Купянский городской портал! Среда, 24.04.2024, 12:32
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Путеводитель

Последние фото

Общая статистика
Интернет магазин: 
Форум-тем/сообщ: 542/2924
Коментарии: 835
Фото: 418
Новости: 1051
Файлов для скачивания: 5
Статей:897
Сайтов в каталоге: 970
Объявлений: 15
Игр: 219
Записей в гостевой: 36
FAQ: 1
Новости Украины: 107
Видео: 9105

Последние статьи
[15.09.2020][Мои статьи]
Увага! Важлива інформація (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
ТОП 6 запитань стосовно використання програмних реєстраторів розрахункових операцій (5)
[15.09.2020][Мои статьи]
До уваги платників земельного податку! Інформація про нормативну грошову оцінку земель розміщена на офіційному вебпорталі ДПС (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
Податкова знижка для внутрішньо переміщених осіб (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
З початку року надійшло 9,8 млрд грн ЄСВ (0)

Купянск
Главная » 2016 » Март » 29 » ЯК ОПОДАТКОВУЄТЬСЯ СПАДЩИНА I ПОДАРУНКИ
08:27
ЯК ОПОДАТКОВУЄТЬСЯ СПАДЩИНА I ПОДАРУНКИ
Громадяни, які у минулому році отримали будь-які об’єкти спадщини чи дарування від осіб, які не належать до членів сім’ї першого ступеня споріднення або від нерезидентів, зобов’язані згідно з нормами Податкового кодексу не пізніше 30 квітня поточного року подати декларацію про майновий стан і доходи та сплатити податок на доходи фізичних осіб.
Спадкування здійснюється за заповітом або за законом. Спадкуванням є перехід прав та обов’язків (спадщини) від фізичної особи, яка померла (спадкодавця), до інших осіб (спадкоємців). Для цілей оподаткування об’єктів спадщини податком на доходи фізичних осіб не має значення, яким чином переходить об’єкт спадщини до платника податку: за законом чи заповітом.
Сума податку залежить від виду майна, його вартості, статусу спадкодавця (резидент, нерезидент), а також від того, ким дане майно успадковується (ступінь споріднення зі спадкодавцем).
Членами сім’ї фізичної особи першого ступеня споріднення вважаються її батьки, чоловік або дружина, діти, у тому числі усиновлені. Інші члени сім’ї вважаються такими, що мають другий ступінь споріднення.
Об’єкти спадщини поділяються на:
• об’єкти нерухомого майна: квартири, кімнати, будинки, дачні ділянки, присадибні ділянки, земельні частки (паї) тощо;
• об’єкти рухомого майна: предмет антикваріату або витвір мистецтва; природне дорогоцінне каміння чи дорогоцінний метал, прикраса з використанням дорогоцінних металів та/або природного дорогоцінного каміння; будь-який транспортний засіб та приладдя до нього; інші види рухомого майна;
• об’єкти комерційної власності: цінні папери (крім депозитного (ощадного), іпотечного сертифіката), корпоративне право, власність на об’єкт бізнесу, тобто власність на цілісний майновий комплекс, інтелектуальна (промислова) власність або право на отримання доходу від неї, майнові та немайнові права;
• суми страхового відшкодування (страхових виплат) за страховими договорами, а також суми, що зберігаються на пенсійному депозитному рахунку, накопичувальному пенсійному рахунку, індивідуальному пенсійному рахунку спадкодавця;
• кошти, а саме: готівкові кошти або кошти, що зберігаються на рахунках спадкодавця, відкритих у банківських і небанківських фінансових установах, у тому числі депозитні (ощадні) сертифікати.
Ставки податку для оподаткування доходів у вигляді спадщини та подарунків:
• для членів сім’ї першого ступеня споріднення – нульова ставка;
• для осіб, які не є членами сім’ї першого ступеня споріднення – 5%;
• для нерезидентів, або у разі отримання спадщини чи подарунків від нерезидентів у минулому році – 15%, 20 %.
Нульова ставка передбачена у разі успадкування нерухомості, рухомого майна та коштів інвалідами І групи, дітьми-сироти або дітьми, що позбавлені батьківського піклування, а також у разі успадкування рухомого та нерухомого майна дітьми-інвалідами.
Крім зазначеного податку, всі доходи, отримані у 2015 році та з яких утримується податок на доходи фізичних осіб (за винятком звільнених та тих, що оподатковуються за нульовою ставкою) оподатковуються військовим збором в розмірі 1,5%.
У разі отримання доходів у вигляді об’єктів спадщини, які оподатковуються за нульовою ставкою , громадяни звільняються від подання декларації про майновий стан і доходи.
Кошти, майно, майнові чи немайнові права, вартість робіт, послуг, подаровані громадянам, оподатковуються за правилами, встановленими для оподаткування спадщини.
Бланк декларації та консультаційну допомогу при її складанні можна отримати у Центрі обслуговування платників податків, або за телефоном 3-72-81. На час кампанії декларування організовано чергування працівників: у робочі дні з 8 до 20 години, у суботу з 9 до 16 години.
Декларацію можна подати особисто, або через Інтернет, якщо отримано електронний цифровий підпис.
Cуму податкового зобов’язання, зазначену в поданій декларації, необхідно сплатити до 1 серпня 2016 року. Відповідальними за сплату податку на доходи фізичних осіб є громадяни, які отримали спадщину чи подарунок.

Не забудьте задекларувати результати усіх операцій з купівлі та продажу інвестиційних активів, здійснених протягом 2015 року
Салтівська ОДПІ нагадує, що фізичні особи – платники податку на доходи фізичних осіб зобов’язані задекларувати результати усіх операцій з купівлі та продажу інвестиційних активів, здійснених протягом 2015 року як на території України, так і за її межами, за винятком двох випадків.
Так, відповідно до норм Податкового кодексу України, не підлягають оподаткуванню та не включаються до загального річного оподатковуваного доходу, а також не включаються до розрахунку загального фінансового результату операцій з інвестиційними активами суми доходів та витрат на придбання таких інвестиційних активів:
1) дохід, отриманий платником податку протягом звітного податкового року від продажу інвестиційних активів, якщо сума такого доходу не перевищує у 2015 роках – 1710 грн.;
2) сума доходу, отриманого платником податку внаслідок відчуження акцій (інших корпоративних прав), одержаних ним у власність в процесі приватизації в обмін на приватизаційні компенсаційні сертифікати, безпосередньо отримані ним як компенсація суми його внеску до установ Ощадного банку СРСР або до установ державного страхування СРСР, або в обмін на приватизаційні сертифікати, отримані ним відповідно до закону, а також сума доходу, отриманого таким платником податку внаслідок відчуження земельних ділянок сільськогосподарського призначення, земельних часток (паїв) за нормами безоплатної передачі, визначеними ст. 121 Земельного кодексу України залежно від їх призначення, та майнових паїв, безпосередньо отриманих ним у власність у процесі приватизації.
Результати усіх операцій з купівлі та продажу інвестиційних активів необхідно задекларувати до 01 травня 2016 року в новій декларації, введеній в дію з 01 січня 2016 року, форма якої затверджена наказом Міністерства фінансів України від 02.10.2015 за № 859 та сплатити з позитивного значення загального фінансового результату операцій з інвестиційними активами за наслідками 2015 року податок на доходи фізичних осіб за ставкою 20 відсотків та військовий збір за ставкою 1,5 відсотки не пізніше 29 липня 2016 року.
При цьому, сума військового збору, що підлягає сплаті платником податків самостійно до бюджету за результатами звітного року вказується у рядку 24.1 розділу IV нової декларації, а сума податку на доходи фізичних осіб – у рядку 23.1 розділу IV нової декларації.

При переобладнанні автомобіля на використання біопалива – отримайте податкову знижку
Фізична особа, яка здійснила переобладнання транспортного засобу та використовує біопаливо (біоетанол, біодизель, стиснутий або скраплений газ та інші види біопалива), відповідно до п.п.166.3.7 ПКУ має право включити до податкової знижки у зменшення оподатковуваного доходу платника податку за наслідками звітного податкового року, визначеного з урахуванням положень пункту 164.6 статті 164 цього Кодексу, фактично здійснені ним протягом звітного податкового року витрати у вигляді суми коштів, сплачених платником податку у зв’язку із переобладнанням транспортного засобу, що належить платникові податку.
При цьому, процедура переобладнання транспортних засобів, зокрема, для роботи на газовому моторному паливі та альтернативних видах рідкого і газового палива, встановлена Порядком переобладнання транспортних засобів, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 21.07.10 №607, відповідно до якої після переобладнання транспортного засобу в індивідуальному порядку власник або його представник обирає організацію з оцінки відповідності та подає заяву про проведення оцінювання відповідності транспортного засобу, що переобладнаний, вимогам правил, нормативів і стандартів України, а також умовам (вимогам), викладеним у документі про погодження (заяві про проведення оцінювання). За результатами такого оцінювання видається сертифікат відповідності для переобладнаних автобусів та акт технічної експертизи або сертифікат відповідності для інших транспортних засобів, що переобладнані.
Отже, фізична особа, яка здійснила переобладнання транспортного засобу та використовує біопаливо (біоетанол, біодизель, стиснутий або скраплений газ та інші види біопалива) з метою отримання податкової знижки повинна подати документи, які підтверджують витрати, здійснені для переобладнання транспортного засобу, сертифікат відповідності для транспортного засобу, що був переобладнаний, та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу (технічний паспорт).
Просмотров: 463 | Добавил: Елена8203 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входа

Поиск

Последние события
Сообщения форума
  • Аккумулятор (2)
  • Автомобильная Сигнализация для авто (1)
  • послуги митного брокера в Харкові (0)
  • Объявления
    [28.03.2024]
    Лук оптом (0)
    [10.12.2023]
    товары оптом от производителя (0)
    [12.07.2023]
    Металлические кровати с доставкой оптом (0)


    Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0


    Купянск ОЛХ

    Основные теги
    живот похудение Тайские в бёдрах травы БЫСТРО похудения селетер таблетки без диет лицо убрать сильный возбудитель виагра женская женский возбудитель виагра виагра сильнодействущая купить возбудитель виагра для мужчин возбудители купить виагру как возбудить девушку капли возбуждающие тара запчасти работа 2-комнатная квартира бизнес Упаковка flat bottom плазменная резка токарные работы ГШП капролон пакеты возбудители для мужчин возбудитель желания Возбудители для двоих возбудитель капли Возбудители для мужчин и женщин возбудитель конский автобусы Фрезерные работы Газовая резка металла инфракрасные обогреватели конвектор дом дизайн интерьера дизайн квартиры дизайн студии заказать дизайн интерьера автовышки и автокраны база металлопроката листовой прокат металлопрокат опт розница вертикальная литьевая машина ВЛМ гидравлический шприцевой пресс литьевая машина для пластмасс поставщик тд там продажа недвижимости листовой металлопрокат Агентство недвижимости Днепр ремонт гидравлического оборудования купить гидропресс лента ФУМ риелтор Днепр зашита маски маски для лица. фабричный пошив. купить Днепр листовая сталь ваш карниз газовая резка обработка металлов кваритра в Днепре под заказ диета диеты Китайские отзывы похудеть витамины лекарства средства упражнения оборудование арматура вентиляционное компоненты конвейеры лабораторное кип насосы высоковольтное инструмент

     

    Купянский городской портал © 2024