Купянский городской портал! Четверг, 25.04.2024, 12:05
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Путеводитель

Последние фото

Общая статистика
Интернет магазин: 
Форум-тем/сообщ: 542/2924
Коментарии: 835
Фото: 418
Новости: 1051
Файлов для скачивания: 5
Статей:897
Сайтов в каталоге: 970
Объявлений: 15
Игр: 219
Записей в гостевой: 36
FAQ: 1
Новости Украины: 107
Видео: 9105

Последние статьи
[15.09.2020][Мои статьи]
Увага! Важлива інформація (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
ТОП 6 запитань стосовно використання програмних реєстраторів розрахункових операцій (5)
[15.09.2020][Мои статьи]
До уваги платників земельного податку! Інформація про нормативну грошову оцінку земель розміщена на офіційному вебпорталі ДПС (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
Податкова знижка для внутрішньо переміщених осіб (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
З початку року надійшло 9,8 млрд грн ЄСВ (0)

Купянск
Главная » 2013 » Декабрь » 9 » Купянская ОГНИ информирует
11:39
Купянская ОГНИ информирует

Міндоходів має свій Стратегічний план розвитку на 2013 – 2018 роки

 

Кабінет Міністрів України своїм розпорядженням від 23.10.2013  № 869-р затвердив Стратегічний план розвитку Міністерства доходів і зборів на 2013 – 2018 роки».

 

Місія, бачення, принципи роботи

 

Місією Міндоходів є адміністрування податків, зборів, митних платежів та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, надання послуг громадянам і бізнесу та, як результат, забезпечення наповнення дохідної частини бюджету, створення умов для розвитку підприємництва та міжнародної торгівлі.

 

Бачення: Міндоходів — орган державної влади, ефективна діяльність якого сприйматиметься як професійна, справедлива, неупереджена. Громадяни та бізнес переконаються, що податкова та митна системи прості у застосуванні. Інновації та інформаційні технології будуть основою вдосконалення діяльності Міндоходів.

 

Принципами роботи Міндоходів є:

сприйняття громадян і бізнесу як партнерів, повага до них;

довіра до громадян і бізнесу та переконаність, що більшість з них працює чесно;

допомога тим, хто цього потребує, та викриття тих, хто порушує вимоги законодавства;

створення умов для професійного зростання і розвитку працівників Міністерства;

прагнення бути корисними суспільству.

 

Реалізації прав людини було присвячено засідання «круглого столу» у Куп`янській ОДПІ

 

Кожна людина має право на працю й на гідну заробітну плату, тому контроль за дотриманням працедавцями трудового законодавства, тобто своєчасна та у повному обсязі виплата заробітної плати, та боротьба із виплатами «в конвертах» - один із пріоритетних напрямів роботи міндоходівців.

Саме цій темі було присвячено засідання «круглого столу», що відбулося у Куп`янській ОДПІ ГУ Міндоходів у Харківській області в рамках проведення тижня права.

Досить часто громадяни зазнають труднощів при реалізації своїх прав при працевлаштуванні.

Підприємства, установи, організації та громадяни – суб’єкти підприємницької діяльності, при виплаті заробітної плати повинні дотримуватись чинного законодавства, нести відповідальність за навмисне ухилення від сплати податків і порушення норм законодавства щодо виплати заробітної плати.

«Питання виплати офіційної, прозорої зарплати сьогодні дуже актуальне. Негативні наслідки не укладання трудових відносин, виплати «заробітної плати в конвертах» відчувають як самі роботодавці, працівники так і члени територіальних громад та суспільство в цілому. Адже використання найманої праці без оформлення трудових відносин призводить до позбавлення працівника: гарантованого розміру заробітної плати, позбавляється соціальних гарантій та права на матеріальне забезпечення в порядку соціального страхування в старості», - зазначила піл час засідання начальник Куп`янської ОДПІ ГУ Міндоходів у Харківській області Олена Кухтіна.

Використання нелегальних трудових відносин призводить до ненадходжень податків до місцевих бюджетів, які б направлялись на добробут громади, на реалізацію програм соціально-економічного розвитку та невпевненості у майбутньому громадян, тому легалізація оплати праці та відновлення балансу трудових ресурсів залишаэться пріоритетним напрямом правозахисної діяльності для фахівців Куп`янської ОДПІ.

 

 

 

Новий порядок заповнення документів на переказ коштів

 

З 26 листопада 2013 року ввійшов в дію наказ Міністерства доходів і зборів України від 22.10.2013 № 609 «Про затвердження Порядку заповнення документів на переказ у разі сплати (стягнення податків, зборів, митних  платежів, єдиного внеску, здійснення бюджетного відшкодування податку на додану вартість, повернення помилково або надміру зарахованих коштів» на зміну наказу міністерства фінансів України від 07.07.2013 № 817.

До порядку додано список кодів видів сплати. Ознайомитись з наказом  платники податків можуть на сайті Міністерства доходів і зборів України (minrd.gov.ua),  на сайті Головного управління Міндоходів у Харківській області, а також в приміщенні ЦОП Куп`янської ОДПІ  або  зателефонувавши за номером 5-74-50.

 

 

Нюанси перерахунку єдиного соціального внеску до бюджету

 

Міндоходів в листі від 24.10.2013 р. № 15660/5/99-99-17-03-01-16 нагадало, що платникам, які звертаються до органів доходів і зборів за узгодженням довідки-розрахунку, в якій сума переліку ЄСВ менше 1/3 суми коштів на виплату заробітної плати, надається довідка про видачу коштів для виплати заробітної плати  без перевірки сум сплати ЄСВ

Зверніть увагу, що така довідка видається у випадку:

— застосування максимальної величини бази нарахування ЄСВ;

— недопущення протягом попереднього року порушень законодавства про нарахування і сплату ЄСВ.

Термін дії довідки не повинен перевищувати одного року.

 

Реєстраційний номер облікової картки платника податків – індивідуальний для кожної людини та зберігається за ним протягом усього життя

 

За 11 місяців поточного року громадянам м. Куп`янська та Куп`янського району  видано  2891 реєстраційний номер  облікової картки платників податків.

Кількість громадян, які через свої релігійні переконання відмовились від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це Куп`янську ОДПІ  за 11 місяців цього року становить 11 громадян.

«Реєстраційний номер облікової картки платника податків  є індивідуальним для кожної людини, який надається фізичним особам-платникам податків і зберігається за ними протягом усього життя», - зазначає заступник начальника Куп`янської ОДПІ ГУ Міндоходів у Харкіській області Ігор Лукшин.  

 Слід пам`ятати, що особи, які не досягли 16 – річного віку та неповнолітні особисто отримати реєстраційний номер облікової кратки платника податків не можуть, це може зробити один з батьків (усиновитель, опікун, піклувальник). Для цього необхідно надати свідоцтво про народження дитини та документ, що посвідчує особу одного з батьків. Термін видачі картки -  протягом п’яти робочих днів.

 

Перший звіт про контрольовані операції подається за підсумками 2013 року

 

Першим звітним періодом для подачі Звіту про контрольовані операції буде 2013 рік, оскільки Закон України від 04.07.2013 №408 „Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо трансфертного ціноутворення” набрав чинності 1 вересня 2013 року.

Для визначення обсягу контрольованих операцій враховується вартісний показник усіх операцій окремо з кожним контрагентом в цілому за календарний рік, тобто з 1 січня по 31 грудня 2013 року. У звіті за 2013 рік платник податку повинен зазначити контрольовані операції, здійснені у період з 01.09.13 по 31.12.13 року.

Більш детально про це та інші питання щодо трансфертного ціноутворення повідомлено в Узагальнюючій податковій консультації з окремих питань застосування норм податкового законодавства щодо трансфертного ціноутворення, затвердженої наказом Міністерства доходів і зборів України від 22.11.2013 № 699 . 

 

 

Оновлено Державний реєстр реєстраторів розрахункових операцій

 

До Державного реєстру реєстраторів розрахункових операцій додано ще 17 моделей касових апаратів. Відтепер загальна кількість сертифікованих приладів, запропонованих користувачам, складає 86 апаратів.

Це касові апарати, які відповідають сучасним вимогам та забезпечують передачу контрольно-звітної інформації до органів доходів і зборів в електронній формі.

Платники можуть обрати найбільш оптимальну для себе нову модель техніки або модернізувати ту, яка вже використовується у роботі, приєднавши до неї відповідний модем.

У Міністерстві доходів і зборів нагадують, що для технічного переоснащення касової техніки залишилося трохи менше місяця. Вже з 1 січня 2014 року за неподання електронної звітності будуть застосовуватися штрафи, передбачені податковим законодавством.

З повним переліком реєстраторів розрахункових операцій, які включені до Державного реєстру, можна ознайомитися на веб-порталі Міндоходів http://minrd.gov.ua/dovidniki--reestri--perelik/reestri/94957.html.

Державний реєстр реєстраторів розрахункових операцій затверджено наказом Міністерства доходів і зборів України від 25.11.13 №704.

 

Відтепер довідку про відсутність податкового боргу можна отримати "електронкою"

 

Це передбачено у новому порядку видачі довідки про відсутність заборгованості з податків, зборів, платежів, що контролюються органами доходів і зборів, який затверждено Міністерством доходів і зборів України.

Згідно з документом, для отримання такої довідки платнику податків необхідно звернутися з відповідною заявою до органу доходів і зборів за основним місцем свого обліку.

Після отримання заяви Міндоходів проводить перевірку наявності або відсутності у платника податкового боргу як за основним місцем обліку, так і за неосновним (платник окремого податку).

Довідка (або відмова в її наданні) видається безкоштовно в паперовому або електронному вигляді протягом 5 робочих днів від дня отримання такої заяви. Крім того, отримати довідку можна у Центрах обслуговування платників податків.

Дійсна довідка протягом 10 календарних днів. Тому у разі необхідності по закінченню 10-денного терміну платнику потрібно повторно ініціювати її видачу.

Детальніше ознайомитися з наказом Міндоходів, а також із затвердженими формами довідки та заяви можна на веб-порталі Міндоходів за посиланням http://minrd.gov.ua/zakonodavstvo/podatkove-zakonodavstvo/nakazi/62931.html.

 

 

Міндоходів розширить перелік товарів, за які не треба вносити митну заставу

 

За ініціативою Міндоходів низку товарних груп, що ввозяться на митну територію України, буде звільнено від грошової застави. Нагадаємо, зараз внесення застави використовується як метод гарантування сплати митних платежів.

Відповідний проект змін до Митного кодексу про розширення переліку звільнених від застави товарів, запропонований Міністерством, був ухвалений на засіданні Кабінету міністрів.

Згідно із законопроектом, уникнути внесення застави зможуть юридичні особи, що отримають статус гаранта в разі відповідності низці критеріїв.

«Новий порядок гарантування сплати митних платежів дозволить знизити навантаження на ті підприємства, які беруть участь у виробництві продукції в рамках митного режиму переробки в Україні. Це, наприклад,  підприємства легкої промисловості, які матимуть можливість вивільняти кошти для забезпечення гарантії доставки при вивезенні готової продукції за межі України», - підкреслив Міністр доходів і зборів Олександр Клименко.

Міністр впевнений, що статус гаранта митних платежів стане додатковою конкурентною перевагою для вітчизняних підприємств.

До переліку пропонується, зокрема, включити товари, що перевозяться у рамках угод про виробничу кооперацію між Кабінетом Міністрів України та урядами держав — членів СНД; товари, призначені для користування дипломатичними представництвами іноземних держав в Україні тощо.

Детальніше ознайомитися з проектом Закону України «Про внесення змін до Митного кодексу України» можна на веб-порталі Міндоходів за посиланням http://minrd.gov.ua/diyalnist-/regulyatorna-politika-/regulyatorna-politika/2013-rik/119794.html.

 

Міністр Олександр Клименко подякував громадянам і бізнесу за сумлінну сплату податків

 

Міністр доходів і зборів Олександр Клименко, звертаючись до громадян та представників бізнесу, подякував за сумлінне виконання своїх громадянських обов’язків зі сплати податків, що дозволяє державі виконувати свої соціальні функції. За словами Міністра, за перші дні грудня до бюджетів всіх рівнів вже надійшло більше  півмільярда гривень.

«Шановні громадяни та представники бізнесу! Я висловлюю вам щиру подяку за те, що в цей складний час ви не забуваєте про свій громадський обов’язок і сумлінно сплачуєте податки, дозволяючи державі системно, без будь яких збоїв, проводити державну політику щодо виплати пенсій, стипендій, соціальної допомоги», - підкреслив Міністр.

Олександр Клименко запевнив, що сервісні центри Міністерства доходів і зборів і митні пункти пропуску працюють в штатному режимі

«Тільки за ці перші дні грудня ми надали більше 27 тисяч адміністративних послуг, оформили більше 3600 митних декларацій. Послугами сервісних центрів  Міністерства доходів і зборів скористалися більше  70 тисяч громадян. Міністерство доходів і зборів ні на хвилину не зупиняє надання податкових та митних послуг нашим громадянам та платникам податків», - зазначив Міністр.

 

Особливості оподаткування операцій із заставним майном

Міністерство доходів і зборів України затвердило узагальнюючу податкову консультацію, в якій роз’яснюються особливості оподаткування податком на додану вартість операцій з постачання банками заставного майна.

Так, згідно з документом, для банківської установи припиняється право застави у разі звернення стягнення на предмет застави через набуття заставоутримувачем права власності на нього. Операція з оприбуткування об’єкта застави на баланс заставоутримувача згідно з податковим законодавством вважається операцією з придбання, тому подальші дії банківської установи з таким об’єктом є операціями з постачання власного майна, а не майна заставодавця.

Звернення стягнення на предмет застави шляхом його продажу банківською установою без отримання права власності на таке майно є операцією з постачання товару як для заставодавця, так і для банківської установи.

Узагальнюючою консультацією також роз’яснюються найактуальніші запитання, які виникають у платників податків під час операцій із заставним майном.

Детальніше ознайомитися із узагальнюючою податковою консультацією можна на веб-порталі Міндоходів за посиланням http://minrd.gov.ua/zakonodavstvo/podatkove-zakonodavstvo/uzagalnyuyuchi-podatkovi-konsultatsii/62937.html.

 

Страхове відшкодування за рухоме майно, яке потрапило в ДТП, оподатковується

 

Сума страхового відшкодування, яка перерахована страховою компанією банку в рахунок погашення кредиту ФО за придбане рухоме майно, яке потрапило в ДТП, включається до складу загального місячного (річного) оподатковуваного доходу цієї фізичної особи та оподатковується на загальних підставах.

У такій ситуації умовами договору страхування рухомого майна, яке придбано фізичною особою у кредит, передбачено, що вигодонабувачем у разі настання страхового випадку є банк. Сума страхового відшкодування перераховується страховою компанією банку, який за рахунок своїх коштів погашає частину кредиту платника податку. У цьому випадку банк надає фізичній особі додаткове благо у вигляді погашення частини кредиту. Банк повинен виконати усі функції податкового агента, встановлені Податковим кодексом.

Детально про це питання роз’яснено в  Узагальнюючій  податковій консультації щодо оподаткування сум страхового відшкодування, які при настанні страхового випадку із предметом застави (автомобілем) виплачуються страховою компанією за договором банку - вигодонабувачу, а не фізичній особі, що одержала в банку кредит під такий автомобіль, затвердженій наказом Міндоходів від 22.11.2013 №701.

 

Заява із скаргою на постачальника, є підставою для включення сум ПДВ до складу податкового кредиту

 

Якщо продавець товарів/послуг:

-       відмовляється надати податкову накладну або;

-       порушує порядок заповнення накладної або;

-    порушує порядок реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних;

покупець таких товарів/послуг має право додати до податкової декларації з ПДВ за звітний податковий період заяву із скаргою на такого постачальника. Така заява є підставою для включення сум податку на додану вартість до складу податкового кредиту.

До заяви додаються копії товарних чеків або інших розрахункових документів, що засвідчують факт сплати податку у зв’язку з придбанням таких товарів/послуг або копії первинних документів, що підтверджують факт отримання таких товарів/послуг.

Надходження такої заяви із скаргою є підставою для проведення документальної позапланової виїзної перевірки зазначеного продавця для з’ясування достовірності та повноти нарахування ним зобов’язань з податку за такою операцією.

Платники, які подають податкову звітність в електронному вигляді, подають копії таких документів окремо у порядку, визначеному для подання податкової звітності у паперовому вигляді.

Можливість подання такої заяви разом з уточнюючим розрахунком податкових зобов’язань з податку на додану вартість у зв’язку з виправленням самостійно виявлених помилок законодавчо не передбачена.

Заява про відмову постачальника надати податкову накладну (порушення ним порядку заповнення та/або порядку реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних) складається за формою згідно з (Д8) (додаток 8) Порядку заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 25.11.2011 №1492, який зареєстровано в Міністерстві юстиції України 20.12.2011 за №1490/20228 із змінами і доповненнями.

 

13 грудня 2013 року – останній день сплати збору за провадження деяких видів підприємницької діяльності за листопад

 

Юридичні особи та фізичні особи-підприємці, які провадять торговельну діяльність у пунктах продажу товарів; надають платні побутові послуги; здійснюють торгівлю валютними цінностями у пунктах обміну іноземної валюти та діяльність у сфері розваг, зобов’язані сплачувати збір за провадження деяких видів підприємницької діяльності.

З метою здійснення такої діяльності суб’єкт господарювання повинен придбати торговий патент. Для цього необхідно подати до територіального органу Міндоходів за місцем сплати збору заявку на придбання патентуВ залежності від виду діяльності, Податковим кодексом України встановлено різні строки сплати збору. Зокрема, для платників збору:

- за провадження торговельної діяльності (крім торговельної діяльності з придбанням короткотермінового торгового патенту),

- діяльності з надання платних послуг,

- здійснення торгівлі валютними цінностями – щомісяця не пізніше 15 числа, перед  звітним  місяцем.

Таким чином, для зазначених платників, останнім днем сплати збору за листопад 2013 року є 13 грудня поточного року.

Платники збору можуть також здійснити сплату збору авансовим внеском до кінця календарного року.

Нагадуємо, що за провадження торговельної діяльності з придбанням короткотермінового торгового патенту сплата збору здійснюється не пізніше як за один календарний день до початку провадження такої діяльності. Водночас, термін сплати збору за здійснення діяльності у сфері розваг – щоквартально не пізніше 15 числа місяця, який передує звітному кварталу.

Зауважимо,   якщо останній день сплати податкового зобов’язання припадає на вихідний або святковий день,  Податковим кодексом України не передбачено перенесення термінів сплати збору.    

Порядок та строки сплати збору за провадження деяких видів підприємницької діяльності визначено ст. 267 розд. XII Податкового кодексу України.

 

Кінологи Харківської митниці Міндоходів провели майже 34 тисячі оглядів

 

Зокрема в пунктах пропуску ними було перевірено понад 3 тис. легкових автомобілів та 3 тис. вантажівок, 1 тис. автобусів, більше 16 тис. залізничних вагонів, 12 тис. одиниць багажу авіаційних перевезень.

Як розповів начальник Харківської митниці Міндоходів Олег Орлов, головна мета, що стоїть перед фахівцями відділу кінологічного забезпечення - боротьба з незаконним переміщенням через митний кордон України наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів. При відділі працює 14 службових собак.

За словами посадовця, робота чотирилапих спеціалистів відіграє ключову роль у проведенні оперативно-розшукових заходів щодо виявлення фактів незаконного переміщення наркотиків та осіб, що причетні до їх переміщення.

Олег Орлов зазначив, що протягом року службові собаки виявили 52 факти незаконного переміщення наркотичних засобів та психотропних речовин. У порушників вилучено близько 7 кг марихуани, гашишу та опію, 25 г амфетаміну, 313 таблеток феназепаму.

Серед найкращих «працівників»: німецька вівчарка Любомир, лабрадор Ив Сен Лоран, а також російські спанієлі Сарма, Зінгер-Брют, Рем та Ральф. А ось німецьку вівчарку Арміну минулого року визнали кращою не тільки серед службових собак Харкова, а й всієї країни. Вона зайняла перше місце у змаганнях між кінологічними командами митниць України.

Частіше, каже Олег Орлов, чоловіки намагаються перевезти наркотики на своєму тілі, ховають їх в штани, в білизну, жінки ж ховають «отруту» на грудях. Декілька випадків незаконного переміщення наркотичних засобів виявлено у взутті, частіше ховають у шкарпетках.

Були й неординарні схованки. Наприклад, собака виявив майже 100 г марихуани в … дитячому використаному памперсі. Молодий батько намагався сховати наркотичний засіб серед памперсів своєї 8-місячної доньки.

Одним із останніх цікавих випадків, коли службовий пес митниці допоміг викрити спробу переміщення наркотиків, було виявлення більше 1 кг марихуани в консервації з голубцями.

 

«Спрощенці» Куп`янської ОДПІ сплатили понад 9,5 млн. грн. єдиного податку

 

За словами начальника Куп`янської ОДПІ Головного управління Міндоходів у Харківської області Олени Кухтіної, це на 1,1 млн. гривень більше надходжень минулого року.

Так, тільки від приватних підприємців бюджет отримав понад 7,8 млн. гривень. У порівняні з минулим роком надходження єдиного податку від спрощенців – фізичних осіб зросли на 1 млн. гривень.

Юридичні ж особи сплатили понад 1,7 млн. гривень податку, що більш ніж торік на 100  тис. гривень.

«Тенденція до зростання надходжень від спрощенців, яка спостерігається з початку року, зумовлена, насамперед, законодавчими змінами, які розширили можливості підприємців і спростили перехід на сплату єдиного податку. Це, в свою чергу, позитивно позначилося на надходженнях до бюджету», - зазначає Олена Кухтіна.

 

Куп`янська ОДПІ: до місцевих бюджетів надійшло майже 123 мільйони гривень податку на доходи фізичних осіб

 

Це майже на 10 мільйонів більше, ніж у порівнянні з минулим роком. Про це повідомила заступник начальника Куп`янської ОДПІ ГУ Міндоходів у Харківській області Інна Богатирьова.

«Надходження до місцевих бюджетів - додатковий матеріальний ресурс, який направляється на вирішення соціальних проблем місцевих громад. Тому фахівціми Міндоходів вживається комплекс різносторонніх заходів для розширення бази оподаткування та повної і своєчасної сплати податку на доходи фізичних осіб», - зауважує посадовець.

 

Майже 14 млн. грн. ПДВ надійшло до бюджету від платників Куп`янської ОДПІ

Протягом 11 місяців 2013 року суб’єкти господарювання Куп`янської ОДПІ сплатили до державної скарбниці 13,921 млн. грн. податку на додану вартість. Про це під час брифінгу повідомила начальник Куп`янської ОДПІ ГУ Міндоходів у Харківській області Олена Кухтіна.

Більше половини нарахувань цього податку, а саме 88% або 12,2 млн.грн. забезпечили підприємства – юридичні особи.

 

Від плати за землю в місцеві бюджети Куп`янська, Куп`янського, Шевченківського та Дворічанського районів надійшло більш ніж 22 млн.грн.

 

Більше 22,5 млн. грн. надійшло до місцевих бюджетів Куп`янської ОДПІ від плати за землю. Таку суму сплатили юридичні та фізичні особи за користування землею. Це на 2 млн. грн.більше минулорічних надходжень.

«Левову частку плати за землю складають податки від юридичних осіб – 17,2 млн. грн. Решту – майже 5,4 млн. сплатили фізичні особи», - зазначає заступник начальника Куп`янської ОДПІ ГУ Міндоходів у Харківській області Ігор Лукшин.

 

 

Куп`янська ОДПІ: Більше 17,8 мільйонів гривень податку на прибуток надійшло до бюджету

Як повідомила начальник Куп`янської ОДПІ ГУ Міндоходів у Харківській області Олена Кухтіна, за січень – листопад 2013 року надходження по податку на прибуток, в порівнянні з аналогічним періодом 2012 року, збільшилися на 6,1 млн.грн.

Посадовець нагадала: «З 2013 року підприємства у яких доходи за попередній рік не перевищують 10 млн.грн., а також неприбуткові організації  - платять податок один раз в рік. Підприємства у яких дохід за попередній рік перевищує 10 млн.грн. платять щомісячно авансовий внесок по податку на прибуток у розмірі 1/12 суми податку за попередній рік».

 

Колектив Міністерства доходів і зборів України працює у штатному режимі

 

Колектив Міністерства доходів і зборів України працює у штатному режимі. На апаратній відеонараді зі структурними підрозділами, керівниками та співробітниками у регіонах Міністр Олександр Клименко підкреслив важливість стабільної роботи колективу Міністерства із забезпечення надходжень податків та зборів до державного та місцевого бюджетів.

«Ми не маємо жодного морального права поставити під загрозу  забезпечення стабільних надходжень для фінансування роботи держави,  місцевих громад. Це наша відповідальність перед суспільством. Наші дії повинні бути максимально відкритими і прозорими. Міністерство було і залишається поза політикою», - підкреслив Міністр.

У своєму зверненні до колективу Олександр Клименко відзначив, що Міністерство  продовжує  у повному обсязі виконувати свої функції з адміністрування податків, зборів і митних платежів. Міністр доручив забезпечити роботу усіх сервісних центрів, митних пунктів  та структурних підрозділів Міністерства у штатному режимі, щоб «громадяни і бізнес мали  можливість безперешкодно реалізувати свої громадянські обов’язки і права».

 

Заява про перехід на спрощену систему оподаткування подається не пізніше ніж за 15 днів до початку нового кварталу

 

Для переходу з загальної системи оподаткування на спрощену з 1 січня 2014 року, заяву про застосування спрощеної системи оподаткування слід подати до 16 грудня 2013 року.

До поданої заяви додається розрахунок доходу за попередній календарний рік.

Нагадаємо, що фізичні та юридичні особи можуть прийняти рішення про перехід на спрощену систему оподаткування шляхом подання заяви до органу державної податкової служби не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу. Такий перехід можливий один раз протягом календарного року.

Порядок переходу на спрощену систему оподаткування визначено     пп. 298.1.1-298.1.4 п. 298.1 ст. 298 Податкового кодексу України.

 

 

Наймаєте житло для працівників – нараховуйте єдиний соціальний внесок.

 

 

На витрати, понесені підприємством у зв’язку з оплатою найманого житла працівникам, нараховується єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – ЄВ).

Такі виплати (оплата квартири та найманого житла, гуртожитку, товарів, продуктових замовлень, абонементів до групи здоров’я, передплати на газети та журнали, протезування, суми компенсації вартості виданого працівникам палива у випадках, не передбачених чинним законодавством) мають індивідуальний характер та належать до фонду оплати праці у складі інших заохочувальних і компенсаційних виплат.

Базою нарахування ЄВ для роботодавців та найманих працівників є сума нарахованої заробітної плати за видами виплат, які включають основну та додаткову заробітну плату, інші заохочувальні та компенсаційні виплати, у тому числі в натуральній формі, що визначаються відповідно до Закону України «Про оплату праці» сума винагороди фізичним особам за виконання робіт (надання послуг) за цивільно-правовими договорами.

Відповідна норма передбачена п. 1 ч. 1 ст. 7 Закону України від 08.07.2010 р. № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» зі змінами та доповненнями.

Визначення видів виплат, що відносяться до основної, додаткової заробітної плати та інших заохочувальних та компенсаційних виплат, при нарахуванні ЄВ передбачене Інструкцією зі статистики заробітної плати, затвердженою наказом Державного комітету статистики України від 13.01.2004 р. № 5 (пп. 2.3.4 п. 2.3 Інструкції № 5).

 

 

Малому та середньому бізнесу – комфортні умови роботи

 

«Створення сприятливих умов для розвитку малого та середнього бізнесу – запорука стабільного економічного розвитку території»- , зазначила заступник начальника Куп`янської ОДПІ Інна Богатирьова під час засідання «круглого столу», яке відбулось нещодавно у Куп`янській ОДПІ.

Посадовець наголосила, що в умовах розвитку ринкової економіки значну роль відіграє малий та середній бізнес. В останні роки підприємництво не випадково до себе привертає увагу. Бо це є найдемократичніший суспільний інститут, який практично не коштує бюджету, а навпаки, забезпечує його наповнення, створення робочих місць, підвищення життєвого рівня населення.

На обліку у Куп`янській ОДПІ зареєстровано 1333 підприємств і організацій. Активно розвивається також мале підприємництво. Більше 80% всіх платників податків, які перебувають на обліку – це приватні підприємці, а саме 5418 осіб.

«Усі перспективи соціально – економічного розвитку так чи інакше пов’язані з розвитком малого та середнього бізнесу. Тому завдання органів Міндоходів полягає у створенні сприятливих умов для його розвитку», - підкреслила Інна Вікторівна.

 

За шість місяців попереднє електронне митне декларування зросло більш ніж в 1,5 тис. раза

Суб’єкти зовнішньоекономічної діяльності все активніше користуються можливістю попереднього митного декларування товарів.

Щодня митниці Міндоходів отримують щонайменше як 100 попередніх митних декларацій типу „ЕА”. Якщо у травні, коли була започаткована така форма декларування, було надіслано лише 2 декларації цього типу, то вже у жовтні їх кількість зросла в 1,8 тис. раз та склала 3,6 тис. документів, за 12 днів листопада кількість оформлень сягнула 1,1 тис.

Особливістю такого декларування, відзначають у Міністерстві, є можливість здійснення митного оформлення імпортованих в Україну товарів без їх фізичного пред‘явлення митниці призначення. Тобто одразу після перетину митного кордону товар випускається у заявлений підприємцем митний режим.

Крім того, всі процедури оформлення товарів та взаємодії з декларантами максимально автоматизовані, а це, в свою чергу, мінімізує «людський фактор».

Декларація типу «ЕА» дозволяє випуск товарів у таких митних режимах як імпорт, реімпорт, тимчасове ввезення, переробка на митній території. Водночас такі декларації не можуть бути використані для випуску підакцизних, поштових, а також тих товарів, ввезення яких відмінні від вищезазначених режимів тощо.

Нагадаємо, що технології електронного попереднього митного декларування на митницях Міндоходів почали діяти з травня поточного року. Для здійснення митного оформлення за такою процедурою підприємцю ще до фактичного ввезення товару в Україну достатньо направити в митницю призначення попередню митну декларацію, яка і буде підставою для випуску товару у митний режим після перетину ним кордону.

 

 

 

Шановні платники податків!

 

Куп`янська ОДПІ повідомляє, що 13 грудня 2013 року об 11 годині у м. Київ за адресою: Львівська площа 8 у Конгрес-холі Міндоходів України  відбудеться для платників –передплатників журналу «Вісник Міністерства доходів і зборів України» Всеукраїнський семінар-форум на тему:«Оподаткування-2013:підсумки та перспективи».

 

Просмотров: 887 | Добавил: kupyansk | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входа

Поиск

Последние события
Сообщения форума
  • Аккумулятор (2)
  • Автомобильная Сигнализация для авто (1)
  • послуги митного брокера в Харкові (0)
  • Объявления
    [28.03.2024]
    Лук оптом (0)
    [10.12.2023]
    товары оптом от производителя (0)
    [12.07.2023]
    Металлические кровати с доставкой оптом (0)


    Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0


    Купянск ОЛХ

    Основные теги
    живот похудение Тайские в бёдрах травы БЫСТРО похудения селетер таблетки без диет лицо убрать сильный возбудитель виагра женская женский возбудитель виагра виагра сильнодействущая купить возбудитель виагра для мужчин возбудители купить виагру как возбудить девушку капли возбуждающие тара запчасти работа 2-комнатная квартира бизнес Упаковка flat bottom плазменная резка токарные работы ГШП капролон пакеты возбудители для мужчин возбудитель желания Возбудители для двоих возбудитель капли Возбудители для мужчин и женщин возбудитель конский автобусы Фрезерные работы Газовая резка металла инфракрасные обогреватели конвектор дом дизайн интерьера дизайн квартиры дизайн студии заказать дизайн интерьера автовышки и автокраны база металлопроката листовой прокат металлопрокат опт розница вертикальная литьевая машина ВЛМ гидравлический шприцевой пресс литьевая машина для пластмасс поставщик тд там продажа недвижимости листовой металлопрокат Агентство недвижимости Днепр ремонт гидравлического оборудования купить гидропресс лента ФУМ риелтор Днепр зашита маски маски для лица. фабричный пошив. купить Днепр листовая сталь ваш карниз газовая резка обработка металлов кваритра в Днепре под заказ диета диеты Китайские отзывы похудеть витамины лекарства средства упражнения оборудование арматура вентиляционное компоненты конвейеры лабораторное кип насосы высоковольтное инструмент

     

    Купянский городской портал © 2024