Купянский городской портал! Четверг, 28.03.2024, 19:11
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Путеводитель

Последние фото

Общая статистика
Интернет магазин: 
Форум-тем/сообщ: 542/2924
Коментарии: 835
Фото: 418
Новости: 1051
Файлов для скачивания: 5
Статей:897
Сайтов в каталоге: 970
Объявлений: 14
Игр: 219
Записей в гостевой: 36
FAQ: 1
Новости Украины: 107
Видео: 9105

Последние статьи
[15.09.2020][Мои статьи]
Увага! Важлива інформація (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
ТОП 6 запитань стосовно використання програмних реєстраторів розрахункових операцій (5)
[15.09.2020][Мои статьи]
До уваги платників земельного податку! Інформація про нормативну грошову оцінку земель розміщена на офіційному вебпорталі ДПС (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
Податкова знижка для внутрішньо переміщених осіб (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
З початку року надійшло 9,8 млрд грн ЄСВ (0)

Купянск
Главная » 2016 » Март » 12 » Харківські митники викрили валютних контрабандистів
11:19
Харківські митники викрили валютних контрабандистів
На митному посту «Харків-аеропорт» під час відпрацювання інформації СБУ харківськими митниками була припинена спроба вивезення великої суми валюти.
Троє громадян України намагалися незаконно вивезти за межі України іноземну валюту в еквіваленті понад 3 мільйони гривень. Гроші вони приховували в спідній білизні та в ручній поклажі.
За даним фактом були складені протоколи про порушення митних правил за статтями 483, 472 Митного кодексу України.
За два місяці контакт-центром ДФС надано 145,2 тис. відповідей на запитання платників податків
Протягом січня-лютого поточного року фахівцями контакт-центру ДФС надано 145,2 тис. відповідей на запитання суб’єктів господарювання та громадян. Більшість відповідей платники отримали по телефону – 140,7 тис., електронною поштою та факсом – 4,5 тис.
Найчастіше платники податків зверталися з питань податку на додану вартість, податку на доходи фізичних осіб, єдиного внеску на загальнообов’язкове соціальне страхування, податку на прибуток підприємств та єдиного податку для фізичних осіб-підприємців.

Від Харківської митниці до бюджету надійшло 1,4 млрд. гривень
В Головному управлінні ДФС у Харківській області повідомили, що зазначена сума надійшла з початку поточного року. Це на 57,6 млн. грн. більше ніж за минулорічний період.
Зокрема у лютому митницею перераховано до Держбюджету 901 млн. грн., що на 56,6 млн. грн. більше, ніж за аналогічний період минулого року.
Найбільшу частку надходжень у лютому становить: податок на додану вартість – 750,5 млн.грн., мито – 143 млн.грн., акцизний збір – 4,1 млн. грн.
Також у відомстві проінформували, що основними бюджетоутворюючими товарами, митне оформлення яких здійснювалось у лютому в зоні діяльності Харківської митниці ДФС: були тютюнова сировина – майже 227 млн.грн.; мінеральні добрива - сплачено митних платежів на суму 160,2 млн.грн.; обладнання і механічні пристрої – сплачено митних платежів на суму 145,3 млн. грн.; пластмаси – сплачено митних платежів на суму 135,6 млн. грн.
Разом з тим, у фіскальній службі області повідомили, що з початку року Харківською митницею заведено 113 справ про порушення митних правил на загальну суму 6,3 млн.грн. Розглянуто 70 справ та застосовано адміністративне стягнення у вигляді штрафів на суму 15,4 млн.грн. На розгляд до суду митницею передано 36 справ про ПМП на суму близько 3 млн. грн.
За результатами розгляду справ судом прийнято рішення про конфіскацію безпосередніх предметів порушення митних правил на суму 8,5 млн.грн. та накладено штрафів на суму 5,7 млн. гривень.
Витрати, дозволені до включення до податкової знижки за 2015 рік
Головне управління ДФС у Харківській області нагадує, що метою декларування доходів фізичних осіб є не тільки сплата податку до бюджету, а й повернення платникам сум податку на доходи фізичних осіб, надмірно сплаченого з їх заробітної плати в минулому податковому році. Тобто згідно з положеннями статті 166 Податкового кодексу України платники податку на доходи фізичних осіб мають право на податкову знижку за наслідками звітного податкового року.
Податкова знижка для фізичних осіб, які не є суб'єктами господарювання, - це документально підтверджена сума (вартість) витрат платника податку - резидента у зв'язку з придбанням товарів (робіт, послуг) у резидентів - фізичних або юридичних осіб протягом звітного року, на яку дозволяється зменшення його загального річного оподатковуваного доходу, одержаного за наслідками такого звітного року у вигляді заробітної плати, у випадках, визначених Податковим кодексом України (далі ПКУ).
До податкової знижки за 2015 рік дозволено включати наступні витрати:
- частина суми процентів, сплачених за користування іпотечним кредитом, при цьому житловий будинок (квартира, кімната), що будується чи придбавається, має бути визначений як основне місце проживання;
- пожертвування або благодійні внески неприбутковим організаціям. Розмір внесків не повинен перевищувати 4 % від суми загального оподатковуваного доходу за звітний рік.
- сума коштів, сплачених на користь закладів освіти для компенсації вартості навчання. Понесені витрати у 2015 році на здобуття середньої професійної або вищої освіти платника податку та/або члена його сім'ї першого ступеня споріднення не повинні перевищувати 1710 грн., у розрахунку за кожний повний або неповний місяць навчання протягом звітного податкового року.
- страхові платежі (внески, премії) за договорами довгострокового страхування життя та пенсійні внески в рамках недержавного пенсійного забезпечення. Понесені витрати у 2015 році не повинні перевищувати (у розрахунку за кожний з повних чи не повних місяців звітного податкового року, протягом яких діяв договір страхування) при страхуванні платника податку – 1710 грн., при стахуванні члена сім’ї платника податку першого ступеня споріднення – 855 грн.
- суми витрат на оплату допоміжних репродуктивних технологій. Включається сума витрат не більше ніж сума, що дорівнює третині доходу у вигляді заробітної плати за звітний податковий рік.
- суми витрат на оплату державних послуг, пов'язаних з усиновленням дитини, включаючи сплату державного мита.
- суми коштів, сплачених у зв'язку з переобладнанням транспортного засобу. Витрати, пов'язані з переобладнанням транспортних засобів, що належить платнику податків, з використанням у вигляді палива моторного сумішевого, біоетанолу, біодизелю, стиснутого або скрапленого газу, інших видів біопалива. При цьому транспортний засіб, що переобладнаний, повинен бути перереєстрований у відповідних органах.
- суми витрат на сплату видатків на будівництво (придбання) доступного житла, визначеного законом, у тому числі на погашення пільгового іпотечного житлового кредиту, наданого на такі цілі, та процентів за ним. Понесені витарати за державними програмами будівництва (придбання) доступного житла.

Майже 77 мільйонів гривень на допомогу армії від Харківщини
Саме таку суму військового збору забезпечено жителями Харкова та області з початку року. Про це повідомив в.о. начальника ГУ ДФС у Харківській області Микола Рибаков.
Керівник відомства також проінформував, що зокрема у лютому сума збору склала 42,1 млн. грн. Посадовець акцентував увагу на позитивній динаміці надходжень. До зрівняння, у лютому минулого року було сплачено 29,4 млн. гривень.
«Приємно відзначити, що на Харківщині живуть люди, яким небайдуже майбутнє країни. Вважаю, що цифри говорять самі за себе. Адже це є справжнім проявом патріотизму наших громадян», - відзначив Микола Рибаков.
Разом з тим, керівник фіскальної служби області звертається до усіх роботодавців регіону, які виплачують своїм працівникам «сіру» заробітну плату і таким чином занижують військовий збір, своєчасно і в повному обсязі сплачувати відрахування з реальних заробітків працівників.
Нагадаємо, що платниками військового збору є фізичні особи – резиденти та нерезиденти, які отримують доходи в Україні. Відповідальними за нарахування військового збору до бюджету є роботодавці, що нараховують доходи у вигляді заробітної плати на користь платника податків.

Заповнюєш декларацію – не забудь про військовий збір
У зв’язку з набранням чинності з 01.01.15 норми Закону України від 28 грудня 2014 року №71 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» щодо поширення на фізичних осіб порядку оподаткування доходів військовим збором, за результатами 2015 року фізичні особи визначають податкові зобов’язання як з податку на доходи фізичних осіб, так і з військового збору.
Нагадуємо, що відповідно до ст. 163 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) підлягає оподаткуванню податком на доходи фізичних осіб загальний річний оподатковуваний дохід, який включає доходи як з джерел їх походження в Україні, так і іноземні доходи.
Відповідно до п.п. 1.2 п. 16 прим. 1 підрозд. 10 розд. XX ПКУ об'єктом оподаткування військовим збором є доходи, визначені ст. 163 ПКУ. Ставка збору – 1,5% об'єкта оподаткування. При цьому нарахування, утримання та сплата (перерахування) збору до бюджету здійснюються у порядку, встановленому ст. 168 ПКУ. Підпунктом 168.2.1 п. 168.2 ст. 168 ПКУ передбачено, що платник податку, що отримує доходи від особи, яка не є податковим агентом, та іноземні доходи, зобов'язаний включити суму таких доходів до загального річного оподатковуваного доходу та подати декларацію за наслідками звітного податкового року, а також сплатити податок з таких доходів.
Отже, за результатами звітного податкового року (2015) платник податку – фізична особа повинен подати декларацію та визначити податкові зобов’язання як з податку на доходи фізичних осіб, так і з військового збору. З цією метою з 01 січня 2016 року введено в дію нову декларацію, форма якої затверджена наказом Міністерства фінансів України від 02.10.15 за № 859. При цьому сума військового збору, що підлягає сплаті платником податків самостійно до бюджету зазначається у рядку 24.1 розділу IV оновленої декларації, а сума податку на доходи фізичних осіб – у рядку 23.1 цього ж розділу.

На митному посту «Харків-аеропорт» виявили анаболічні препарати
45-річний громадянин однієї з країн Північної Європи намагався незаконно вивезти препарати анаболічної дії, які були виявлені в його валізі під час проведення митного контролю.
В результаті проведення спільної операції співробітниками митниці, Управління СБУ в Харківській області та прикордонниками на митному посту «Харків-аеропорт» були виявлені анаболічні препарати іноземного виробництва, які не сертифіковані в Україні.
Під час огляду багажу одного з пасажирів рейсу «Харків-Стамбул» із застосуванням приладу Rapiscan знайдено велику кількість предметів, схожих на медичні препарати, та прийнято рішення про опитування громадянина про наявність у багажі незаконно переміщуваних предметів і товарів. Громадянин заявив, що не має при собі та у своєму багажі подібних товарів. При цьому він помітно нервував, що стало причиною проведення поглибленого огляду багажу.
Після відкриття багажної валізи разом з особистими речами були виявлені поліетиленові пакети з анаболічними препаратами загальною вартістю, зі слів власника, близько 40 тисяч гривень.
За даним фактом був складений протокол про порушення митних правил за статтями 471, 472 Митного кодексу України.
З початку року до зведеного бюджету надійшло 83,4 млрд. гривень
За оперативними даними у січні-лютому 2016 року до зведеного бюджету надійшло (сальдо) 83,4 млрд. грн., що на 21 млрд. грн., або на 33,6 відс., більше січня-лютого 2015 року, у т. ч. до державного бюджету забезпечено 64,4 млрд. грн., до місцевих бюджетів – 19 млрд. гривень.
З початку року платникам податків на рахунки відшкодовано 16 млрд. грн. податку на додану вартість.
Надходження єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування склали 19,8 млрд. гривень.
Просмотров: 418 | Добавил: Елена8203 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входа

Поиск

Последние события
Сообщения форума
  • Аккумулятор (2)
  • Автомобильная Сигнализация для авто (1)
  • послуги митного брокера в Харкові (0)
  • Объявления
    [10.12.2023]
    товары оптом от производителя (0)
    [12.07.2023]
    Металлические кровати с доставкой оптом (0)
    [12.07.2023]
    Кровати металлические в тюрьмы (0)


    Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0


    Купянск ОЛХ

    Основные теги
    живот похудение Тайские в бёдрах травы БЫСТРО похудения селетер таблетки без диет лицо убрать сильный возбудитель виагра женская женский возбудитель виагра виагра сильнодействущая купить возбудитель виагра для мужчин возбудители купить виагру как возбудить девушку капли возбуждающие тара запчасти работа 2-комнатная квартира бизнес Упаковка flat bottom плазменная резка токарные работы ГШП капролон пакеты возбудители для мужчин возбудитель желания Возбудители для двоих возбудитель капли Возбудители для мужчин и женщин возбудитель конский автобусы Фрезерные работы Газовая резка металла инфракрасные обогреватели конвектор дом дизайн интерьера дизайн квартиры дизайн студии заказать дизайн интерьера автовышки и автокраны база металлопроката листовой прокат металлопрокат опт розница вертикальная литьевая машина ВЛМ гидравлический шприцевой пресс литьевая машина для пластмасс поставщик тд там продажа недвижимости листовой металлопрокат Агентство недвижимости Днепр ремонт гидравлического оборудования купить гидропресс лента ФУМ риелтор Днепр зашита маски маски для лица. фабричный пошив. купить Днепр листовая сталь ваш карниз газовая резка обработка металлов кваритра в Днепре под заказ диета диеты Китайские отзывы похудеть витамины лекарства средства упражнения оборудование арматура вентиляционное компоненты конвейеры лабораторное кип насосы высоковольтное инструмент

     

    Купянский городской портал © 2024