Купянский городской портал! Пятница, 19.04.2024, 15:22
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Путеводитель

Последние фото

Общая статистика
Интернет магазин: 
Форум-тем/сообщ: 542/2924
Коментарии: 835
Фото: 418
Новости: 1051
Файлов для скачивания: 5
Статей:897
Сайтов в каталоге: 970
Объявлений: 15
Игр: 219
Записей в гостевой: 36
FAQ: 1
Новости Украины: 107
Видео: 9105

Последние статьи
[15.09.2020][Мои статьи]
Увага! Важлива інформація (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
ТОП 6 запитань стосовно використання програмних реєстраторів розрахункових операцій (5)
[15.09.2020][Мои статьи]
До уваги платників земельного податку! Інформація про нормативну грошову оцінку земель розміщена на офіційному вебпорталі ДПС (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
Податкова знижка для внутрішньо переміщених осіб (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
З початку року надійшло 9,8 млрд грн ЄСВ (0)

Купянск
Главная » 2014 » Апрель » 14 » Купянская ОГНИ информирует
10:30
Купянская ОГНИ информирует

У Куп`янській ОДПІ пройшла Всеукраїнська акція «День відкритого декларування»

 

Щорічно до першого травня триває Кампанія декларування громадянами доходів. Головною особливість проведення кампанії цього року стало проведення Всеукраїнської акції «День відкритого декларування».

В рамках проведення Акції у Центрі обслуговування платників Куп`янської ОДПІ посадовці особисто нагадали про обов'язковість декларування своїх доходів громадянам.

Упродовж дня відвідувачі ЦОП мали змогу отримати кваліфіковані консультації фахівців з питань декларування та отримання податкової знижки. Кожен, хто потрапив цього дня у ЦОП отримав брошуру «Я декларую свої доходи тобі, Україно!» та мав змогу поспілкуватись з керівництвом ОДПІ.

Під час проведення «Дня відкритого декларування» начальник Куп`янської ОДПІ Олена Кухтіна нагадала громадянам, про сервіс «он-лайн» декларування, за допомогою якого можна не виходячи з дому через мережу Інтернет заповнити та подати до податкового органу за місцем обліку Декларацію про майновий стан та доходи. «Особливо зручною ця новація стане для тих громадян, які з різних причин знаходяться далеко від дому, а значить і від своєї податкової інспекції», - зазначила посадовець.

Варто висловили сподівання, що проведення зазначеної акції стане традиційним та принесе вагомий внесок у розвиток партнерських відносин посадовців та платників податків.

Підсумки роботи відділу роботи податкового аудиту Куп`янської ОДПІ

 

Протягом січня-березня 2014 року відділом податкового аудиту було проведено 20 документальних перевірок, за результатами яких донараховано 1077 тис. грн.

За результатами камеральних перевірок донараховано 15,5 тис. грн..

 

Робота зі зверненнями громадян у Куп`янській ОДПІ

 

З початку року до Куп’янської ОДПІ  ГУ Міндоходів у Харківській області надійшло 2 письмових звернення від громадян. Характерні питання, що підіймалися заявниками у зверненнях – це інформування про ухилення від сплати податків.

На всі звернення громадяни отримали відповіді з відповідними роз’ясненнями без порушення терміну.

У 2014 році через громадську приймальну до керівництва Куп’янської ОДПІ громадяни не зверталися.

В І кварталі 2014 року звернення громадян, в яких йдеться про недоліки у роботі, оскаржується рішення посадових осіб, а також звернення, направлені до Куп’янської ОДПІ з органу Міндоходів вищого рівня, не надходили.

 

Робота сервісу «Пульс»

 

В І кварталі 2014 року запитів на отримання публічної інформації від фізичних та юридичних осіб до Куп`янської ОДПІ не надходило. З початку року до Куп’янської ОДПІ надійшло 2 інформаційні картки, направлені з сервісу «Пульс».

По кожному факту проводилися перевірки. На кожну картку надані обґрунтовані відповіді.

З початку 2014 р. звернень, направлених з державної установи Урядовий контактний центр «Урядова гаряча лінія», до Куп’янської ОДПІ не надходило.

 

 

Надання адміністративних та  консультаційних послуг у Центрах обслуговування платників

 

З початку року до Центрів обслуговування платників Куп’янської ОДПІ  та її відділень, звернулося за наданням адміністративних, консультаційних та інформаційних послуг 22 586 осіб. Загалом у першому кварталі 2014 року, надано: 1667 адміністративних та 11224 консультаційних послуг.

Найбільш запитувані адміністративні послуги – це видача картки платника податків та внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків – 1002, видача довідки про відсутність заборгованості – 61, видача довідки про набуття або підтвердження сільськогосподарським товаровиробником статусу платника фіксованого сільськогосподарського податку – 157, реєстрація книги обліку доходів та книги обліку доходів і витрат платникам єдиного податку – 11, реєстрація книг обліку розрахункових операцій – 75 тощо

«Щодо наданих консультацій – найбільш актуальним питанням є роз’яснення норм чинного законодавства щодо сплати єдиного соціального внеску, переходу з однієї системи оподаткування на іншу, щодо роботи електронних сервісів, отримання ключів електронного цифрового підпису, декларування доходів громадян та інше», - зазначає начальник Куп`янської ОДПІ Олена Кухтіна.

 

Бажаєте отримати ліцензію на продаж алкоголю та тютюну – зверніться до Центру обслуговування платників

 

Відповідно до Порядку організації роботи ГУ Міндоходів у Харківській області, аби отримати ліцензію, суб`єкту господарювання за своїм місцем провадження торгівельної діяльності слід звернутись до Головного управління Міндоходів або до Центру обслуговування платників.

Для отримання ліцензії на продаж алкоголю та тютюну потрібно надати весь необхідний пакет документів. Ліцензія або рішення про відмову і її видачі видається заявнику не пізніше 10 календарних днів із дня одержання документів.

  «З початку 2014 року в ЦОП Куп’янської ОДПІ прийнято 15 пакетів документів на отримання ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами», повідомила заступник начальника Куп`янської ОДПІ Інна Богатирьова.

 

 

При мобілізації до лав української армії підприємці звільняються від сплати єдиного податку

 

«Така можливість, надана підприємцям-спрощенцям 1 та 2 груп, які не використовують працю найманих робітників», - зазначає начальник Куп`янської ОДПІ Олена Кухтіна..

Тобто, якщо такий платник був мобілізованим, згідно Указу Президента України від 17.03.14, контролюючі органи матимуть підстави вважати його податковий борг, що виник внаслідок непереборної сили (форс-мажорних обставин), безнадійним податковим боргом і він підлягатиме списанню.

При цьому, представникам бізнесу необхідно буде обов’язково надати підтверджуючий документ з військового комісаріату, у якому зазначається період перебування на зборах.

Нагадаємо, що на Харківщині зареєстровано 82 тисячі платників єдиного податку. З них першої групи – 14 тисяч, другої – 46 тисяч осіб.

 

Працівники Харківської митниці запобігли незаконному ввезенню самоцвітів

 

Рано вранці працівники митного пункту пропуску «Харків – пасажирський» в одному з вагонів потягу «Москва – Маріуполь» виявили партію напівкоштовного каміння.

Сорока п’ятирічний росіянин намагався ввезти до країни 399 самоцвітів.

За словами працівників митниці, під час письмового та усного декларування чоловік запевнив, що заборонених та обмежених предметів, а також таких, що підлягають обов’язковому декларуванню, не переміщує.

Проте, на речі росіянина спрацював службовий собака Джек. Чотирилапий правоохоронець «вказав» на рюкзак з особистими речами, під якими, що утруднювало виявлення, знаходився менший рюкзак з природним камінням.

Наразі всі самоцвіти вилучені та направлені до подальшої експертизи, що визначить їх точну вартість. За словами самого власника – «горе-геолога», їх вартість складає близько 10 тисяч доларів США.

 

В Міндоходів працює антикорупційна комісія

 

Комісія з проведення перевірки дотримання вимог Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції», що діє в Міністерстві доходів і зборів України, виявляє правопорушення чинного законодавства як з боку службових осіб Міністерства, так і суб’єктів господарювання. Про всі випадки правопорушень інформуються відповідні правоохоронні і контролюючі органи.

Інформацію щодо протиправних дій посадових осіб Міндоходів, порушення чинного законодавства суб’єктами господарювання можна надавати антикорупційній Комісії за адресою: 04655, Київ–53, Львівська площа, 8, або за телефонами (044) 247-35-37, 590-27-34.

Нагадаємо,  Комісія з проведення перевірки дотримання вимог Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» в Міндоходів діє з 27 лютого 2014 року  та створена за ініціативи Громадської ради Міндоходів і при безпосередній участі активістів Євромайдану.

 

Базою оподаткування податком на нерухомість встановлено загальну площу об’єкта житлової нерухомості

 

Законом України «Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні» від 31.03.2014 №1166-VII,  який опубліковано в газеті «Голос України» №№60-61 від 31.03.2014 р., внесено певні зміни до норм Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України. Зокрема, зміни торкнулися оподаткування нерухомості.

Так, базою оподаткування податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки встановлено загальну площу об’єкта житлової нерухомості замість житлової. Зазначені нововведення  набули чинності з 1 квітня 2014 року.

Разом з цим, нагадуємо, що Податковим  Кодексу передбачено пільги із сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки для, а саме: база оподаткування об’єкта/об’єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток, що перебувають у власності фізичної особи - платника податку, зменшується:

а) для квартири/квартир незалежно від їх кількості – на 120 кв. метрів;

б) для житлового будинку/будинків незалежно від їх кількості – на 250 кв. метрів;

в) для різних видів об’єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток (у разі одночасного перебування у власності платника податку квартири/квартир та житлового будинку/будинків, у тому числі їх часток), – на 370 кв. метрів.

Таке зменшення надається один раз за кожний базовий податковий (звітний) період (рік).

Пільги із сплати податку не надаються на об’єкти оподаткування, що використовуються їх власниками з метою одержання доходів (здаються в оренду, лізинг, використовуються у підприємницькій діяльності).

 

Чи потрібно пред’являти документи, що посвідчують особу при особистому поданні звітності?

 

Якщо суб’єкт господарювання або уповноважена особа особисто подає податкову звітність до контролюючих органів, то пред’являти документи, що посвідчують особу (паспорт, наказ, довіреність тощо) не потрібно. Це не передбачено Податковим кодексом України.Достатнім підтвердженням справжності документа податкової звітності є наявність оригіналу підпису уповноваженої особи на документі у паперовій формі або наявність в електронному документі електронного цифрового підпису платника податку.

Нагадаємо, податкова декларація повинна бути підписана керівником платника податків або уповноваженою особою, а також особою, яка відповідає за ведення бухгалтерського обліку та подання податкової декларації до контролюючого органу. У разі ведення бухгалтерського обліку та подання податкової декларації безпосередньо керівником платника податку така податкова декларація підписується таким керівником.

Відповідна норма визначена пп.48.5.1 п.48.5 ст.48 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року №2755-VІ із змінами і доповненнями. Також, з цим та іншими питаннями можна ознайомитися у загальнодоступному інформаційно - довідковому ресурсі. Скористатися послугою можна за електронною адресою (http://zir.minrd.gov.ua) або через веб - портал Міндоходів (вкладинка «Інформаційно - довідковий ресурс»).

 

Коли річна податкова декларація про майновий стан і доходи не подається

 

Податковим кодексом України визначено випадки, в яких платники податку на доходи фізичних осіб звільняються від обов’язку подання річної податкової декларації про майновий стан і доходи, отримані протягом звітного податкового року. Зокрема, незалежно від виду та суми отриманих доходів декларація не подається, якщо станом на кінець звітного податкового року платники податку:

є неповнолітніми або недієздатними особами і при цьому перебувають на повному утриманні інших осіб (у тому числі батьків) та/або держави. Водночас, обов’язок щодо заповнення та подання декларації в цьому випадку покладається на опікуна або піклувальника (п.179.6 ст. 179 ПКУ). Тобто декларація від імені платника, який є неповнолітньою особою або особою, визнаною судом недієздатною, має бути подана опікуном або піклувальником до контролюючого органу за місцем проживання неповнолітньої особи (особи, визнаної судом недієздатною);

перебувають у розшуку;

перебувають на строковій військовій службі.

Також не подають декларацію фізичні особи, які перебувають під арештом або є затриманими чи засудженими до позбавлення волі, перебувають у полоні або ув’язненні на території інших держав станом на кінець граничного строку подання декларації.

Крім того, обов’язок платника податку щодо подання декларації вважається виконаним і річна податкова декларація не подається у разі отримання доходів:

від податкових агентів, які не включаються до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу;

виключно від одного податкового агента незалежно від виду та розміру нарахованого (виплаченого, наданого) доходу, крім випадків, прямо передбачених розділом ІV ПКУ;

від операцій продажу (обміну) майна, дарування, при нотаріальному посвідченні договорів за якими був сплачений податок;

у вигляді об’єктів спадщини, які оподатковуються за нульовою ставкою податку та/або з яких сплачено податок відповідно до п. 174.3 ст. 174 ПКУ;

зазначені у п. 167.2 - 167.4 ст. 167 ПКУ, крім випадків, коли декларування таких доходів прямо передбачено відповідними нормами розділу ІV ПКУ;

зазначені у п.п. «є» п. 176.1 ст. 176 ПКУ від двох і більше податкових агентів, і при цьому загальна річна сума оподатковуваних доходів, нарахованих (виплачених, наданих) такими податковими агентами не перевищує ста двадцяти розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного податкового року (у 2013 р. – 137 640 грн.).

 

Час митного оформлення товарів і транспортних засобів комерційного призначення

 

Митне оформлення товарів, транспортних засобів комерційного призначення (далі – ТЗ) завершується протягом чотирьох робочих годин з моменту пред’явлення їх органу доходів і зборів (у разі, якщо такі товари, ТЗ підлягають пред’явленню), подання митної декларації або документа, який відповідно до законодавства її замінює, та всіх необхідних документів та відомостей.  

Водночас, зазначений строк може бути перевищений на час виконання відповідних формальностей. Це відбувається виключно у разі:

1) виконання митних формальностей поза місцем розташування органу доходів і зборів (відповідно до ч. 8 ст. 247 МКУ);

2) підтвердженого письмово бажання декларанта або уповноваженої ним особи подати додаткові документи чи відомості про зовнішньоекономічну операцію або характеристики товару;

3) проведення досліджень (аналізу, експертизи) проб і зразків товарів, якщо товари не випускаються відповідно до ч. 21 ст. 356 МКУ;

4) виявлення порушень митних правил, якщо товари не випускаються відповідно до ч. 5 ст. 255 МКУ;

5) зупинення митного оформлення відповідно до Закону України від 02.12.2010 № 2735 – VI «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції»;

6) подання додаткових документів (відповідно до ч. 3 ст. 53 МКУ).

Порядок митного оформлення товарів, транспортних засобів комерційного призначення регулюється розділом VIII Митного кодексу України.

 

22 квітня 2014 року – останній день подання декларації з ПДВ за березень

 

Суб’єкти господарювання, які звітують з ПДВ помісячно податкову декларацію за березень 2014 року подають до 22 квітня 2014 року включно. Звертаємо увагу, що  20 квітня (Великдень) святковий день переноситься на понеділок 21 квітня. Тому останнім днем подання звіту буде вівторок 22 квітня.

«Якщо останній день строку подання податкової декларації припадає на вихідний або святковий день, то останнім днем строку вважається наступний за вихідним або святковим операційний (банківський) день», - нагадує  начальник Куп`янської ОДПІ Олена Кухтіна.

 

При наданні нерухомості в оренду платником податку на доходи фізичних осіб є орендодавець

 

«Дохід від надання майна в лізінг, оренду або суборенду (строкове володіння та/або користування) включається до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку. У разі, якщо орендар є фізичною особою, яка не є суб’єктом господарювання, особою, відповідальною за нарахування та сплату податку до бюджету, є платник податку – орендодавець», - нагадує  начальник Куп`янської ОДПІ Олена Кухтіна..

Орендодавець самостійно нараховує та сплачує податок до бюджету протягом 40 календарних днів після останнього дня такого звітного кварталу. При цьому, сума отриманого доходу, сума сплаченого  протягом звітного податкового року податку та податкового зобов’язання за результатами такого року відображаються у річній податковій декларації  про майновий стан і доходи (далі – податкова декларація).

У разі нотаріального посвідчення договору оренди об’єктів нерухомості нотаріус зобов’язаний надіслати інформацію про такий договір контролюючому органу за податковою адресою платника податку – орендодавця.  При цьому, нотаріус несе відповідальність, передбачену законом, за порушення порядку та/або строків подання зазначеної інформації.

Таким чином, у разі якщо фізична особа – орендодавець у 2013 році здавала квартиру в оренду фізичній особі – орендарю, яка не є суб’єктом господарювання, то податок на доходи фізичних осіб орендодавець мав сплачувати щокварталу протягом 2013 року. При цьому податкову декларацію такий платник повинен подати до 01.05.2014 року.

Дохід від надання в оренду нерухомого майна підлягає оподаткуванню за ставкою 15 (17) %.

 

 

Сільгоспвиробники Куп`янської ОДПІ сплатили близько 153,5 тис. грн. фіксованого сільськогосподарського податку

 

«Фіксований сільськогосподарський податок є особливим спеціальним режимом оподаткування у агропромисловому секторі. Сільськогосподарські товаровиробники набувши статусу платника ФСП, не є платниками податку на прибуток, земельного податку, збору за спеціальне використання води, збору за провадження деяких видів підприємницької діяльності», - підкреслила під час зустрічі з сільгоспвиробниками начальник Куп`янської ОДПІ Олена Кухтіна

Сплата лише  фіксованого сільськогосподарського податку значно спрощує порядок ведення податкового обліку та обчислення податків. Умови та порядок набуття статусу платника ФСП сільськогосподарським товаровиробником визначають ст. 301 та 308 ПКУ. Базою оподаткування податком є нормативна грошова оцінка одного гектара сільськогосподарських угідь.

 

Строки сплати єдиного внеску роботодавцями

 

Роботодавці сплачують єдиний внесок, нарахований за календарний місяць, не пізніше 20числа наступного місяця, крім гірничих підприємств, які зобовязані сплачувати єдиний внесок, нарахований за календарний місяць, не пізніше 28 числа наступного місяця. У разі якщо останній день строків припадає на вихідний або святковий день, останнім днем таких строків сплати єдиного внеску вважається перший робочий день, що настає за вихідним або святковим днем.

 

 

Чи нараховується єдиний внесок на суми оплати додаткових відпусток

 

Відповідно до пп. 2.2.12 п 2.2. Інструкції № 5 оплата додаткових відпусток, що надаються згідно із Законом №796, належить до фонду оплати праці у складі додаткової зарплати. Пунктом 7 розділу І Переліку № 1170 встановлено виплати у визначеному розмірі особам, які потерпіли внаслідок Чорнобильської катастрофи, крім оплати додаткових відпусток, що надаються відповідно до Закону №796. Отже, суми оплати додаткових відпусток, що надаються згідно із Законом № 796, є базою для нарахування єдиного внеску

 

В Міндоходів працює антикорупційна комісія

 

Комісія з проведення перевірки дотримання вимог Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції», що діє в Міністерстві доходів і зборів України, виявляє правопорушення чинного законодавства як з боку службових осіб Міністерства, так і суб’єктів господарювання. Про всі випадки правопорушень інформуються відповідні правоохоронні і контролюючі органи.

Інформацію щодо протиправних дій посадових осіб Міндоходів, порушення чинного законодавства суб’єктами господарювання можна надавати антикорупційній Комісії за адресою: 04655, Київ–53, Львівська площа, 8, або за телефонами (044) 247-35-37, 590-27-34.

Нагадаємо,  Комісія з проведення перевірки дотримання вимог Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» в Міндоходів діє з 27 лютого 2014 року  та створена за ініціативи Громадської ради Міндоходів і при безпосередній участі активістів Євромайдану.

 

Cпрощення процедури обчислення та сплати єдиного внеску – ініціатива Міндоходів

 

Міністерство доходів і зборів України ініціює уніфікацію звітності зі сплати єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування по фізичних особах-підприємцях.

Це пропонується здійснити шляхом об`єднання в одну таблиць 1, 2, 3 Додатку 5 до Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування.

Відомством розроблено проект макету об`єднаної звітності „Звіт про суми нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску” , який розміщено на офіційному веб-порталі Міндоходів.

На думку фахівців Міністерства, об`єднання трьох таблиць в одну посприяє спрощенню умов ведення бізнесу та підвищить ефективність реалізації податкової реформи.

Ознайомитись з макетом можна на головній сторінці офіційного веб-порталу Міндоходів у розділі „Діяльність”.

Також на головній сторінці порталу можна висловити свою думку стосовно спрощення звітності, взявши участь в опитуванні у розділі „Опитування”.

Пропозиції та зауваження щодо ініціативи Міндоходів просимо направляти на електронну адресу: spddpa@ukr.net.

 

Останній день подання декларації про доходи – 30 квітня

 

Вже минув третій місяць деклараційної кампанії.

Дякуємо громадянам, які вже задекларували свої доходи за 2013 рік і нагадуємо, що деклараційна кампанія триває до 1 травня. Тобто граничний термін подання річної декларації про майновий стан і доходи – 30 квітня 2014 року.

Отож, поспішіть задекларувати свої доходи!

 

 

Подання розрахунку суми збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства

 

Платниками збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства є суб’єкти підприємницької діяльності незалежно від форм власності та підпорядкування, які реалізують в оптово-роздрібній торговельній мережі та мережі громадського харчування алкогольні напої та пиво. Про це повідомила начальник Куп`янської ОДПІ Олена Кухтіна під час спілкування з підприємцями.

Такі платники подають щомісяця протягом 20 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного місяця, розрахунок суми збору. Він подається до органу доходів і зборів за місцем перебування платника на податковому обліку.

Звертаємо увагу, що розрахунок суми збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства подається незалежно від наявності у платника об’єкта оподаткування.

Тобто, суб’єкт господарювання, який отримав ліцензію на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями, але діяльність з продажу алкогольних напоїв з моменту отримання ліцензії не здійснював, повинен подавати розрахунок суми збору.

Терміни подання звітності та сплати збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства визначені у п. 2 Порядку справляння збору та використання коштів на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 15 липня 2005 року № 587 зі змінами і доповненнями.

 

Продаєте нерухомість, яка у власності понад 3 роки – не платіть податок
 

Згідно з положеннями Податкового кодексу дохід, отриманий платником податку від продажу (обміну) не частіше одного разу протягом звітного податкового року житлового будинку, квартири або їх частини, кімнати, садового (дачного) будинку, а також земельної ділянки, що не перевищує норми безоплатної передачі, визначеної ст.121 Земельного кодексу України залежно від її призначення, та за умови перебування такого майна у власності платника податку понад три роки, не оподатковується податком на доходи фізичних осіб.

Умова щодо перебування такого майна у власності платника податку понад три роки не розповсюджується на майно, отримане таким платником у спадщину.

Якщо ж протягом року було здійснено продаж більш як одного з таких об’єктів нерухомості, або продаж об’єкта нерухомості, не зазначеного в п. 172.1 ст. 172 Податкового кодексу, отриманого у спадщину, одержаний дохід буде оподатковуватися за ставкою 5%  – для фізичних осіб-резидентів та за ставками 15% (17%) – для фізичних осіб-нерезидентів.

У такому ж порядку оподатковується дохід від продажу (обміну) об’єкта незавершеного будівництва.

Нагадаємо, що відзвітувати про свій майновий стан і доходи, отримані торік, слід до 1 травня 2014 року, а сплатити податок – до 1 серпня цього ж року.

 

 

До місцевих бюджетів Куп`янської ОДПІ  надійшло понад 41 млн грн

 

Протягом трьох місяців цього року до місцевих бюджетів платники Куп`янської ОДПІ сплатили 41,5 млн грн податків і зборів, що майже на 1,3 млн більше, ніж у січні-березні минулого року.

Один з найвагоміших платежів – це податок на доходи фізичних осіб, якого надійшло 29,5 млн грн, плати за землю спрямовано до бюджету 5,4 млн грн.

У березні до місцевих бюджетів Куп`янської ОДПІ платники сплатили майже 13,2 млн грн, це на 434,8 тис. грн більше від очікуваного.

 

На ліки та вироби медичного призначення – 7% ПДВ

 

3 1 квітня 2014 р. набула чинності норма Закону України «Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні» щодо оподаткування податком на додану вартість ліків та виробів медичного призначення.

Зокрема, оподаткування за ставкою 7 відсотків здійснюється по операціях з постачання лікарських засобів, дозволених для виробництва і застосування в Україні та внесених до Державного реєстру лікарських засобів (у тому числі аптечними закладами), а також з постачання виробів медичного призначення за переліком, затвердженим Кабінетом Міністрів України. Тобто податок на додану вартість нараховується на всьому ланцюгу постачання.

З пункту 197.1 статті 197 Податкового кодексу України виключено підпункт 197.1.27, який передбачав звільнення від оподаткування таких операцій.

 

Платники фіксованого сільськогосподарського податку є платниками екологічного податку

 

Відповідно до п.307.1 ст. 307 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року №2755-VI зі змінами та доповненнями, платники фіксованого сільськогосподарського податку не є платниками таких податків і зборів:

а) податку на прибуток підприємств;

б) земельного податку (крім земельного податку за земельні ділянки, що не використовуються для ведення сільськогосподарського товаровиробництва);

в) збору за спеціальне використання води;   

г) збору за провадження деяких видів підприємницької діяльності (у частині провадження торговельної діяльності).

Враховуючи те, що екологічний податок не входить до цього переліку, тому платники ФСП не звільняються від сплати екологічного податку.

 

Податкова соціальна пільга - 2014 рік

 

Беручи до увaги новий прожитковий мінімум - 2014 для працездатної особи (тобто 1218 грн.), з 01 січня 2014 p податкова соціальна пільга (ПСП) отримала такі розміри:

100 % = 1218 * 0,50 = 609,00 гpн. (тобто 50 % вищезгаданогo прожиткового мінімуму - розраховано згіднo пункту 1 рoзділу XIХ "Прикінцеві полoжeння" Податкового кодексу)

01 - 150 % ПCП = 913,50 гpн.

02 - 200 % ПCП = 1218 гpн.

Згідно підпунктy 169.4.1 Податкового кодекcу України податкова соціальна пільга - 2014 може застосовуватися до доходу працівника у виглядi заробітної плати чи прирівняних до нeї виплат, якщo розмір доходу нe перевишує прожиткового мінімуму для працездатної особи, встановленнoгo нa 01 січня звітнoгo податковогo року, помноженoгo нa 1,4 тa округленогo дo найближчиx 10 гривень.".

Tобтo максимальний розмір доходу, при оподаткуванні якогo може бути застосована податкова соціальна пільга у 2014 рoці = 1218 * 1,4 ≈ 1710 грн.

 

Строки подання податкової декларації платниками єдиного податку

 

Строки подання податкової декларації встановлені ст. 296 та ст. 49.18 ПКУ: 1-2 групи - протягом 60 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) року, а саме до 3 березня включно.

3-6 групи - протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу (півріччя), тобто до 9 лютого включно.

 

 

Терміни сплати єдиного податку

 

 

Термін сплати єдиного податку встановлений ст. 295 ПКУ 1-2 групи - не пізніше 20 числа (включно) поточного місяця. 3-6 групи - протягом 10 календарних днів після граничного строку подання податкової декларації за податковий (звітний) квартал.

 

При визначенні податкових зобов’язань необхідно застосовувати офіційний курс гривні, встановлений НБУ

 

При визначенні податкових зобов’язань з податків та зборів (у тому числі, митних платежів) протягом усього дня застосовується офіційний курс гривні до іноземних валют та курсу банківських металів, який встановлений Національним банком України, що діє на 00 год. 00 хв. відповідного календарного дня. Тобто, якщо протягом дня Нацбанком змінено курс валют, при визначенні податкових зобов’язань новий курс починає застосовуватись з 00 год. 00 хв. наступного календарного дня.

Таке розпорядження було надано Першим заступником Міністра доходів і зборів України Ігорем Білоусом у зв’язку з виданням постанови Правління Національного банку України „Про внесення змін до Положення про встановлення офіційного курсу гривні до іноземних валют та курсу банківських металів” від 31 березня 2014 року №180. 

 

 

Громадяни можуть отримати довідку про свої доходи в органах Міндоходів

 

З метою заповнення декларації про майновий стан і доходи фізична особа може звернутися до контролюючого органу за своїм місцем проживання, місцем отримання доходів або за місцезнаходженням іншого об’єкта оподаткування для отримання відомостей про суми одержаних доходів.

Центральний орган виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізовує державну податкову і митну політику, формує та веде Державний реєстр фізичних осіб – платників податків.

До інформаційної бази Державного реєстру включаються такі дані про фізичних осіб:

джерела отримання доходів,

об’єкти оподаткування,

сума нарахованих та/або отриманих доходів,

сума нарахованих та/або сплачених податків,

інформація про податкову знижку та податкові пільги платника податків.

Для отримання відомостей про себе з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків фізична особа звертається особисто або через уповноважену особу. Для цього необхідно подати документ, що посвідчує особу та заяву встановленого зразка.

У разі подання заяви уповноваженою особою, необхідно пред’явити довіреність, засвідчену в нотаріальному порядку, на отримання відомостей про джерела доходів або доходи, та її копію, а також оригінал та копію документа, що посвідчує особу такого представника.

Контролюючий орган протягом п’яти робочих днів з дня звернення фізичної особи надає відомості з Державного реєстру.

Фізичні особи, які не мають постійного місця проживання в Україні або тимчасово перебувають за межами населеного пункту проживання, отримання доходів, місцезнаходження іншого об’єкта оподаткування, можуть звернутися за отриманням відомостей з Державного реєстру до будь-якого контролюючого органу. У такому разі строк видачі відомостей може бути продовжено до десяти робочих днів.

Порядок отримання відомостей з Державного реєстру регламентується розділом X Положення про реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків, затвердженого Наказом Міністерства доходів і зборів України 10.12.2013 №779, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 26.12.2013 за №2211/24743.

 

 

 

Просмотров: 653 | Добавил: kupyansk | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входа

Поиск

Последние события
Сообщения форума
  • Аккумулятор (2)
  • Автомобильная Сигнализация для авто (1)
  • послуги митного брокера в Харкові (0)
  • Объявления
    [28.03.2024]
    Лук оптом (0)
    [10.12.2023]
    товары оптом от производителя (0)
    [12.07.2023]
    Металлические кровати с доставкой оптом (0)


    Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0


    Купянск ОЛХ

    Основные теги
    живот похудение Тайские в бёдрах травы БЫСТРО похудения селетер таблетки без диет лицо убрать сильный возбудитель виагра женская женский возбудитель виагра виагра сильнодействущая купить возбудитель виагра для мужчин возбудители купить виагру как возбудить девушку капли возбуждающие тара запчасти работа 2-комнатная квартира бизнес Упаковка flat bottom плазменная резка токарные работы ГШП капролон пакеты возбудители для мужчин возбудитель желания Возбудители для двоих возбудитель капли Возбудители для мужчин и женщин возбудитель конский автобусы Фрезерные работы Газовая резка металла инфракрасные обогреватели конвектор дом дизайн интерьера дизайн квартиры дизайн студии заказать дизайн интерьера автовышки и автокраны база металлопроката листовой прокат металлопрокат опт розница вертикальная литьевая машина ВЛМ гидравлический шприцевой пресс литьевая машина для пластмасс поставщик тд там продажа недвижимости листовой металлопрокат Агентство недвижимости Днепр ремонт гидравлического оборудования купить гидропресс лента ФУМ риелтор Днепр зашита маски маски для лица. фабричный пошив. купить Днепр листовая сталь ваш карниз газовая резка обработка металлов кваритра в Днепре под заказ диета диеты Китайские отзывы похудеть витамины лекарства средства упражнения оборудование арматура вентиляционное компоненты конвейеры лабораторное кип насосы высоковольтное инструмент

     

    Купянский городской портал © 2024