Купянский городской портал! Суббота, 20.04.2024, 14:36
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Путеводитель

Последние фото

Общая статистика
Интернет магазин: 
Форум-тем/сообщ: 542/2924
Коментарии: 835
Фото: 418
Новости: 1051
Файлов для скачивания: 5
Статей:897
Сайтов в каталоге: 970
Объявлений: 15
Игр: 219
Записей в гостевой: 36
FAQ: 1
Новости Украины: 107
Видео: 9105

Последние статьи
[15.09.2020][Мои статьи]
Увага! Важлива інформація (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
ТОП 6 запитань стосовно використання програмних реєстраторів розрахункових операцій (5)
[15.09.2020][Мои статьи]
До уваги платників земельного податку! Інформація про нормативну грошову оцінку земель розміщена на офіційному вебпорталі ДПС (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
Податкова знижка для внутрішньо переміщених осіб (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
З початку року надійшло 9,8 млрд грн ЄСВ (0)

Купянск
Главная » 2013 » Октябрь » 16 » Купянская ОГНИ информирует
18:45
Купянская ОГНИ информирует

Як отримати ідентифікаційний номер для дитини

 

Отримати реєстраційний номер облікової картки дитині, яка ще не досягла шістнадцяти років або є неповнолітньою може один з батьків. Для цього необхідно пред’явити свідоцтво про народження дитини та документ, що посвідчує особу одного з батьків. У разі, якщо свідоцтво про народження дитини видане не українською мовою, то треба подати засвідчений у встановленому законодавством порядку переклад такого свідоцтва українською мовою.

Реєстраційний номер облікової картки видається територіальним органом Міндоходів протягом п’яти робочих днів із дня звернення такої особи до податкової інспекції за місцем проживання.

Куп`янчани та мешканці Куп`янського району можуть отримати реєстраційний номер облікової картки у Центрі обслуговування платників Куп`янської об’єднаної ДПІ ГУ Міндоходів у Харківській області за адресою: вул. Харківська, 99, зал №2, вікно 11.

Додаткову інформацію можна отримати за телефоном 7-87-04.

 

На рахунки Міндоходів вже надійшло 5 млрд. грн. єдиного соціального внеску

 

Платники єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за два тижні жовтня перерахували на рахунки Міндоходів, відкриті в головних управліннях Держказначейства, 5 млрд. гривень.

Про це повідомив директор Департаменту доходів і зборів з фізичних осіб Міндоходів Вячеслав Бусарєв під час прес-конференції в інформаційному агентстві „Інтерфакс”.

За його словами, за цей період платники подали 279 тис. звітів про нараховані суми внеску.

„Процес передачі функцій з адміністрування єдиного внеску до Міндоходів відбувався без жодних незручностей для платників податків. Приведено у відповідність до чинного законодавства нормативні документи, завершено усі технічні роботи. Більше того, ми активно працюємо над удосконаленням існуючих процедур адміністрування, зокрема, над розширенням можливостей електронного звітування”, – підкреслив Вячеслав Бусарєв.

Міністерством створюються усі умови для того, щоб якомога більше платників змогли скористатися цією можливістю. Розроблено електронні формати (архів форматів) документів звітності з ЄСВ та довідник відповідності кодів органів Міндоходів і кодів органів Пенсійного фонду для використання розробниками програмного забезпечення.

„Дистанційне звітування сьогодні досить популярне серед платників податків, адже економить час та кошти, витрачені на подання звітності. Для електронного звітування платникам потрібно лише отримати в Міндоходів безкоштовний електронний ключ та завантажити відповідне програмне забезпечення”, – зазначив посадовець.

В`ячеслав Бусарєв також нагадав, що цього місяця останнім днем подання звітності з ЄСВ є 21 жовтня. Для зручності платників всі кошти, які будуть помилково перераховані на старі рахунки, протягом доби автоматично переводитимуться на рахунки Міндоходів.

У випадку виникнення будь-яких запитань з адміністрування єдиного соціального внеску платники податків можуть звернутися до Центрів обслуговування платників або зателефонувати до кол-центру Міндоходів за тел. 0800-501-00-7.

 

Юрособи, які не мають найманих працівників, звіт не подають

 

Відповідно до п. 2.13 розділу ІІ Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженого наказом Міністерства доходів і зборів України від 09 вересня 2013 року № 454 «Про затвердження Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування” (далі – Порядок № 454), який зареєстрований в Міністерстві юстиції України 20 вересня 2013 року за № 1628/24160, якщо юридичні особи не використовують працю фізичних осіб на умовах трудового договору (контракту) або на інших умовах, передбачених законодавством, звіт до органів доходів і зборів ними не подається.

Фізичні особи - підприємці зобов’язані подавати звіт незалежно від того, чи ведуть вони підприємницьку діяльність, крім фізичних осіб - підприємців, зазначених у пункті 3.3 розділу III цього Порядку № 454 (п. 2.14 розділу ІІ Порядку № 454).

Згідно з п. 3.3 розділу III Порядку № 454 фізичні особи - підприємці, які обрали спрощену систему оподаткування, звільняються від сплати за себе єдиного внеску, якщо вони є пенсіонерами за віком або інвалідами та отримують відповідно до закону пенсію або соціальну допомогу. Звіт зазначеними особами не подається.

 

Якщо відсутня діяльність – звіт з ЄСВ не подається

 

«Якщо підприємство не провадить господарську діяльність, не має найманих працівників, відповідно не нараховує заробітну плату, то звіт щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування до органів доходів і зборів ним не подається. Тобто, звіт з прочерками подавати не потрібно» -, повідомила заступник начальника Куп`янської ОДПІ ГУ Міндоходів у Харківській області Інна Богатирьова.

Відповідна норма визначена пп. 2.13 п. II. Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування затвердженого Наказом Міністерства доходів і зборів України від 09 вересня 2013 року № 454 та Зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 20 вересня 2013 року за № 1628/24160.

Довідки можна отримати у Куп`янській ОДПІ за тел.: 7-86-76.

 

Міндоходівців розповіли про особливості подання звітності по ЄСВ під час семінару

 

Захід, який відбувся нещодавно у приміщенні Куп`янської ОДПІ ГУ Міндоходів у Харківській області був присвячений поданню звітності з єдиного соціального внеску та порядку сплати цього платежу. Відкрила семінар, начальник ОДПІ Олена Кухтіна.

«Діяльність органів Міндоходів передбачає виконання пріоритетних завдань – розвитку сервісу для бізнесу, створення сприятливого бізнес-клімату та забезпечення ритмічного наповнення бюджету» , - зазначила Олена Кухтіна

З 1 жовтня 2013 року адмініструванням єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, і, відповідно, прийняттям та обробкою звіту про суми нарахованого внеску займаються органи Міндоходів. Тому, даний звіт слід подавати на адреси органів доходів і зборів, а отже, і сплачувати даний платіж на нові рахунки.

Зволікати із поданням звіту з ЄСВ не варто, адже до закінчення граничного терміну подання звітності залишилось небагато, 21 жовтня – останній термін подання звітності.

На даний момент Міністерством забезпечено всі умови для подання звітності через Інтернет, розроблено електронні формати документів звітності з єдиного внеску. Ключі електронного цифрового підпису можна отримати безкоштовно у відділі реєстрації користувачів при ГУ Міндоходів у Харківській області.

Під час заходу фахівціями Куп`янської ОДПІ були надані вичерпні відповіді на запитання щодо адміністрування ЄСВ та розповсюджено тематичну листівку із реквізитами нових рахунків сплати єдиного внеску.

 

Міндоходів роз’яснює як працює система відшкодування ПДВ казначейськими векселями

 

У Міністерстві доходів і зборів нагадують, що бюджетне відшкодування у вигляді казначейських фінансових векселів платники отримуватимуть за принципом добровільності. Платники зможуть обирати для себе найоптимальніший варіант повернення коштів – або грошима, або векселями.

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 21 серпня 2013 року №683, якою визначено порядок випуску, обігу, погашення та стягнення векселів, для отримання бюджетної компенсації векселями платнику достатньо написати заяву до органу доходів і зборів, однак при цьому сума відшкодування повинна становити не менше 500 тис. гривень.

Водночас, претендувати на отримання казначейських векселів не можуть ті платники, проти яких порушено кримінальне провадження за ухилення від сплати податку або проводиться адміністративне оскарження.

Автоматичне бюджетне відшкодування як і зараз здійснюватиметься грошовими коштами.

У Міндоходів наголошують, що відшкодування ПДВ казначейськими векселями буде здійснюватися після затвердження кабінетом Міністрів України граничної суми відшкодування. Після опублікування цієї постанови, Міністерством буде сформовано реєстр платників, яким протягом 5 робочих днів ПДВ буде відшкодовано казначейським векселем.

З огляду на це фахівці Міндоходів закликають платників вчасно подати заяви про обрання такого способу відшкодування до органів доходів і зборів, на обліку в яких вони знаходяться.

Нагадаємо, що згідно з проведеною Міндоходів інвентаризацією заявлених до відшкодування сум податку на додану вартість фінансовими казначейськими векселями  можу бути відшкодовано 12 млрд. гривень.

 

Проходження митного контролю по «червоному коридору» передбачає заповнення декларації

 

Проходження митного контролю по  «червоному коридору» передбачає заповнення громадянами митної декларації, а у разі наявності товарів, які перевищують встановлені норми – і сплату податків.

Пасажир обирає червоний коридор у випадку, якщо він переміщує:

Товари,

загальна вартість яких перевищує 1 000 євро;

загальна вартість яких не перевищує 1 000 євро та ввозяться частіше одного разу протягом однієї доби.

Готівкову валюту України або іноземну валюту в сумі, яка перевищує 10 000 євро (в еквіваленті) на одну особу;

Домашніх тварин за наявності оригіналів міжнародних ветеринарних сертифікатів країн, з яких походять ці тварини.

Якщо пасажир переміщуєте товари:

загальна митна вартість яких не перевищує 1 000 євро та ввозяться особою, яка в’їжджає в Україну  частіше одного разу протягом однієї доби, або товари, загальна митна вартість яких від 1 000 до 10 000 євро, такі товари оподатковуються ввізним митом у розмірі 10 % митної вартості, податком на додану вартість;

загальна митна вартість яких перевищує 10 000 євро, такі товари оподатковуються ввізним митом за повними ставками згідно з Митним тарифом України, податком на додану вартість.

Податки нараховуються із розрахунку вартості товарів, для чого пасажирам слід пред’явити посадовій особі митниці товарні чеки, ярлики та інші наявні цінові документи. Якщо такі документи відсутні, посадові особи митниці визначають митну вартість товарів на підставі цін на ідентичні або подібні товари.

 

 

Послуги у Центрах обслуговування платників надаються до 20-ї години

Час прийому відвідувачів у ЦОП (прийом документів, консультування, надання адміністративних послуг) – щоденно у робочі дні з 9 год. 00 хв. до 18 год. 00 хв. та у суботу – з 9 год. 00 хв. до 16 год. 00 хв.

Водночас, центри обслуговування платників (далі – ЦОП) здійснюють прийом відвідувачів до 20 год. 00 хв. не рідше двох разів на тиждень.

Центр обслуговування платників Куп`янській ОДПІ працює з подовженим графіком роботи до 20 год. 00 хв. щовівторка та щочетверга.

Відповідний порядок передбачено п.11 ст.12 Закону України від 6 вересня 2012 року № 5203-VI «Про адміністративні послуги» та наказом Міністерства доходів і зборів України від 30.09.13 року №519 «Про затвердження концепції та документів для забезпечення ефективної організації роботи з надання адміністративних послуг та сервісів центрами обслуговування платників».

 

Отримали подарунок не від родичів – сплатіть податок

 

Дохід, отриманий у вигляді подарунка, отриманий платником податку від фізичної особи, що не є членом сім’ї першого ступеня споріднення, оподатковується за ставкою 5% від вартості такого подарунка.

Порядок оподаткування доходу, отриманого платником податку як дарунок (або в результаті укладення договору дарування) від фізичних осіб, визначено в пункті 174.6 статті 174 Податкового кодексу України, яким передбачено, що кошти, майнові та немайнові права, вартість робіт, послуг, подаровані платнику податку, оподатковуються згідно з правилами, встановленими Податковим кодексом України для оподаткування спадщини.

Відповідно до підпункту 174.2.2 пункту 174.2 статті 174 Податкового кодексу України вартість будь-якого об'єкта спадщини, що успадковується спадкоємцями, які не є членами сім'ї спадкодавця першого ступеня споріднення, оподатковується за ставкою, визначеною пунктом 167.2 статті 167 Кодексу, тобто за ставкою 5%.

 

Надісланий поштою звіт з ЄСВ не вважається поданим

 

«Порядком формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування передбачено три шляхи подання звітності до органів Міндоходів» - , зазначила начальник Куп`янської ОДПІ ГУ Міндоходів у Харківській області під час проведення інтернет – семінару з платниками податків.

Так, звіт до органів доходів і зборів подається страхувальником або відповідальною особою страхувальника за місцем взяття на облік в органах доходів і зборів в один із таких способів:

- засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису відповідальних осіб у порядку, визначеному законодавством;

- на паперових носіях, завірених підписом керівника страхувальника та скріплених печаткою (за наявності), разом з електронною формою на електронних носіях інформації;

- на паперових носіях, якщо у страхувальника кількість застрахованих осіб не більше п’яти.

Отже, звіт по ЄСВ, надісланий поштою, не вважається поданим.

 

Переплата по єдиному внеску

 

 

З 1 жовтня 2013 року всі процедури щодо прийняття та оброблення звітності обліку сплати єдиного внеску здійснює Міністерство доходів і зборів України.

Залишки коштів по Єдиному соціальному внеску, які обліковувалися на рахунках Пенсійного фонду України автоматично перейдуть на рахунки Міністерства доходів і зборів України згідно актів прийому-передачі даних.

Додатково Заяви на перекидку коштів з рахунків Пенсійного фонду України на рахунки Міністерства доходів і зборів України писати не потрібно.

Порядок сплати єдиного внеску передбачений Інструкцією про порядок нарахування і сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування Затвердженою Наказом Міністерства доходів і зборів України від 09 вересня 2013 року № 455 та зареєстрованою в Міністерстві юстиції України 19 вересня 2013 року за №1622/24154.

 

Просмотров: 820 | Добавил: kupyansk | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входа

Поиск

Последние события
Сообщения форума
  • Аккумулятор (2)
  • Автомобильная Сигнализация для авто (1)
  • послуги митного брокера в Харкові (0)
  • Объявления
    [28.03.2024]
    Лук оптом (0)
    [10.12.2023]
    товары оптом от производителя (0)
    [12.07.2023]
    Металлические кровати с доставкой оптом (0)


    Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0


    Купянск ОЛХ

    Основные теги
    живот похудение Тайские в бёдрах травы БЫСТРО похудения селетер таблетки без диет лицо убрать сильный возбудитель виагра женская женский возбудитель виагра виагра сильнодействущая купить возбудитель виагра для мужчин возбудители купить виагру как возбудить девушку капли возбуждающие тара запчасти работа 2-комнатная квартира бизнес Упаковка flat bottom плазменная резка токарные работы ГШП капролон пакеты возбудители для мужчин возбудитель желания Возбудители для двоих возбудитель капли Возбудители для мужчин и женщин возбудитель конский автобусы Фрезерные работы Газовая резка металла инфракрасные обогреватели конвектор дом дизайн интерьера дизайн квартиры дизайн студии заказать дизайн интерьера автовышки и автокраны база металлопроката листовой прокат металлопрокат опт розница вертикальная литьевая машина ВЛМ гидравлический шприцевой пресс литьевая машина для пластмасс поставщик тд там продажа недвижимости листовой металлопрокат Агентство недвижимости Днепр ремонт гидравлического оборудования купить гидропресс лента ФУМ риелтор Днепр зашита маски маски для лица. фабричный пошив. купить Днепр листовая сталь ваш карниз газовая резка обработка металлов кваритра в Днепре под заказ диета диеты Китайские отзывы похудеть витамины лекарства средства упражнения оборудование арматура вентиляционное компоненты конвейеры лабораторное кип насосы высоковольтное инструмент

     

    Купянский городской портал © 2024