Купянский городской портал! Пятница, 19.04.2024, 01:23
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Путеводитель

Последние фото

Общая статистика
Интернет магазин: 
Форум-тем/сообщ: 542/2924
Коментарии: 835
Фото: 418
Новости: 1051
Файлов для скачивания: 5
Статей:897
Сайтов в каталоге: 970
Объявлений: 15
Игр: 219
Записей в гостевой: 36
FAQ: 1
Новости Украины: 107
Видео: 9105

Последние статьи
[15.09.2020][Мои статьи]
Увага! Важлива інформація (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
ТОП 6 запитань стосовно використання програмних реєстраторів розрахункових операцій (5)
[15.09.2020][Мои статьи]
До уваги платників земельного податку! Інформація про нормативну грошову оцінку земель розміщена на офіційному вебпорталі ДПС (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
Податкова знижка для внутрішньо переміщених осіб (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
З початку року надійшло 9,8 млрд грн ЄСВ (0)

Купянск
Главная » 2014 » Февраль » 17 » Купянская ОГНИ информирует
09:56
Купянская ОГНИ информирует

З першого січня 2014 року простіше уникати штрафів за неістотні порушення при поданні/заповненні звітності за ф. 1ДФ

 

«Змінено п. 119.2 ст. 119 Кодексу, йдеться про штрафну санкцію у сумі 510 грн за неподання, подання з порушенням встановлених строків, не у повному обсязі, з недостовірними відомостями або з помилками податкової звітності про суми доходів, нарахованих (сплачених) на користь платника податків, суми утриманого з них податку», - зазначає заступник начальника Куп’янської ОДПІ Інна Богатирьова.

По-перше, з 01.01.2014 р. ця штрафна санкція застосовуватиметься ЛИШЕ у разі, якщо такі недостовірні відомості або помилки ПРИЗВЕЛИ до зменшення та/або збільшення податкових зобов’язань платника податку та/або до ЗМІНИ платника податку.

По-друге, пункт 119.2 ст. 119 Кодексу доповнено п’ятим абзацом, згідно з яким передбачені цим пунктом штрафи не застосовуються У ВИПАДКАХ, коли недостовірні відомості або помилки у податковій звітності про суми доходів, нарахованих (сплачених) на користь платника податків, суми утриманого з них податку виникли У ЗВ’ЯЗКУ з виконанням податковим агентом вимог п. 169.4 ст. 169 Кодексу (при перерахунку податку, перерахунку та обмеженні податкової соціальної пільги) та були ВИПРАВЛЕНІ відповідно до вимог ст. 50 Кодексу шляхом подання УТОЧНЮЮЧОЇ декларації.

 

Питання протидії злочинності та корупції обговорили на координаційній нараді

Як запобігти корупції та покращити взаємодію між відомствами. Саме для цього зібрались представники з усіх підрозділів правоохоронних структур Харківщини.

У заході брали участь - губернатор Михайло Добкін, мер міста Геннадій Кернес, начальник ГУ Міндоходів у Харківській області Андрій Роздайбіда, прокурор області Геннадій Тюрін, начальник ГУМВС України в Харківські області Олег Демченко, начальник управління ДПтС України в Харківській області Євген Бараш, їх перші заступники, керівників управлінь та підрозділів.

Всі учасники висловили власні думки щодо покращення взаємодії та навели конкретні приклади у роботі.

Зокрема, перший заступник начальника слідчого управління фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у Харківській області Олег Павлов ознайомив присутніх з результатами роботи ГУ Міндоходів у Харківській області у цьому напрямку та розповів про заходи в рамках проведення операції під умовною назвою «Акциз-2014».

З початку року фахівці оперативних підрозділів Міндоходів Харківщини виявили 32 факти незаконного продажу підакцизних товарів. Причина подібних своєрідних «знахідок» - виявлення локальних точок. Аби цю кількість зменшити, каже Олег Павлов, треба виявляти і канали транспортування до регіону.

 

«Аптечку на колесах» викрили працівники Харківської митниці Міндоходів

 

Знахідку виявили у пункті контролю «Куп’янськ-Вузловий» Харківської митниці Міндоходів під час проведення митно-прикордонного контролю в поїзді, що прямував з Астани.

Власником «аптечки» виявився 43-річний провідник вагону – громадянин Республіки Казахстан. Чоловік визнав, що ліки належать йому. Хоча при усному декларуванні громадянин заперечував наявність заборонених чи обмежених до переміщення предметів.

Партію ліків знайшли в останньому купе вагону в плафоні міжстелевого простору. Всього було виявлено 520 ампул таких препаратів: Хондролон, Testosterona E, вода для ін’єкцій, а також більше сотні шприців.

У відношенні чоловіка  працівники митниці склали протокол про порушення митних правил за ч. 1 ст. 483 Митного кодексу України.

Начальник  митниці Міндоходів Олег Орлов зауважує, що у більшості випадків, пов’язаних з незаконним ввезенням ліків, причиною таких порушень є незнання громадянами порядку переміщення цих товарів.

Тому у митниці Міндоходів нагадують: лікарські засоби, що продаються без рецепта лікаря, перевозяться лише у кількості, що не перевищує п'яти упаковок кожного найменування. Виключення - засоби, що містять наркотичні чи психотропні речовини. У цьому випадку особа повинна мати з собою рецепт на відповідний лікарський засіб. Такі ліки перевозяться лише у кількості, що не перевищує вказану в рецепті. Рецепт повинен бути виданий на ім'я громадянина та засвідчений печаткою лікаря та/або закладу охорони здоров'я.

 

Податкова декларація про майновий стан і доходи подається за податковою адресою платника

Податкова декларація про майновий стан і доходи, отримані громадянами у 2013 році, подається до органу доходів і зборів за податковою адресою платника. Тобто, за місцем реєстрації згідно з паспортними даними. Декларація подається до 1 травня поточного року.

Нагадуємо, що з 1 січня 2014 р. розпочалася кампанія декларування доходів, отриманих громадянами протягом 2013 року.

«Декларування доходів платниками податку на доходи фізичних осіб здійснюється відповідно до норм Податкового кодексу України. Згідно з Кодексом громадяни зобов’язані подавати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи (податкову декларацію) та/або мають право її подати для отримання податкової знижки та повернення частини сплаченого до бюджету податку на доходи фізичних осіб. Для реалізації права громадян на податкову знижку за наслідками 2013 року платники податку декларацію можуть подати упродовж всього року», зазначаэ начальник Куп`янської ОДПІ Олена Кухтіна.

 

19 лютого 2014 року – кінцевий термін сплати єдиного податку платниками IIІ-VI груп

Платники єдиного податку третьої-шостої груп сплачують єдиний податок протягом 10 календарних днів після граничного строку подання податкової декларації за звітний квартал.

Нагадаємо, що декларація за звітний квартал подається протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного кварталу, а саме до 9 лютого 2014 року. Водночас, якщо останній день строку подання податкової декларації припадає на вихідний або святковий день, то останнім днем строку вважається операційний день, що настає за вихідним або святковим (ст. 49 ПКУ). Тобто, останнім днем подачі податкової декларації платниками єдиного податку IIІ-VI груп було 10 лютого 2014 року.

Незважаючи на це, останнім днем сплати єдиного податку за IV квартал 2013 року платниками, які застосовують спрощену систему оподаткування та перебувають на IІІ-VI групах, вважається 19 лютого 2014 року.

Сплата єдиного податку здійснюється за місцем податкової адреси.

Порядок нарахування та строки сплати єдиного податку визначені ст. 295 Розділу XIV Податкового кодексу України.

 

 

Повідомлення про нарахований за 2013 рік податок на нерухомість його платникам надішлють до 1 липня 2014 року

 

«У 2013 році контролюючі органи не нараховували податок на нерухоме майно інше, ніж земельні ділянки, фізичним особам – платникам податку, і фізичні особи його не сплачували. Платники податків звіряли об’єкти оподаткування», - акцентує увагу платників керівник Куп’янської ОДПІ Олена Кухтіна.

«Повідомлення про нарахований за 2013 рік податок на нерухомість його платникам надішлють до 1 липня 2014 року.

До 1 липня 2014 року контролюючі органи визначать суму податку і вручать платникам повідомлення про нарахований податок та платіжні реквізити. Платіжний документ буде видано на кожен об`єкт оподаткування.

Об`єктами оподаткування є квартири і будинки, площа яких перевищує 120 кв. м і 250 кв. м відповідно. Квартири і будинки меншої площі є предметом податкової пільги.

Підлягає оподаткуванню сумарна площа квартири і будинку, якщо вона перевищує 370 кв. м. Ставка податку становить 1% від мінімальної зарплати для сумарної площі нерухомості від 370 кв. м до 740 кв. м і 2,7% – якщо вона перевищує 740 кв. м. и та інших законів України щодо об’єктів нерухомості.

 

 

Соціальні гарантії 2014 року

 

Мінімальна заробітна плата у 2014 році встановлена:

- у місячному розмірі: з 1 січня – 1218 гривень, з 1 липня – 1250 гривень, з 1 жовтня – 1301 гривня;

- у погодинному розмірі: з 1 січня – 7,3 гривні, з 1 липня – 7,49 гривні, з 1 жовтня – 7,8 гривні (стаття 8 Закону про держбюджет на 2014 рік).

Прожитковий мінімум на одну особу в розрахунку на місяць встановлено у розмірі з 1 січня – 1176 гривень, з 1 липня – 1207 гривень, з 1 жовтня – 1256 гривень та для тих, хто відноситься до основних соціальних і демографічних груп населення:

- дітей віком до 6 років: з 1 січня - 1032 гривні, з 1 липня - 1059 гривень, з 1 жовтня - 1102 гривні;

- дітей віком від 6 до 18 років: з 1 січня - 1286 гривень, з 1 липня - 1320 гривень, з 1 жовтня - 1373 гривні;

- працездатних осіб: з 1 січня - 1218 гривень, з 1 липня - 1250 гривень, з 1 жовтня - 1301 гривня;

осіб, які втратили працездатність: з 1 січня - 949 гривень, з 1 липня - 974 гривні, з 1 жовтня - 1014 гривень (стаття 7 Закону про держбюджет на 2014 рік)..

Доходи держбюджету – 395,3 млрд. гривень, видатки – 462, 2 млрд. гривень

 

Ставки єдиного податку для підприємців 1-ї та 2-ої груп

 

«Згідно з пунктом 293.1 ПКУ ставки єдиного податку встановлюються у відсотках (фіксовані ставки) до розміру мінімальної заробітної плати, встановленого законом на 1 січня податкового (звітного) року (нижче – мінімальна заробітна плата), та у відсотках до доходу (відсоткові ставки)», - звертає увагу на нововведення начальник Куп’янської ОДПІ Олена Кухтіна.

Пункт 293.2 ПКУ передбачає, що фіксовані ставки єдиного податку встановлюються сільськими, селищними та міськими радами для фізичних осіб – підприємців залежно від виду господарської діяльності з розрахунку на календарний місяць:

1) для першої групи платників єдиного податку – у межах від 1% до 10% мінімальної заробітної плати;

2) для другої групи платників єдиного податку – у межах від 2% до 20% мінімальної заробітної плати.

А оскільки на 1 січня 2014 року її не змінено, чинна мінімальна зарплата, змінена 1 грудня 2013 року, – 1218 грн. Таким чином, максимальна ставка єдиного податку для підприємців 1-ої групи – 121,8 грн, 2-ої – 243,6 грн.

 

 

З першого січня 2014 року відображати тимчасові та постійні податкові різниці у складі фінзвітності не обов’язково

 

«З першого січня 2014 року у складі фінансової звітності платник МАЄ ПРАВО ЗАЗНАЧАТИ (не зобов’язаний) тимчасові та постійні податкові різниці за формою, встановленою центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну фінансову політику», - зазначає керівник Куп’янської  ОДПІ Олена Кухтіна.

В абзаці третьому пункту 46.2 ст. 46 Кодексу слово «зазначає» замінено словами «має право зазначати».

            До розділу ХХ «Перехідні положення» Кодексу періодично вносилися зміни (у тому числі й Законом «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо сплати екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів та вдосконалення деяких податкових норм» від 04.07.2013 р. №422-VII) щодо тимчасових та постійних податкових різниць. І незважаючи на те, що до форми Приміток вносилися зміни Положенням №27.

За 2013 рік здійснювати розрахунок податкових різниць не потрібно. Більше того, з 01.01.2014 р. відображення тимчасових та постійних податкових різниць є добровільним. Епопея з тимчасовими та постійними податковими різницями сходить нанівець.

 

 

Зниження ставки ПДВ до 17% відкладено на 2015 рік

 

 

Передбачене чинними нормами ПКУ зниження ставки з ПДВ до 17% перенесено на 2015 рік. Податок на прибуток зменшуватиметься протягом трьох років.

19 грудня 2013 року Верховна Рада прийняла проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо ставок окремих податків та податкових пільг) від 17.12.2013 р. №3757-1, яким залишила ставку ПДВ у 2014 році на попередньому рівні – 20%.

Крім цього, законопроект №3757-1 передбачає внесення інших змін до Податкового кодексу України, якими пропонується:

– підвищення ставок акцизного податку на спирт та інші алкогольні напої на 14%;

– поступове на три роки зниження ставки з податку на прибуток підприємств з 19% до 16%. Передбачено встановити таку ставку у 2014 році – 18%, у 2015 році – 17%, з 2016 року – 16%;

– продовження дії звільнення від оподаткування податком на додану вартість необроблених шкур та чиненої шкіри без подальшої обробки, операцій з металобрухтом до 1 січня 2015 року;

– введення звільнення від оподаткування податком на додану вартість операцій з макулатурою;

– встановлення на 2014 рік єдиної ставки акцизного податку на важкі дистиляти;

– скасування пільги із ввезення на митну територію України природного газу;

– збільшення вдвічі ставок збору за спеціальне використання лісових ресурсів.

 

 

Електронні документальні невиїзні позапланові перевірки – актуальні для платників єдиного податку

 

 

Сервісом «електронна перевірка» вже з 1 січня 2014 року можуть скористатися платники єдиного податку, що перебувають на спрощеній системі оподаткування. Для цього достатньо буде повідомити територіальні органи Міністерства доходів і зборів про своє бажання пройти перевірку дистанційно за 10 днів.

Електронна перевірка проводиться на підставі заяви платника податків з незначним ступенем ризику, встановленим відповідно до п. 77.2 ст. 77 глави 8 розділу II ПКУ.

З 01.01.2015 р. послуга буде доступна для всіх представників малого та середнього бізнесу, що працюють на загальній системі оподаткування. А з 01.01.2016 р. – для всіх категорій платників податків.

 

 

У 2014 році Міндоходів не перевірятиме малий та середній бізнес

 

Мораторій на перевірки малого та середнього бізнесу буде подовжено у 2014 році. Про це заявив міністр доходів і зборів України Олександр Клименко.

З 01.01.2014 р. підприємці, які працюють на спрощеній системі оподаткування, отримають можливість ведення в електронному вигляді книг обліку доходів і витрат. Це дозволить автоматично, на підставі даних книги подавати податкову звітність в режимі онлайн.

 

 

Базовий звітний період — рік фактично для усіх

 

Базовий звітний період буде для всіх, але бувають винятки!

Перший виняток — підприємства, які за попередній звітний рік мають прибуток, що впливає на об’єкт оподаткування, понад 10 млн грн і при цьому, оскільки за його результатами не було прибутку та бази для розрахунку авансових внесків, не сплачують авансових внесків, але в I кварталі звітного року отримали прибуток, зобов’язані подати податкову декларацію за перше півріччя, три квартали й за рік для нарахування та сплати податкових зобов’язань (п. 57.1 ПКУ).

Другий — платники податку на прибуток, які сплачують авансові внески, однак за підсумками першого кварталу звітного (податкового) року не отримали прибуток чи отримали збиток, мають право подати податкову декларацію та фінансову звітність за перший квартал.

«В такому випадку вони авансових внесків у другому – четвертому кварталах звітного (податкового) року не здійснюють, а податкові зобов’язання визначають на підставі податкової декларації за підсумками першого півріччя, трьох кварталів і за рік, яка подається до контролюючого органу», - зазначає начальник Куп’янської ОДПІ Олена Кухтіна.

 

З 2014 року платники з позитивною податковою історією  отримуватимуть відшкодування ПДВ за 11 робочих днів

 

 

«01.01.2014 р. підприємства з позитивною податковою історією отримають можливість проходити прискорену процедуру відшкодування податку на додану вартість. Для них термін камеральної перевірки, що є обов’язковим елементом процедури відшкодування ПДВ, буде скорочено з 20 до 5 днів», - звертає увагу начальник Куп’янської ОДПІ Олена Кухтіна.

 

Додається ще одна підстава, згідно з якою заборгованість визнається безнадійною

 

Заборгованість визнається безнадійною, якщо це прострочена заборгованість фіз- або юрособи, не погашена унаслідок НЕДОСТАТНОСТІ її майна, за умови, що дії кредитора, спрямовані на примусове стягнення майна боржника, не призвели до її повного погашення.

 

Відображення тимчасових та постійних податкових різниць у складі фінзвітності є добровільним

 

Відтепер, з 01.01.2014 р. відображати тимчасові та постійні податкові різниці у складі фінзвітності не обов’язково.

 

2014 рік - Свідоцтво платників ПДВ скасовують

 

З 01.01.2014 р. із ПКУ зникають  згадки про спеціальний документ — свідоцтво платника ПДВ.

Інформацію про реєстрацію нового платника ПДВ (або її анулювання) відтепер вносититимуть тільки до Реєстру платників податку (п. 183.9 ПКУ).

Документально підтвердити статус ПДВшника можна буде за допомогою витягу з Реєстру платників ПДВ. Його міндоходівці зобов’язані надати на запит ПДВшника протягом двох робочих днів  обов’язково та безкоштовно.

 

Для платників ПДВ визначать термін подання заяви-скарги  на постачальника

 

«З 01.01.2014 р. у п. 201.10 ПКУ -  спеціальна норма: право поскаржитися на постачальника, який відмовився виписати податкову накладну або порушив порядок її виписки (реєстрації), зберігається за покупцем протягом 60 календарних днів, наступних за граничним терміном подання податкової декларації за звітний (податковий) період, у якому не надано податкову накладну або порушено порядок її заповнення та/або порядок реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних», -  зазначає начальник Куп’янської ОДПІ Олена Кухтіна.

 

У податковій накладній виключено реквізит «номер та дата митної декларації»

 

З 01.01.2014 р. із переліку обов’язкових реквізитів податкової накладної приберуть позицію «номер та дата митної декларації, за якою було здійснено митне оформлення товару, ввезеного на митну територію України» (пп. «ї» п. 201.1 ПКУ). На формі податкової накладної має відбитися скасування свідоцтв ПДВшників – адже сучасний бланк передбачає вказувати відомості про цей документ і для покупця, і для продавця. Компетенція змінити бланк податкової накладної — у Міндоходів.

 

Увага! Штрафні санкції за ненадання контрольно-звітної інформації РРО в електронній формі

 

«З 01.01.2014 р.  застосовуються штрафні санкції за ненадання до податкових органів контрольно-звітної інформації РРО в електронній формі відповідно до вимог чинного законодавства», повідомляє перший заступник начальника Куп’янської ОДПІ Наталія Калашнікова.

 

Зниження ставки ПДВ до 17% відкладено на 2015 рік

 

Міндоходівці звертають увагу, що передбачене чинними нормами ПКУ зниження ставки з ПДВ до 17% перенесено на 2015 рік. Податок на прибуток зменшуватиметься протягом трьох років.

19 грудня 2013 року Верховна Рада прийняла проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо ставок окремих податків та податкових пільг) від 17.12.2013 р. №3757-1, яким залишила ставку ПДВ у 2014 році на попередньому рівні – 20%.

 

 

Просмотров: 661 | Добавил: kupyansk | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входа

Поиск

Последние события
Сообщения форума
  • Аккумулятор (2)
  • Автомобильная Сигнализация для авто (1)
  • послуги митного брокера в Харкові (0)
  • Объявления
    [28.03.2024]
    Лук оптом (0)
    [10.12.2023]
    товары оптом от производителя (0)
    [12.07.2023]
    Металлические кровати с доставкой оптом (0)


    Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0


    Купянск ОЛХ

    Основные теги
    живот похудение Тайские в бёдрах травы БЫСТРО похудения селетер таблетки без диет лицо убрать сильный возбудитель виагра женская женский возбудитель виагра виагра сильнодействущая купить возбудитель виагра для мужчин возбудители купить виагру как возбудить девушку капли возбуждающие тара запчасти работа 2-комнатная квартира бизнес Упаковка flat bottom плазменная резка токарные работы ГШП капролон пакеты возбудители для мужчин возбудитель желания Возбудители для двоих возбудитель капли Возбудители для мужчин и женщин возбудитель конский автобусы Фрезерные работы Газовая резка металла инфракрасные обогреватели конвектор дом дизайн интерьера дизайн квартиры дизайн студии заказать дизайн интерьера автовышки и автокраны база металлопроката листовой прокат металлопрокат опт розница вертикальная литьевая машина ВЛМ гидравлический шприцевой пресс литьевая машина для пластмасс поставщик тд там продажа недвижимости листовой металлопрокат Агентство недвижимости Днепр ремонт гидравлического оборудования купить гидропресс лента ФУМ риелтор Днепр зашита маски маски для лица. фабричный пошив. купить Днепр листовая сталь ваш карниз газовая резка обработка металлов кваритра в Днепре под заказ диета диеты Китайские отзывы похудеть витамины лекарства средства упражнения оборудование арматура вентиляционное компоненты конвейеры лабораторное кип насосы высоковольтное инструмент

     

    Купянский городской портал © 2024