Купянский городской портал! Вторник, 23.04.2024, 20:23
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Путеводитель

Последние фото

Общая статистика
Интернет магазин: 
Форум-тем/сообщ: 542/2924
Коментарии: 835
Фото: 418
Новости: 1051
Файлов для скачивания: 5
Статей:897
Сайтов в каталоге: 970
Объявлений: 15
Игр: 219
Записей в гостевой: 36
FAQ: 1
Новости Украины: 107
Видео: 9105

Последние статьи
[15.09.2020][Мои статьи]
Увага! Важлива інформація (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
ТОП 6 запитань стосовно використання програмних реєстраторів розрахункових операцій (5)
[15.09.2020][Мои статьи]
До уваги платників земельного податку! Інформація про нормативну грошову оцінку земель розміщена на офіційному вебпорталі ДПС (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
Податкова знижка для внутрішньо переміщених осіб (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
З початку року надійшло 9,8 млрд грн ЄСВ (0)

Купянск
Главная » 2014 » Январь » 20 » Купянская ОГНИ информирует
21:35
Купянская ОГНИ информирует

20 січня 2014 року – кінцевий термін сплати авансового внеску платниками єдиного податку І та ІІ груп

«20 січня 2014 року – кінцевий термін сплати авансового внеску єдиного податку фізичними особами-підприємцями, які застосовують спрощену систему оподаткування та обрали для себе І та ІІ групи», - нагадує начальник Куп`янської ОДПІ Олена Кухтіна.

Нарахування авансових внесків для платників єдиного податку першої і другої груп здійснюється органами доходів і зборів на підставі заяви такого платника єдиного податку щодо розміру обраної ставки єдиного податку, заяви щодо періоду щорічної відпустки та/або заяви щодо терміну тимчасової втрати працездатності.

Відповідно до п. 295.1 ст.295 Податкового кодексу України платники єдиного податку першої і другої груп сплачують єдиний податок шляхом здійснення авансового внеску не пізніше 20 числа (включно) поточного місяця.

«Платники єдиного податку можуть здійснити сплату єдиного податку авансовим внеском за весь податковий (звітний) період (квартал, рік), але не більш як до кінця поточного звітного року», - зазначає Олена Кухтіна.

 

Cервіс «у пакеті» надає Міндоходів

 

Про це повідомила під час зустрічі із ЗМІ начальник відділу ІТ та обліку платників Куп`янської ОДПІ ГУ Міндоходів у Харківській області Світлана Редька.

«Сьогодні платники податків мають змогу просто та швидко подавати звітність в електронному вигляді за допомогою електронної пошти.  Така робота успішно здійснюється вже тривалий час. А вже у листопаді 2013 року запроваджено пакетне приймання звітності в електронному вигляді», - зазначила посадовець.

Під час спілкування з представниками ЗМІ Світлана Редька зауважила, що пакет звітних документів – це певний перелік документів одного типу чи різних типів, що подаються суб’єктом в одному звітному періоді. Пакет повинен містити основний документ звітності та необхідні додатки до нього.

Доопрацьоване відповідним чином безкоштовне програмне забезпечення по формуванню та подачі платниками податків податкової звітності, податкових накладних та реєстру податкових накладних в електронному вигляді розміщено на сайті Міндоходів в розділі «Платникам податків про електронну звітність».

«Можливість подавати звітність до органів Міндоходів та інших державних контролюючих органів є у всіх платників податків незалежно від системи оподаткування та застосування групи єдиного податку», - підкреслила Світлана Редька під час спілкування з журналістами.

Нагадаємо, що ключі  електронного цифрового підпису діють протягом двох років, після чого їх необхідно поновити.

 

Про комфортний варіант подання звітності з представниками ЗМІ

 

            Темою чергової зустрічі начальника Куп`янської ОДПІ ГУ Міндоходів у Харківській області Олени Кухтіної з представниками ЗМІ було питання щодо подання звітності в електронному вигляді.

            «Відбулася масштабна електронізація сервісів Міндоходів. Надано можливість онлайн-декларування доходів, безкоштовної видачі електронних ключів, запроваджуємо Електронний кабінет платника податку»,- зазначила посадовець.

Зокрема для подання звітності з ЄСВ законодавством передбачено лише 2 варіанти: або платник надсилає звіт в електронному вигляді на єдину адресу Інформаційного порталу Міністерства доходів і зборів, або ж подає особисто, завітавши у Центр обслуговування платників за місцем податкового обліку.

Разом з тим, формат електронного звітування з єдиного внеску – зручний та вигідний, адже економить час та кошти страхувальника. Для онлайн-звітування платникам необхідно завантажити з Інтернет – ресурсів відповідне програмне забезпечення та безкоштовно отримати електронний цифровий підпис у пунктах реєстрації користувачів. Зокрема в Куп`янській ОДПІ (адреса: вул. Харківська, 99) посилений сертифікат електронного цифрового підпису можна отримати у кабінеті №3.

«Позитивні зміни для платників податків відбуватимуться і в 2014 році, зокрема впровадження електронного кабінету платника податків та ведення в електронному вигляді книг обліку доходів і  витрат платниками єдиного податку. Адже партнерські відносини з бізнесом, визначено стратегічним напрямом розвитку Міністерства доходів і зборів України до 2018», - зазначила наприкінці зустрічі Олена Кухтіна.

 

 

На Харківщині під час свят через кордон «літало» майже 15 тисяч подорожуючих

 

Така кількість пасажирів пройшла митний контроль в пункті пропуску «Харків-аеропорт» Харківської митниці Міндоходів за перші 10 новорічних днів.

Цього року «повітряних подорожуючих» на новорічні та різдвяні свята побільшало на 30%. Минулого року за першу декаду січня митний кордон в пункті пропуску для повітряного сполучення перетнуло трохи більше 11 тисяч громадян.

Кількість пропущених літаків також збільшилась: 156 у порівнянні з 122 минулого року.

Начальник Харківської митниці Міндоходів Олег Орлов зауважив, що незважаючи на суттєве збільшення пасажиропотоку, митний контроль проводився з дотриманням часових нормативів. Так, проходження митного контролю одним пасажиром займало не більше 2-3х хвилин.

Начальник митниці нагадав, що проектна пропускна спроможність Міжнародного аеропорту «Харків» складає 15,5 тис.осіб та 34 літаки. Середньодобова інтенсивність пропуску становить 1486 громадян та 15 літаків.

На свята Харківський аеропорт забезпечував міжнародні перельоти до Російської Федерації, Туреччини, Австрії, Єгипту, ОАЕ, Польщі, Чехії, Болгарії, Чорногорії, Грузії, Азербайджану, Фінляндії, Ізраїлю, Франції.

 

На новорічні та різдвяні свята українці активно подорожують за кордон

 

Для українсько-російського кордону в цілому та особливо між Харківською та Бєлгородською областями свята та вихідні традиційно пов’язані зі збільшенням кількості транспортних засобів та громадян.

За перші десять днів січня на Харківщині митний кордон перетнуло майже 300 тис. громадян. Це в 1,5 рази більше ніж за той же період грудня минулого року, - повідомив начальник митниці Міндоходів Олег Орлов.

За його словами, також зафіксовано збільшення перетин кордону транспортними засобами. За десять днів - 82 тисячі транспортних засобів, у тому числі, в автомобільних пунктах пропуску - 45,4 тисяч автомобілів, вантажівок та автобусів. Це на 15% більше, ніж за 10 днів грудня 2013 року.

Майже половина громадян та транспортних засобів «пройшли» кордон в Міжнародному автомобільному пункті пропуску «Гоптівка». Цей пункт пропуску є одним з найбільших.

За період з 1 по 10 січня нового року через нього проїхало близько 120 тисяч громадян та 34 тисяч транспортних засобів.

Нагадаємо, що в пункті пропуску «Гоптівка» функціонують 23 смуги руху: 11 - на виїзд з України, і 12 - на в’їзд відповідно. Проектні показники пропуску складають 20 тисяч громадян та 3 тисячі транспортних засобів за добу.

Олег Орлов звернув увагу, що у зв’язку зі святами вживалися заходи, направлені на попередження виникнення черг та накопичень транспортних засобів. Тому необхідні митні процедури проводились  швидко і без затримок.

 

Національний університет ДПС України

Оголошує   набір   абітурієнтів   у  2014 році на    факультет  податкової міліції

 

                     На навчання приймаються громадяни України, які мають повну загальну середню освіту, відповідають вимогам нормативно-правових актів України, що визначають  проходження  служби в податковій  міліції Міністерства доходів і зборів України, та рекомендовані ГУ Міндоходів у Харківської  області, віком від  17 до 25 років.

                             Бажаючим  вступити на навчання  необхідно звертатися у відділ проходження служби у податковій міліції управління персоналу ГУ Міндоходів у Харківській області за адресою: м. Харків, вул. Пушкінська 46, ст.метро ім. Бекетова; тел: 702-86-95.

 

Юридична особа може змінити митний пост, що був зазначений у попередній декларації

При переміщенні товарів через митний кордон України допускається зміна митниці призначення або митниці відправлення на іншу, ніж та, що зазначена в документах. Це відбувається в окремих випадках внаслідок дії обставин, за яких виконання попередніх умов поставки неможливе.  

При цьому орган доходів і зборів, до якого фактично прибули товари, має право відмовити в такій зміні у разі:

- недотримання перевізником установлених законодавством умов здійснення транзиту товарів та транспортних засобів комерційного призначення;

- якщо зміна митниці призначення/відправлення призведе до поділу товару (вантажу) на частини;

- заборони або обмеження стосовно переміщення окремих видів товарів та транспортних засобів комерційного призначення.

Нагадуємо, що попередня митна декларація подається до ввезення в Україну товарів, транспортних засобів комерційного призначення (у тому числі з метою транзиту) або після їх ввезення, якщо ці товари, транспортні засоби перебувають на території пункту пропуску через державний кордон України.

Така декларація подається декларантом або уповноваженою ним особою органу доходів і зборів, в зоні діяльності якого товари, транспортні засоби комерційного призначення будуть пред’явлені для митного оформлення, з метою проведення аналізу ризиків та прискорення виконання митних формальностей.

Порядок виконання митних формальностей при здійсненні транзитних переміщень затверджений наказом Міністерства фінансів України від 09.10.2012 № 1066 (зареєстрований в Міністерстві юстиції України 19.12.2012 за № 2120/22432).

 

Оподаткування поворотної фінансової допомоги, отриманої від платника та не платника податку на прибуток

 

Платник податку, який у базовому звітному періоді отримав поворотну фінансову допомогу від платника податку на прибуток на загальній системі оподаткування, повинен включити до складу оподатковуваного доходу суму умовно нарахованих процентів. Останні розраховуються на суму поворотної фінансової допомоги, що залишилась неповернутою на кінець такого базового звітного періоду. Розрахунок відбувається, виходячи з розміру облікової ставки Національного банку України за кожен день фактичного використання такої допомоги. Якщо Податкова декларація з податку на прибуток подається раз на рік, то в Декларації відображається загальна сума процентів, умовно нарахованих на суму поворотної фінансової допомоги протягом року.

«Якщо платник податку отримав протягом базового звітного періоду поворотну фінансову допомогу від осіб, які не є платниками цього податку, або осіб, які згідно із Податковим кодексом України мають пільги з цього податку, то такий платник повинен включити до складу доходу суму поворотної допомоги (її частину), що залишилась неповернутою на кінець такого звітного періоду. Відповідна сума повинна бути відображена у Декларації (в тому числі у складі річної Декларації, яка подається раз на рік)», - підкреслює заступник начальника Куп`янської ОДПІ ГУ Міндоходів у Харківській області Ігор Лукшин.

У разі повернення в наступних звітних податкових періодах такої суми поворотної фінансової допомоги (її частини) особі, яка її надала, платник збільшує суму витрат на суму такої поворотної фінансової допомоги (її частини). Дана сума відображається у Декларації (в тому числі у складі річної Декларації, яка подається раз на рік).

Слід пам`ятати, що поворотна фінансова допомога - сума коштів, що надійшла платнику податків у користування за договором, який не передбачає нарахування процентів або надання інших видів компенсацій у вигляді плати за користування такими коштами, та є обов’язковою до повернення (пп.14.1.257 п.14.1 ст.14 Податкового кодексу України).

 

 

Додаткові витрати адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу

 

При визначенні сукупного річного чистого доходу фізичні особи, які здійснюють незалежну адвокатську діяльність та надавали у звітному податковому році безоплатну вторинну правову допомогу, мають право враховувати додаткові документально підтверджені витрати, пов'язані з наданням такої допомоги. Водночас, це можливо у разі отримання з бюджету відшкодування витрат та включення сум зазначеного відшкодування до доходу. Зокрема, до таких витрат належать:

- витрати на проїзд транспортом загального користування (крім авіаційного);

- витрати на паливно-мастильні матеріали у разі використання власного транспортного засобу.

Більш детально про зазначене питання повідомлено в  Узагальнюючій податковій консультації щодо переліку витрат адвокатів, які надають безоплатну вторинну  правову допомогу, затвердженій наказом Міністерства доходів і зборів України від 30.12.2013 № 885.

 

Особливості врахування витрат приватного нотаріуса

 

При визначенні сукупного чистого доходу приватних нотаріусів, крім витрат, перелічених у наказі ДПС України від 24.12.2012 №1185, можуть також враховуватись витрати:

- на сплату щомісячних членських внесків нотаріусами на забезпечення нотаріального  самоврядування;

- комунальні витрати (електро-, газо-, тепло-, водопостачання) на утримання робочого місця приватного нотаріуса.

Детальніше про особливості врахування зазначених витрат повідомляється в Узагальнюючій податковій консультації щодо витрат приватного нотаріуса, затвердженій наказом Міндоходів України від 30.12.2013 №884.

 

Міндоходів звільнить від оподаткування товари, призначені для «ЄвроБаскету-2015»

 

Міндоходів пропонує спростити процедури митного контролю для команд-учасниць фінального турніру чемпіонату Європи з баскетболу, який відбудеться в Україні у 2015 році. Відповідний проект наказу оприлюднено на веб-порталі відомства для обговорення.

Згідно з документом, всі процедури митного контролю та оформлення товарів, призначених для підготовки та проведення ЄвроБаскету, здійснюватимуться першочергово за спрощеним порядком. Також скасовуються необхідність подання дозвільних документів при переміщенні товарів та будь-який інший, окрім митного, контроль на кордоні.

Крім того, команди-учасниці не сплачуватимуть мито та податок на додану вартість за товари, які ввозитимуться для участі у змаганнях.

Всі ці заходи, впевнені у Міністерстві, сприятимуть оперативному переміщенню товарів, необхідних для заходів Чемпіонату, без додаткових фінансових та часових витрат для учасників та офіційних гостей заходу.

Детальніше ознайомитися з проектом наказу Міндоходів можна на веб-порталі відомства за посиланням http://minrd.gov.ua/diyalnist-/regulyatorna-politika-/regulyatorna-politika/2014-rik/62997.html.

Зауваження та пропозиції до документу приймаються протягом одного місяця за адресами: поштовою – Міндоходів, Департамент митної справи, вул. Дегтярівська, 11-г, м. Київ-119, 04119, електронною – dms_vsmp@ukr.net, а також на поштову адресу Державної служби України з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва – 01011, м. Київ, вул. Арсенальна, буд.9/11.

 

 

Просмотров: 631 | Добавил: kupyansk | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входа

Поиск

Последние события
Сообщения форума
  • Аккумулятор (2)
  • Автомобильная Сигнализация для авто (1)
  • послуги митного брокера в Харкові (0)
  • Объявления
    [28.03.2024]
    Лук оптом (0)
    [10.12.2023]
    товары оптом от производителя (0)
    [12.07.2023]
    Металлические кровати с доставкой оптом (0)


    Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0


    Купянск ОЛХ

    Основные теги
    живот похудение Тайские в бёдрах травы БЫСТРО похудения селетер таблетки без диет лицо убрать сильный возбудитель виагра женская женский возбудитель виагра виагра сильнодействущая купить возбудитель виагра для мужчин возбудители купить виагру как возбудить девушку капли возбуждающие тара запчасти работа 2-комнатная квартира бизнес Упаковка flat bottom плазменная резка токарные работы ГШП капролон пакеты возбудители для мужчин возбудитель желания Возбудители для двоих возбудитель капли Возбудители для мужчин и женщин возбудитель конский автобусы Фрезерные работы Газовая резка металла инфракрасные обогреватели конвектор дом дизайн интерьера дизайн квартиры дизайн студии заказать дизайн интерьера автовышки и автокраны база металлопроката листовой прокат металлопрокат опт розница вертикальная литьевая машина ВЛМ гидравлический шприцевой пресс литьевая машина для пластмасс поставщик тд там продажа недвижимости листовой металлопрокат Агентство недвижимости Днепр ремонт гидравлического оборудования купить гидропресс лента ФУМ риелтор Днепр зашита маски маски для лица. фабричный пошив. купить Днепр листовая сталь ваш карниз газовая резка обработка металлов кваритра в Днепре под заказ диета диеты Китайские отзывы похудеть витамины лекарства средства упражнения оборудование арматура вентиляционное компоненты конвейеры лабораторное кип насосы высоковольтное инструмент

     

    Купянский городской портал © 2024