Купянский городской портал! Четверг, 28.03.2024, 20:31
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Путеводитель

Последние фото

Общая статистика
Интернет магазин: 
Форум-тем/сообщ: 542/2924
Коментарии: 835
Фото: 418
Новости: 1051
Файлов для скачивания: 5
Статей:897
Сайтов в каталоге: 970
Объявлений: 14
Игр: 219
Записей в гостевой: 36
FAQ: 1
Новости Украины: 107
Видео: 9105

Последние статьи
[15.09.2020][Мои статьи]
Увага! Важлива інформація (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
ТОП 6 запитань стосовно використання програмних реєстраторів розрахункових операцій (5)
[15.09.2020][Мои статьи]
До уваги платників земельного податку! Інформація про нормативну грошову оцінку земель розміщена на офіційному вебпорталі ДПС (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
Податкова знижка для внутрішньо переміщених осіб (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
З початку року надійшло 9,8 млрд грн ЄСВ (0)

Купянск
Главная » 2016 » Апрель » 12 » ДФС дозволила скорочувати назву «Акцизний податок» у чеках
08:28
ДФС дозволила скорочувати назву «Акцизний податок» у чеках
ДФС дозволила скорочувати назву «Акцизний податок» у чеках

Салтівська ОДПІ повідомляє, для суб’єктів господарювання роздрібної торгівлі, що здійснюють реалізацію підакцизних товарів і зареєстровані платниками акцизного податку (суб’єктів господарювання, що зареєстровані платниками іншого податку, крім ПДВ), касовий чек, надрукований РРО, повинен містити окремим рядком розмір ставки такого податку, загальну суму податку за всіма зазначеними в чеку товарами (послугами). На початку рядка друкується назва податку. У реквізиті «Акцизний податок» його назва наводиться згідно з ПКУ. За потреби дозволяється використовувати скорочення.
Про ці й інші вимоги щодо реалізації фіскальних функцій реєстратора розрахункових операцій, що застосовується для обліку операцій із приймання та переказу готівкових коштів через програмно-технічні комплекси самообслуговування й вимоги щодо реалізації фіскальних функцій РРО, що застосовуються для обліку та реєстрації операцій із купівлі-продажу іноземної валюти, детальніше — у листі ДФС від 29.03.2016 р. № 10583/7/99-99-22-07-03-17.

Довідку про доходи ДФС формує виключно на підставі інформації, що міститься в податковій звітності платника

За зверненням платника податку контролюючий орган, до якого було подано податкову декларацію, видає довідку про подану декларацію про майновий стан і доходи за формою, установленою центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування й реалізує державну податкову та митну політику (п. 179.12 ПКУ). Зокрема, форма довідки про подану декларацію про майновий стан і доходи (про сплату податку на доходи фізичних осіб і про відсутність податкових зобов’язань з такого податку) та Порядок її заповнення затверджені наказом Міністерства доходів і зборів України від 11.12.2013 р. № 795.
Разом із цим ДФСУ в листі від 28.03.2016 р. № 2618/Б/26-15-13-02-15 наголошує: для видачі довідки про доходи контролюючий орган не може використовувати будь-яку іншу інформацію, крім тієї, що міститься в податковій звітності платника.
Окрім того, податківці повідомляють, що надання інформаційної довідки щодо отриманих щомісячних оподатковуваних доходів на підставі Звіту про суми нарахованого доходу застрахованих осіб і суми нарахованого єдиного внеску не входить до функціональних повноважень Державної фіскальної служби України та її територіальних підрозділів. Надання інформації щодо персональних даних, які містяться в Державному реєстрі застрахованих осіб, здійснюється органами Пенсійного фонду України.

Оподаткування подарованої нерухомості

Дохід у вигляді вартості подарованого нерухомого майна є об'єктом оподаткування податком з доходів фізичних осіб (далі ПДФО) і військовим збором.
Відповідно до п. 162.1 ст. 162 розділу IV Податкового кодексу України (далі ПКУ) платником ПДФО є, зокрема, фізособа-резидент, яка отримує доходи з джерела їх походження в Україні. Згідно п. 163.1 ст. 163 ПКУ об'єктом оподаткування резидента є загальний місячний (річний) оподатковуваний дохід, до складу якого включається дохід у вигляді вартості успадкованого чи отриманого у дарунок майна у межах, що обкладаються податком згідно з розділом IV ПКУ (пп. 164.2.10 п. 164.2 ст. 164 ПКУ ).
Згідно п. 174.6 ст. 174 розділу IV ПКУ, грошові кошти, майно, майнові чи немайнові права, вартість робіт, послуг, подаровані платнику податку, оподатковуються згідно з правилами, встановленими цим розділом для оподаткування спадщини. Так, за ставкою 5%, визначеною п. 167.2 ст. 167 ПКУ, оподатковується вартість будь-якого об'єкта спадщини, що успадковується спадкоємцями, які не є членами сім'ї спадкодавця першого ступеня споріднення (пп. 174.2.2 п. 174.2 ст. 174 ПКУ).
Крім того, згідно з пп. 1.2 п. 16 1 підрозділу 10 розділу XX ПКУ об'єктом оподаткування військовим збором є доходи, визначені ст. 163 ПКУ, зокрема, загальний місячний (річний) оподатковуваний дохід. Ставка військового збору становить 1,5% об'єкта оподаткування, визначеного пп. 1.2 п. 16 1 підрозділу 10 розділу XX ПКУ (пп. 1.3 п. 16 1 підрозділу 10 розділу XX ПКУ).
Тобто, в разі отримання фізособою-резидентом, яка не є членом сім'ї спадкодавця першого ступеня споріднення, доходу у вигляді вартості подарованого нерухомого майна, такий доход являється об'єктом оподаткування ПДФО за ставкою 5% і військовим збором 1,5%.
Особами, відповідальними за сплату податку до бюджету, є особи, які отримали подарунок. Платник податків, який отримав дохід у вигляді вартості подарованого нерухомого майна, може сплатити ПДФО і військовий збір до нотаріального посвідчення договору дарування нерухомого майна за місцем нотаріального посвідчення такого договору.
У разі несплати ПДФО і військового збору до нотаріального посвідчення договору дарування нерухомого майна, платник податків зобов'язаний подати податкову декларацію до контролюючого органу, де перебуває на обліку, до 1 травня року, наступного за звітним (п. 49.18.4 п. 49.18 ст. 49 ПКУ ), і самостійно до 1 серпня року, що настає за звітним, сплатити суму податкового зобов'язання, зазначену у поданій ним податковій декларації (п. 179.7 ст. 179 ПКУ).

Декларування інвестиційного прибутку

Нагадуємо, що фізичні особи – платники податку на доходи фізичних осіб зобов’язані задекларувати результати усіх операцій з купівлі та продажу інвестиційних активів, здійснених протягом 2015 року як на території України, так і за її межами, за винятком двох випадків.
Так, відповідно до норм Податкового кодексу України, не підлягають оподаткуванню та не включаються до загального річного оподатковуваного доходу, а також не включаються до розрахунку загального фінансового результату операцій з інвестиційними активами суми доходів та витрат на придбання таких інвестиційних активів:
1) дохід, отриманий платником податку протягом звітного податкового року від продажу інвестиційних активів, якщо сума такого доходу не перевищує у 2015 році 1710 грн.;
2) сума доходу, отриманого платником податку внаслідок відчуження акцій (інших корпоративних прав), одержаних ним у власність в процесі приватизації в обмін на приватизаційні компенсаційні сертифікати, безпосередньо отримані ним як компенсація суми його внеску до установ Ощадного банку СРСР або до установ державного страхування СРСР, або в обмін на приватизаційні сертифікати, отримані ним відповідно до закону, а також сума доходу, отриманого таким платником податку внаслідок відчуження земельних ділянок сільськогосподарського призначення, земельних часток (паїв) за нормами безоплатної передачі, визначеними ст. 121 Земельного кодексу України залежно від їх призначення, та майнових паїв, безпосередньо отриманих ним у власність у процесі приватизації.
Результати усіх операцій з купівлі та продажу інвестиційних активів необхідно задекларувати до 1 травня 2016 року в новій декларації, введеній в дію з 01 січня 2016 року, форма якої затверджена наказом Міністерства фінансів України від 02.10.2015 за №859 та сплатити з позитивного значення загального фінансового результату операцій з інвестиційними активами за наслідками 2015 року податок на доходи фізичних осіб за ставкою 20 відсотків та військовий збір за ставкою 1,5 відсотки до 1 серпня 2016 року.

Заповнюєш декларацію про доходи – пам’ятай про військовий збір

В Головному управлінні ДФС у Харківській області проінформували щодо новацій у проведенні цьогорічної кампанії декларування.
Так, фахівець управління податків і зборів з фізичних осіб Дмитро Тарасов розповів, що доходи та майновий стан громадянам потрібно буде декларувати за новою формою декларації про майновий стан і доходи. Зокрема Декларація об’єднала звітність з податку на доходи фізичних осіб та військового збору.
Тож фізичні особи – платники податків подають декларацію, в якій окрім сум ПДФО відображають й податкові зобов’язання з військового збору.
Також фахівець звернув увагу, що деклараційна кампанія -2016 триватиме до травня 2016 року. Громадяни, які бажають реалізувати своє право на податкову знижку за наслідками 2015 року, податкову декларацію можуть подати упродовж усього 2016 року.
У фіскальній службі Харківської області повідомили, що загалом, з початку року, громадянами вже надано майже 16 тис. декларацій та задекларовано до сплати 42,1 млн.грн. податку на доходи фізичних осіб та 6,7 млн.грн. військового збору.

Доходи, одержані в іноземній валюті, підлягають декларуванню

Сума іноземних доходів включається до загального річного оподатковуваного доходу платника податку - отримувача, який зобов'язаний подати річну податкову декларацію та сплатити з одержаних доходів податок на доходи та військовий збір.
Доходи, одержані в іноземній валют,і перераховуються у гривні за валютним курсом Національного банку України, що діяв на момент нарахування (отримання) таких доходів.
Суми податку на прибуток, отриманий з іноземних джерел, що сплачені суб'єктами господарювання за кордоном, зараховуються під час сплати ними податку в Україні. При цьому зарахуванню підлягає сума податку, розрахована за правилами, встановленими розділом ІІІ Податковго кодексу України.
Розмір зарахованих сум податку з іноземних джерел протягом податкового (звітного) періоду не може перевищувати суми податку, що підлягає сплаті в Україні таким платником податку протягом такого періоду.
Не підлягають зарахуванню у зменшення податкових зобов'язань такі податки, сплачені в інших країнах:
- податок на капітал/майно та приріст капіталу;
- поштові податки;- податки на реалізацію (продаж);
- інші непрямі податки незалежно від того, підпадають вони під категорію прибуткових податків чи оподатковуються іншими податками згідно із законодавством іноземних держав.
Зарахування сплачених за митним кордоном України сум податку здійснюється за умови подання письмового підтвердження контролюючого органу іншої держави щодо факту сплати такого податку та за наявності чинного міжнародного договору України про уникнення подвійного оподаткування доходів.За підсумками 2015 року сума іноземного доходу оподатковується податком на доходи за ставкою 15%. Військовий збір розраховується фізичними особами самостійно за ставкою 1,5% об’єкта оподаткування.
Якщо загальна сума отриманих у звітному місяці доходів перевищує десятикратний розмір мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного року (у 2015 році 12180 грн.), ставка податку на доходи становить 20%.
У податковій декларації про майновий стан і доходи громадяни відображають суму отриманого доходу за звітний рік та визначають податкове зобов'язання з податку на доходи та військового збору.

Більше 175 тис. громадян Харківщини отримали доходи від здавання в оренду нерухомості, включаючи земельні ділянки

З таких доходів податковими агентами утримані та перераховані до бюджету податки відповідно до договорів оренди.
Крім того, вже 360 громадян задекларували доходи від надання в оренду нерухомого майна, з них 213 - надавали в найм житлові приміщення та задекларували дохід у сумі 2,8 млн.гривень.
Однак, вказані в деклараціях суми орендної плати, найчастіше не відповідають реаліям ринку нерухомості та інформації в ЗМІ.
Так, згідно із моніторингом розміщеної у медіа-просторі інформації середня орендна плата за найм квартири в місті Харкові становить близько 3,0 тис.гривень. А в окремих елітних будинках орендодавці пропонують житло за 15-20 тис.грн. на місяць. Тоді, як в деклараціях громадяни вказували, в середньому, орендну плату у розмірі 1 тис.грн.
В ГУ ДФС у Харківській області нагадують, що сплата громадянами податків до бюджету є Конституційним обов’язком та звертаються до всіх громадян, які надають іншим фізичним особам в оренду (найм) будь-яку нерухомість, в т.ч. житло, задекларувати отримані у 2015 році доходи.
Декларація про такі доходи подається до 1 травня (в 2016 році до 3 травня) а сплатити податкове зобов’язання слід до 1 серпня.
У разі ненадання податкової декларації та несплати належних сум податків, органи фіскальної служби будуть вимушені нарахувати податкове зобов’язання самостійно та застосувати штрафні санкції.
Детальну інформацію з питань заповнення декларації та порядку сплати податків можна отримати в Центрах обслуговування платників, які працюють в кожній інспекції.

Облік за неосновним місцем обліку: внесення інформації до Єдиного банку даних

Відповідно до пунктів 3.6, 3.7 розділу ІІI, пунктів 6.4, 6.7 розділу VI Порядку обліку платників податків і зборів, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 09.12.2011 №1588 (у редакції наказу Мінфіну від 22.04.2014 №462) (далі – Порядок), взяття на облік платника податків за основним місцем обліку проводиться контролюючим органом у день отримання відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань (далі - ЄДР) про державну реєстрацію створення юридичної особи, її відокремленого підрозділу, державну реєстрацію фізичної особи – підприємця або отримання заяви від платника податків за ф. №1-ОПП або за ф. №5-ОПП для платників податків, відомості щодо яких не містяться в ЄДР.
При виникненні змін у даних, що подаються для взяття на облік згідно з Порядком, крім змін, які вносяться до ЄДР платник податків зобов’язаний протягом 10 календарних днів з дня внесення змін до зазначених документів подати до контролюючого органу уточнені документи в такому самому порядку, як і при взятті на облік.
Відповідно, і контролюючі органи опрацьовують такі документи та вносять відповідні зміни до Єдиного банку даних юридичних осіб або Реєстру самозайнятих осіб у такому самому порядку як і при взятті на облік, тобто у день отримання заяв за ф. №1-ОПП або ф. №5-ОПП.

Обов’язковий реквізит касового чека - «Акцизний податок»

Суб’єкти господарювання, які здійснюють реалізацію підакцизних товарів та зареєстровані платниками акцизного податку, зазначають у касовому чеку окремим рядком розмір ставки акцизного податку, загальну суму такого податку за всіма зазначеними в чеку товарами. На початку рядка друкується назва податку.
Таке нововведення передбачене наказом Міністерства фінансів України від 21.01.2016 року №13 «Про затвердження Положення про форму та зміст розрахункових документів, Порядку подання звітності, пов’язаної із використанням книг обліку розрахункових операцій (розрахункових книжок), форми №ЗВР-1 Звіту про використання книг обліку розрахункових операцій (розрахункових книжок)».
Отож, з 11 березня 2016 року реквізит «Акцизний податок» - обов’язковий реквізит фіскального касового чека на товари (послуги).
Зауважимо, що платники податків, які ще в минулому році відображали в чеках «роздрібний» акциз», пробиватимуть такі чеки й надалі. Їм досить лише звірити їх форму за новими вимогами і за необхідності внести корективи.
Просмотров: 394 | Добавил: Елена8203 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входа

Поиск

Последние события
Сообщения форума
  • Аккумулятор (2)
  • Автомобильная Сигнализация для авто (1)
  • послуги митного брокера в Харкові (0)
  • Объявления
    [10.12.2023]
    товары оптом от производителя (0)
    [12.07.2023]
    Металлические кровати с доставкой оптом (0)
    [12.07.2023]
    Кровати металлические в тюрьмы (0)


    Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0


    Купянск ОЛХ

    Основные теги
    живот похудение Тайские в бёдрах травы БЫСТРО похудения селетер таблетки без диет лицо убрать сильный возбудитель виагра женская женский возбудитель виагра виагра сильнодействущая купить возбудитель виагра для мужчин возбудители купить виагру как возбудить девушку капли возбуждающие тара запчасти работа 2-комнатная квартира бизнес Упаковка flat bottom плазменная резка токарные работы ГШП капролон пакеты возбудители для мужчин возбудитель желания Возбудители для двоих возбудитель капли Возбудители для мужчин и женщин возбудитель конский автобусы Фрезерные работы Газовая резка металла инфракрасные обогреватели конвектор дом дизайн интерьера дизайн квартиры дизайн студии заказать дизайн интерьера автовышки и автокраны база металлопроката листовой прокат металлопрокат опт розница вертикальная литьевая машина ВЛМ гидравлический шприцевой пресс литьевая машина для пластмасс поставщик тд там продажа недвижимости листовой металлопрокат Агентство недвижимости Днепр ремонт гидравлического оборудования купить гидропресс лента ФУМ риелтор Днепр зашита маски маски для лица. фабричный пошив. купить Днепр листовая сталь ваш карниз газовая резка обработка металлов кваритра в Днепре под заказ диета диеты Китайские отзывы похудеть витамины лекарства средства упражнения оборудование арматура вентиляционное компоненты конвейеры лабораторное кип насосы высоковольтное инструмент

     

    Купянский городской портал © 2024