим громадянам та додаткові надходження до бюджетів», - підсумувала Інна Богатирьова.

До місцевого бюджету міста Куп'янськ надійшло майже 12 млн. грн плати за землю

З початку року власники та орендарі земельних ділянок міста Куп'янськ сплатили до місцевого бюджету 11,997 млн. грн земельного податку. При цьому 9,56 млн. грн забезпечили юридичні особи, 2,43 млн. грн – фізичні. У порівнянні з аналогічним періодом 2015 року находження цього податку збільшились на 6,2 млн. грн. У вересні 2016 року надходження склали 1,42 млн. грн.
Начальник управління податків і зборів з фізичних осіб Оксана Редя нагадала, що плата за землю – це обов’язковий платіж у складі податку на майно, що справляється у формі земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності. З дня виникнення права власності або права на користування земельною ділянкою власники землі та землекористувачі сплачують плату за землю.
Ставки плати за землю та пільги щодо земельного податку, що сплачується на відповідній території, встановлюють органи місцевого самоврядування.

З початку року платники Вовчанського району поповнили Зведений бюджет більше ніж на 130 млн. грн. податків і зборів

За словами заступника начальника Салтівської ОДПІ – начальника Вовчанського відділення Людмили Воловик, з початку поточного року від платників надійшло понад 132,5 млн. грн. податкових платежів, що більше відповідного періоду минулого року на 65,8 відсотків, або більше ніж на 52,6 млн. гривень.
До Державного бюджету забезпечено надходжень в сумі майже 49,1 млн. грн., до Місцевого бюджету – понад 83,5 млн. грн. Такі високі показники надходжень до бюджету досягнуті завдяки застосуванню ефективних методів адміністрування податкових платежів, покращенню сервісного обслуговування представників бізнесу.
Найбільше платники сплатили податку на доходи фізичних осіб – 59,4 млн. грн., військового збору – більше 4,7 млн. грн., податку на додану вартість – більше ніж 19,8 млн. грн., акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів – 4,6 млн. грн., єдиного податку понад 12,2 млн. грн., податку на прибуток – майже 7,7 млн. грн., плати за землю - майже 15,5 млн. гривень.

До місцевих бюджетів Великобурлуцького району спрямовано понад 1,3 млн. грн. акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів

За повідомленням начальника управління податків і зборів з юридичних осіб Оксани Шкарлетової, це більш ніж вдвічі або на 675 тис. грн. перевищує надходження за період січень-вересень 2015 року.
Посадовець зазначила, що наразі по Великобурлуцькому району видано 40 ліцензій на право роздрібної торгівлі алкоголю і тютюну.
Нагадуємо, платникам акцизного податку, що з 01.01.2016 року ставка податку становить 0,042 євро/л. реалізованого (відпущеного) товару, а для алкогольних напоїв, тютюнових виробів ставка податку залишилась незмінною у розмірі 5% від обсягу реалізації.

Роботодавці Куп’янського району поповнили соцфонди більш, ніж на 15 мільйонів гривень

Протягом 9 місяців поточного року платники єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування Куп'янщини поповнили бюджет на 15,11 млн. грн. Це на 1,5 млн. грн. більше за очікувані показники. Виконання бюджетного призначення за даний період становить 110,9%. Про це повідомили начальник управління податків і зборів з фізичних осіб Оксана Редя.
Лише у вересні на рахунки Держказначейства перераховано 2,01 млн. грн.
Нагадаємо, що для зручності звітність по ЄСВ платники можуть подавати в електронному вигляді. Для цього необхідно отримати електронний цифровий підпис у пунктах реєстрації користувачів.

Місцевий бюджет Дворічанщини наповнюють податки-рекордсмени

Серед податків найбільших за обсягами – податок на доходи фізичних осіб, єдиний податок, плата за землю, та акцизний податок з реалізації у роздрібній мережі підакцизних товарів.
Як і зазвичай, основою місцевих бюджетів регіону є податок на доходи фізичних осіб. За період січень-вересень його надійшло 17,1 млн. грн. Цей податок стабільно забезпечує місцеві громади надходженнями.
Наступним за розміром серед лідерів податкових надходжень до місцевих скарбниць - це плата за володіння або користування найбільшим багатством України – землею. За вказаний період до місцевих бюджетів Дворічанщини внесено 8,5 млн. грн. земельного податку та орендної плати.
Третій бюджетоутворюючий податок – єдиний податок. З початку року його розмір склав близько 4,9 млн. грн.
Акцизний податок з реалізації суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів вийшов на четверту позицію. Надходження з початку року становлять 1,08 млн. грн.
Загалом до бюджетів місцевих громад Дворічанського району за 9 місяців надійшло 33,17 млн. грн. податків й зборів, що на 56,8 % або на 12 млн. грн. більше минулорічного показника.

Місцеві скарбнички Шевченківського району отримали більше ніж 7,6 млн. грн. єдиного податку від платників

За словами в.о. начальника Салтівської ОДПІ Інни Богатирьової, саме таку суму спрямували спрощенці до місцевої казни Шевченківського району впродовж 9-и місяців поточного року. Це на 3,3 млн. грн. (або на 76,6%) більше, якщо порівнювати цей показник з досягненнями відповідного періоду минулого року. При цьому фактичні надходження єдиного податку за січень – вересень 2016 року на 1,55 млн. грн. (або на 25,3%) перевищили розрахункові очікування.
Серед платників податків, що використовують спрощену систему оподаткування, значну питому вагу – 3,4 млн. грн. єдиного податку сплатили фізичні особи – підприємці. Підприємства з початку року спрямували до бюджету 4,2 млн. грн. цього податку.
Нагадуємо платникам податків про можливість користування сервісом «Реєстр платників ЄП», розміщеним на офіційному веб-порталі ДФС. Для перевірки даних про взяття на облік платників податків достатньо здійснити пошук за податковим номером (серією та номером паспорта) або найменуванням платника податків.

За три квартали 2016 року необхідно звітувати за новими формами розрахунків податку на прибуток нерезидента

Салтівська ОДПІ звертає увагу, що, починаючи з декларування за 3-и квартали 2016 року, подання:
Розрахунку податку на прибуток нерезидента, який провадить діяльність на території України через постійне представництво, на підставі окремого балансу фінансово-господарської діяльності (далі – Розрахунок 1);
- Розрахунку податку на прибуток постійного представництва нерезидента, визначеного шляхом застосування до суми отриманого доходу коефіцієнта 0,7 (далі – Розрахунок 2) здійснюється за формою та у порядку, затвердженими наказом Міністерства фінансів України від 13.06.2016 №544 «Про затвердження форм та Порядку розрахунку податку на прибуток нерезидентів, які провадять діяльність на території України через постійне представництво», що зареєстрований у Міністерстві юстиції України 05.07.2016 за №923/29053 (далі – наказ №544).

До уваги платників! Новий Державний реєстр РРО

Наказом Державної фіскальної служби України від 28.09.2016 року №813 затверджено Державний реєстр реєстраторів розрахункових операцій.
Наказ ДФСУ від 28.10.2016 року № 813 «Про затвердження Державного реєстру реєстраторів розрахункових.

На Одещині вилучено цигарок без акцизних марок на 4,8 млн. грн.

Працівниками податкової міліції Одеської області в рамках проведення операцій «Акциз-2016», «Рубіж-2016» та розслідування кримінального провадження за ч.1 ст.204 КК України проведено огляд вантажного автомобіля «МАН».
За результатами проведених заходів з незаконного обігу вилучено 203,9 тис. пачок цигарок іноземного виробництва без марок акцизного податку України встановленого зразка орієнтовною вартістю 4,8 млн. гривень.
У випадку потрапляння вилучених ТМЦ на внутрішній ринок України, збитки у вигляді ненадходження до Державного бюджету акцизного податку склали б понад 1,3 млн. гривень.

В центрі столиці викрито підпільне казино

Працівниками податкової міліції м. Києва спільно з працівниками СБУ в рамках розслідування кримінального провадження за ч.3 ст.199, ч.1 ст.258-8 та ч.2 ст.364 КК України викрито підпільне VIP-казино, що працювало у центрі столиці в одному з найбільших торговельно — розважальних закладів.
В результаті проведеної спецоперації було виявлено та вилучено гральне обладнання орієнтовною вартістю 2,7 млн. грн (покерні столи, столи для гри в рулетку, ігрові автомати, фішки та карти), комп’ютерну техніку та готівку еквівалентом 366 тис. грн. (11 тис. доларів США та 65 тис. грн).
В казино працювало 10 покерних столів, 4 рулетки, кілька десятків ігрових автоматів, які також вилучені. Слідчі дії тривають.

Не інвестиціями єдиними

Зростання економіки забезпечується не так інвестиціями, як нарощенням обсягів міжнародної торгівлі. Про це під час виступу на Київському економічному форумі заявив керівник торгово-економічного відділу представництва ЄС в Україні Ніколас Бердж.
Європейський фахівець наголосив на тому, що економічне зростання забезпечить збільшення експорту, імпорту, створення робочих місць.
Бердж озвучив також позитивні та негативні чинники, які вплинули на українську економіку. «Серед негативних чинників для економіки — конфлікт на сході держави, це привело до реструктуризації підприємств, до необхідності пошуку нових ринків. Серед позитивів — Угода про асоціацію Україна-ЄС. Це відкриття величезного ринку. Звісно, потрібен час, українські підприємства мають змінити свої стандарти відповідно до європейських норм. Але експорт до країн ЄС зріс на 5%», — зауважив Бердж, який переконаний, що подібні угоди з іншими країнами матимуть позитивний ефект для України.
Фахівець, зокрема, відзначив, що Україна прагне підписати такі угоди і з іншими державами. Приміром, з Канадою таку угоду вже підписано. Подібні документи можуть бути підписані з Туреччиною, Ізраїлем.

Роман Насіров зустрівся з делегацією Турецької республіки

Актуальні питання та напрями розвитку співпраці між митними органами України та Туреччини обговорювалися під час зустрічі Голови ДФС Романа Насірова з делегацією Міністерства митниці і торгівлі Турецької Республіки. «Наша спільна мета — створити комфортні умови для українського та турецького бізнесу шляхом надання якісних послуг та подальшого удосконалення митних процедур», — наголосив Роман Насіров.
Він зазначив, що товарообіг між Україною та Туреччиною з початку 2016 року склав понад 2 млрд дол США, з яких 1,4 млрд дол США — це експорт, а 667 млн. дол. США — імпорт.
Зі слів Романа Насірова, турецька сторона вже надала проекти міжвідомчих документів, які спрямовані на посилення взаємодії митних органів двох країн та створення сприятливих умов для діяльності бізнесу України та Туреччини. Наразі, обговорюються питання обміну попередньою інформацією між митними відомствами двох країн, співробітництво у сфері обміну митною статистичною інформацією.

Відшкодування витрат орендодавця — бюджетної установи

ДФС України роз’яснено, що у разі якщо орендодавцем виступає бюджетна установа, то кошти, які отримуються від орендаря у вигляді відшкодування витрат на оплату комунальних послуг та спожитої електричної енергії, не включаються до бази оподаткування ПДВ орендодавця.
Лист ДФС України від 23.09.2016 р. № 31390/7/99-99-12-02-01-17

Україна — Німеччина: співпраця посилюється

Українсько-німецький бізнес-форум з нагоди відкриття Німецько-української промислово-торговельної палати відбудеться 11 жовтня 2016 року у Києві
«У центрі уваги форуму — 5 основних тем: промисловість, інфраструктура та логістика, інновації та цифровий світ, відновлювана енергетика та енергоефективність, агропромисловість та продовольство», — йдеться у повідомленні прес-служби Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.
З німецької сторони учасників форуму будуть представляти, зокрема, держсекретар федерального міністерства економіки та енергетики Німеччини Маттіас Махніг та держсекретар федерального міністерства транспорту та цифрової інфраструктури Райнер Бомба.
Українську офіційну сторону представлятимуть віце-прем’єр-міністр України — міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, міністр інфраструктури України Володимир Омелян, інші урядовці.
У програмі форуму передбачаються панельні дискусії та зустрічі за участю представників німецького та українського урядів та бізнесменів у форматах B2B та B2G.

В податковій можна отримати довідку про відсутність заборгованості зі сплати ЄСВ

Салтівська ОДПІ нагадує, що на вимогу роботодавців, фізичних осіб-підприємців та осіб, які забезпечують себе роботою самостійно, органи фіскальної служби проводять звірку нарахованих та сплачених ними сум внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.
З метою отримання довідки про відсутність заборгованості зі сплати ЄСВ платнику необхідно звернутись із заявою довільної форми до Центру обслуговування платників контролюючого органу за основним місцем обліку. У заяві обов’язково зазначається найменування установи, до якої подається відповідна довідка.
Контролюючий орган на підставі даних картки особового рахунку платника визначає наявність або відсутність заборгованості зі сплати ЄСВ на дату формування довідки.
Зазначимо, дана норма передбачена частиною 7 ст. 14 Закону України від 08.07.2010 року № 2464 - VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування».

Справляння акцизного податку з пива солодового

ДФС України повідомлено, що якщо суб’єкт господарювання виробляє і реалізує у роздрібній торгівлі пиво солодове, то він оподатковує акцизним податком операції з реалізації пива і як виробник, і як суб’єкт господарювання роздрібної торгівлі.
Також зазначено, що при здійсненні роздрібної реалізації виробником пива солодового власного виробництва через заклад роздрібної торгівлі (ресторан-броварню) оподаткування акцизним податком обсягів пива здійснюється одночасно за специфічною ставкою акцизного податку у розмірі 2,48 грн. за 1 л та адвалорною ставкою у розмірі 5% від вартості (з ПДВ та без урахування акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів) підакцизних товарів при його реалізації.
При цьому відповідно до п. 217.1 ст. 217 Податкового кодексу суми податку, що підлягають сплаті, з підакцизних товарів (продукції), вироблених на митній території України, а також реалізованих суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі визначаються платником податку самостійно, виходячи з об’єктів оподаткування, бази оподаткування та ставок цього податку, що діють на дату виникнення податкових зобов’язань.

Погашення податкового боргу

ДФС України повідомлено, що при розстроченні (відстроченні) грошових зобов’язань (податкового боргу) відповідно до ст. 100 Податкового кодексу нараховуються проценти за користування таким розстроченням (відстроченням).
Зазначено, що незалежно від того, з яких причин платником податку не було своєчасно погашено узгоджену суму грошового зобов’язання, такий платник після фактичного погашення податкового боргу повинен сплатити пеню у розмірі, який залежить від періоду прострочення.
Лист ДФСУ від 21.09.2016 р. № 20548/6/99-99-17-01-15

Авторська винагорода

ДФС України зазначено, що якщо авторська винагорода виплачується фізичній особі, у тому числі працівнику згідно з умовами трудового або цивільно-правового договору, така винагорода є базою нарахування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.
Лист ДФС України від 23.09.2016 № 20736/6/99-99-13-02-03-15
Діяльність фінансової поліції регулюватиметься окремим законом

Про це під час брифінгу заявив міністр фінансів України Олександр Данилюк.
За його словами, діяльність фінансової поліції, яку планується створити на заміну податковій міліції, передбачатиме, зокрема, запобігання, виявлення, припинення, розслідування і розкриття фінансових злочинів.
Нове відомство також здійснюватиме оперативно-розшукову діяльність і досудове розслідування злочинів.
Фінансова поліція оприлюднюватиме детальний звіт про свою діяльність двічі на рік.

19 жовтня – термін сплати для загальносистемників

Підприємці, які здійснюють діяльність за загальною системою оподаткування, не пізніше 19 жовтня мають сплатити авансові платежі з податку на доходи за III квартал 2016 року.
Авансові платежі з податку на доходи розраховуються підприємцем самостійно за фактичними даними, вказаними в Книзі обліку доходів і витрат за кожен квартал. Якщо за результатами якогось кварталу доходу немає, авансовий платіж теж не сплачується.

Договір довічного утримання

Договір довічного утримання є відчуженням нерухомого майна, що передається у власність другій стороні і для цілей оподаткування податком на доходи фізичних осіб розглядається як продаж такого майна.
Зазначено, що дохід, отриманий платником податку від продажу протягом звітного податкового року більш як одного з об’єктів нерухомості, зазначених у п. 172.1 ст. 172 Податкового кодексу, або від продажу об’єкта нерухомості, не зазначеного у цьому пункті, підлягає оподаткуванню за ставкою, визначеною п. 167.2 ст. 167 Податкового кодексу, тобто 5% (п. 172.2 ст. 172 Кодексу).
У разі якщо за договором довічного утримання відчужувач отримує дохід у вигляді матеріального забезпечення (грошової компенсації) такий дохід на підставі пп. 164.2.20 п. 164.2 ст. 164 Податкового кодексу включається до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу відчужувача як інші доходи та оподатковується за ставкою 18%, встановленою п. 167.1 ст. 167 Кодексу.

Чи повинна фізична особа – власник нежитлового приміщення (його частини) у багатоповерховому жилому будинку сплачувати земельний податок?

Відповідно до п.287.8 ст.287 Податкового кодексу України від 02.12.2010 №2755-VI зі змінами та доповненнями (далі – Кодекс) власник нежилого приміщення (його частини) у багатоквартирному жилому будинку сплачує до бюджету податок за площі під такими приміщеннями (їх частинами) з урахуванням пропорційної частки прибудинкової території з дати державної реєстрації права власності на нерухоме майно.
Згідно із пунктом 286.6 статті 286 Кодексу за земельну ділянку, на якій розташована будівля, що перебуває у користуванні кількох юридичних або фізичних осіб, податок нараховується кожному з них пропорційно тій частині площі будівлі, що знаходиться в їх користуванні, з урахуванням прибудинкової території.
Пунктом 286.1 ст.286 Кодексу визначено, що підставою для нарахування земельного податку є дані державного земельного кадастру.
Таким чином, фізична особа – власник нежитлового приміщення (його частини) у багатоквартирному жилому будинку є платником земельного податку з дати державної реєстрації права власності на нерухоме майно.

Проект змін до Податкового Кодексу внесуть до Парламенту вже цього тижня

Про це повідомив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. «Ми вносимо на засідання уряду ряд ініціатив. Перша позиція — зміни до Податкового кодексу, які дадуть можливість бізнесу нормально працювати, — зазначив Прем’єр. – Наше завдання — зробити такий Податковий кодекс, який би був нормально сприйнятий у бізнес-середовищі».
За словами Гройсмана, будуть, зокрема, ліквідовані податкові ями і більшість схем щодо виведення з обігу коштів.
«Довіра до влади від бізнесу вимірюється дуже простим показником — обсягом добровільно сплачених податків. Цей кодекс є очікуваним і ми будемо все робити для того, щоб він був якомога швидше прийнятий і реалізований».

Коли можна почати займатися новим видом діяльності єдиннику

Фізична особа – підприємець на спрощеній системі 3 група додає новий КВЕД діяльності. Чи можна розпочати займатися цією діяльністю з дня внесення КВЕД і надавати послуги юридичним особам? Чи потрібно подавати заяву в ДФС? Фізична особа – підприємець на спрощеній системі 3 група має право отримувати дохід за новими видами діяльності КВЕД при умові занесення держреєстратором відповідних змін у держреєстр.
Відповідно до п.298.6 ст.298 Податкового кодексу України у разі зміни податкової адреси суб'єкта господарювання, місця провадження господарської діяльності заява подається платниками єдиного податку третьої групи разом з податковою декларацією за податковий (звітний) період, у якому відбулися такі зміни. До заяви включаються відомості (за наявності) про зміну видів господарської діяльності згідно з п.п.298.3.1 п.298.3 ст.298 Податкового кодексу України.

Про роботу ЦОП у святкові та вихідні дні жовтня 2016 року

З метою організації якісного виконання органами ДФС покладених завдань з обслуговування платників податків, запобігання виникненню можливих ризиків несвоєчасного і неякісного прийняття податкової звітності та надання адміністративних послуг Салтівська ОДПІ нагадує про режим роботи ЦОП у святкові та вихідні дні – 14, 15 та 16 жовтня 2016 року – вихідні дні.

19 жовтня - сплата ЄСВ єдинниками за себе

19 жовтня закінчується термін сплати єдиного соціального внеску за III квартал 2016 року підприємцями - єдинниками за себе. Від сплати ЄСВ звільнені тільки пенсіонери за віком та інваліди. Нагадуємо, що мінімальний розмір єдиного внеску з травня 2016 року становить 319 грн. За квартал необхідно сплатити - 957 грн.

Виплата грошових коштів найманим працівникам у разі смерті роботодавця-приватного підприємця

Відповідно до статті 99 Податкового кодексу України виконання грошових зобов’язань та/або погашення податкового боргу фізичної особи (у тому числі фізичної особи — підприємця, фізичної особи, яка провадить незалежну професійну діяльність) у разі її смерті або оголошення судом померлою здійснюється її спадкоємцями, які прийняли спадщину (крім держави), в межах вартості майна, що успадковується, та пропорційно частці у спадщині на дату її відкриття.
Відповідно до статті 48 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців» у разі смерті фізичної особи – підприємця третя особа, зокрема спадкоємець або відповідний орган виконавчої влади, може подати державному реєстратору особисто (надіслати поштовим відправленням) нотаріально засвідчену копію свідоцтва про смерть фізичної особи або витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про смерть фізичної особи.
Таким чином, у разі смерті приватного підприємця всі його права та обов’язки (в тому числі щодо трудових відносин) переходять до його спадкоємців.

У Кропивницькому вилучено 20,5 тонн метанолу

Працівниками податкової міліції Луганської області в рамках проведення операції „Акциз-2016” та розслідування кримінального провадження за ч.3 ст.204 КК України встановлено факт незаконного транспортування метилового спирту.
На підставі ухвали суду проведено огляд вантажного автомобіля „DAF” з напівпричепом-цистерною у м. Кропивницький.
За результатами огляду з незаконного обігу вилучено 20,5 тонн метанолу (481,8 тис. грн.) та транспортний засіб (615 тис. грн.) загальною орієнтовною вартістю 1 млн. 96 тис. гривень.
Тривають слідчі дії.

«Фантом» повернув незаконно вивезені до непідконтрольних територій партії одягу та продуктів харчування

Співробітники спецпідрозділу «Фантом» управління оперативного забезпечення на окремих територіях зон АТО ГУ ДФС у Донецькій області під час проведення спецоперації в районі шахти «Южная» повернули із тимчасово непідконтрольної території України 4 автомобілі: три Mersedes Sprinter д.н.з. та WV Crafter.
Вказані автомобілі попередньо перетнули лінію розмежування та перебували на тимчасово непідконтрольній території України із вантажем одягу загальною орієнтовною вартістю 828,9 тис. грн. та продуктів харчування на суму 377 тис. грн. За даним фактом до ЄРДР внесено кримінальне провадження за ч. 1 ст. 332-1 КК України.

Виїжджаєте за кордон на постійне місце проживання – подайте податкову декларацію

Відповідно до вимог пункту 179.3 статті 179 Податкового кодексу України платники податку – резиденти, які виїжджають за кордон на постійне місце проживання, зобов’язані подати до органу державної податкової служби податкову декларацію не пізніше 60 календарних днів, що передують виїзду. Орган державної податкової служби протягом 30 календарних днів після надходження податкової декларації зобов’язаний перевірити визначене податкове зобов’язання, сплату належної суми податку і видати довідку про таку сплату та про відсутність податкових зобов’язань з цього податку, що подається до органів митного контролю під час перетину митного кордону і є підставою для проведення митних процедур. Форма такої довідки затверджена наказом Міністерства доходів і зборів України від 11.12.2013 року № 795. Довідка дійсна протягом 60 календарних днів з дати видачі за наявності документа, що посвідчує особу.

У мешканця Вінниці вилучили більше 800 літрів спирту

У домоволодінні вінничанина співробітники податкової міліції ГУ ДФС у Вінницькій області виявили та вилучили партію спирту, що зберігалася у пластикових 220-літрових діжках та пластикових пляшках. Тут же виявлені порожні діжки з характерним запахом спирту, шланги для розливу, лійка, спиртометр, фільтри.
Обшук здійснювався в рамках розслідування кримінального провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 204 Кримінального кодексу України (незаконне виготовлення, зберігання, збут підакцизних товарів).
Вартість вилученої нелегальної підакцизної продукції становить майже 190 тис. грн. Вживання виготовлених зі спирту невідомого походження алкогольних напоїв могло нести пряму загрозу життю і здоров’ю споживачів.

Цього тижня працюватимемо на один день менше

14 жовтня є офіційним вихідним днем, а отже цього тижня буде лише чотири робочих дні і три вихідних
14 жовтня - День захисника України - з 2015 року є державним святом і неробочим днем.
Нагадаємо, що це свято встановлене 14 жовтня 2014 р. указом Президента Петра Порошенка та водночас цим же Указом скасовано День захисника Вітчизни, що відзначалося щорічно 23 лютого.
Отже, цього тижня матимемо лише чотири робочих дні і три вихідних (п'ятниця-субота-неділя). Окрім того, 13 жовтня робочий день має бути скорочений на годину як передсвятковий.
Загалом у жовтні будемо мати: 20 робочих днів; 11 неробочих - з них 10 вихідних і 1 день святковий.
Просмотров: 404 | Добавил: Margo_Ko | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входа

Поиск

Последние события
Сообщения форума
  • Аккумулятор (2)
  • Автомобильная Сигнализация для авто (1)
  • послуги митного брокера в Харкові (0)
  • Объявления
    [28.03.2024]
    Лук оптом (0)
    [10.12.2023]
    товары оптом от производителя (0)
    [12.07.2023]
    Металлические кровати с доставкой оптом (0)


    Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0


    Купянск ОЛХ

    Основные теги
    живот похудение Тайские в бёдрах травы БЫСТРО похудения селетер таблетки без диет лицо убрать сильный возбудитель виагра женская женский возбудитель виагра виагра сильнодействущая купить возбудитель виагра для мужчин возбудители купить виагру как возбудить девушку капли возбуждающие тара запчасти работа 2-комнатная квартира бизнес Упаковка flat bottom плазменная резка токарные работы ГШП капролон пакеты возбудители для мужчин возбудитель желания Возбудители для двоих возбудитель капли Возбудители для мужчин и женщин возбудитель конский автобусы Фрезерные работы Газовая резка металла инфракрасные обогреватели конвектор дом дизайн интерьера дизайн квартиры дизайн студии заказать дизайн интерьера автовышки и автокраны база металлопроката листовой прокат металлопрокат опт розница вертикальная литьевая машина ВЛМ гидравлический шприцевой пресс литьевая машина для пластмасс поставщик тд там продажа недвижимости листовой металлопрокат Агентство недвижимости Днепр ремонт гидравлического оборудования купить гидропресс лента ФУМ риелтор Днепр зашита маски маски для лица. фабричный пошив. купить Днепр листовая сталь ваш карниз газовая резка обработка металлов кваритра в Днепре под заказ диета диеты Китайские отзывы похудеть витамины лекарства средства упражнения оборудование арматура вентиляционное компоненты конвейеры лабораторное кип насосы высоковольтное инструмент

     

    Купянский городской портал © 2024