Купянский городской портал! Вторник, 23.04.2024, 21:30
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Путеводитель

Последние фото

Общая статистика
Интернет магазин: 
Форум-тем/сообщ: 542/2924
Коментарии: 835
Фото: 418
Новости: 1051
Файлов для скачивания: 5
Статей:897
Сайтов в каталоге: 970
Объявлений: 15
Игр: 219
Записей в гостевой: 36
FAQ: 1
Новости Украины: 107
Видео: 9105

Последние статьи
[15.09.2020][Мои статьи]
Увага! Важлива інформація (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
ТОП 6 запитань стосовно використання програмних реєстраторів розрахункових операцій (5)
[15.09.2020][Мои статьи]
До уваги платників земельного податку! Інформація про нормативну грошову оцінку земель розміщена на офіційному вебпорталі ДПС (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
Податкова знижка для внутрішньо переміщених осіб (0)
[15.09.2020][Мои статьи]
З початку року надійшло 9,8 млрд грн ЄСВ (0)

Купянск
Главная » 2016 » Февраль » 2 » Більш 33 млн. грн. плати за землю отримали місцеві бюджети, що обслуговуються Куп`янською ОДПІ, у 2015 році
14:04
Більш 33 млн. грн. плати за землю отримали місцеві бюджети, що обслуговуються Куп`янською ОДПІ, у 2015 році
Більш 33 млн. грн. плати за землю отримали місцеві бюджети, що обслуговуються Куп`янською ОДПІ, у 2015 році
Результати 2015 року перевищують очікувані на понад 4,5 млн. грн., повідомила в.о.начальника Куп`янської ОДПІ Олена Кухтіна.
Від юридичних осіб у 2015 році надійшло майже 26 млн. грн., що на 6,3 млн.грн. більше показників 2014 року. Фізичні особи сплатили 7,7 млн. грн., що на 2 млн.грн. більше минулорічних показників.
Окремо по районах, у 2015 році місцеві бюджети отримали плати за землю: м.Куп`янськ та Куп`янський район - 17,8 млн.грн., Шевченківській район одержав 8,9 млн. грн. платежів за землю, бюджети Дворічанського району отримали більше 6,8 млн. грн. плати за землю. Загалом планові показники по платі за землю виконано на 115,5%.
«Сподіваємось на взаєморозуміння і подальшу плідну співпрацю з платниками податків. Адже сумлінний платник податків – це перш за все надійний союзник держави. Впевнена, що позитивні результати по наповненню державної казни збережуться й у подальшому», - зазначила посадовець.

Як надавати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи до контролюючого органу при зміні назви вулиці
Усі громадяни щороку подають до податкових інспекцій за місцем проживання декларації про свій майновий стан та доходи за минулий рік у порядку, встановленому законом.
Згідно зі ст. 29 Цивільного кодексу України від 16.01.03 №435-ІV, зі змінами та доповненнями, місцем проживання фізичної особи є житловий будинок, квартира, інше приміщення, придатне для проживання у ньому (гуртожиток, готель тощо), у відповідному населеному пункті, в якому фізична особа проживає постійно, переважно або тимчасово. Крім того, згідно з п. 49.1 ст. 49 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року №2755-VІ (далі — ПКУ) податкова декларація подається за звітний період в установлені ПКУ строки контролюючому органу, в якому перебуває на обліку платник податків. Відповідно до п. 45.1 ст. 45 ПКУ платник податків — фізична особа зобов’язаний визначити свою податкову адресу.
Податковою адресою платника податків — фізичної особи визнається місце її проживання, за яким вона береться на облік як платник податків у контролюючому органі. Платник податків — фізична особа може мати одночасно не більше однієї податкової адреси.
На підставі Закону України від 14 липня 2015 року N 595-VIII «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» відбулось перейменування назв вулиць та інших об’єктів топоніміки м. Харкова та області.
Однак діючим законодавство не передбачено кінцевих термінів зміни документів у цьому випадку. Зміна назви вулиці не є зміною місця проживання. Тому всі необхідні зміни в документи можуть бути внесені тоді, коли це буде зручно їх власникові. Наприклад, коли людина захоче змінити місце проживання – переїхати на іншу вулицю або в інше село чи місто.
Враховуючи вищевикладене, платник податків, який відповідно до норм чинного законодавства зобов’язаний (має право) надати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи до контролюючого органу за податковою адресою, тобто за місцем реєстрації згідно з паспортними даними.

Податківці ліквідували міжрегіональний «конверт»
Співробітники слідчо-оперативних підрозділів податкової міліції Харківщини, спільно із колегами ГУ ДФС Дніпропетровської області ліквідували міжрегіональний «конвертаційний центр», обіг якого лише за декілька років склав близько 5 млрд. грн.
Про це повідомляє виконуючий обов’язки першого заступника начальника ГУ ДФС у Харківській області Андрій Бєжанов.
54-річний уродженець Дніпропетровської області спільно із двома синами налагодили незаконну діяльність по наданню послуг підприємствам реального сектору економіки, переводячи безготівкові кошти у реальні гроші. Для чіткої системи конвертації підприємець взяв у помічники юриста, вербувальника та ще більше 10 осіб.
«Встановлено, що у період 2014-2015 років для функціонування схеми переводу безготівкових коштів у готівку та мінімізації податкових зобов’язань реальних підприємств, даним «конвертаційним центром» було створено щонайменш 87 фіктивних підприємств, - розповідає Андрій Бєжанов, - послугами вказаних фірм користувалися реальні компанії Харківської, Київської, Дніпропетровської та інших областей».
Так, у 2015 році клієнтами «конвертаційного центру» стали понад 250 підприємств – здебільше гірничо-збагачувального комплексу, будівельні та охоронні організації.
Для знешкодження «конвертаційного центру» було створено 23 мобільних слідчо-оперативних групи, до складу яких увійшли працівники податкової міліції Харківської та Дніпропетровської областей.
«Проведено 30 обшуків у транспортних засобах, житлових та офісних приміщеннях, які були задіяні у даній незаконній діяльності, - розповідає Андрій Бєжанов, - так, у ході проведення одного з обшуків було виявлено 5 печаток, 1 кліше та 10 зрізів, які наразі не ідентифіковано, та грошові кошти у кількості 28,8 тис. доларів, 300 євро, 35,5 тис. грн.».
Крім цього, було вилучено спеціалізовані консолі та серверне обладнання, що надають змогу дистанційного виконання різних сервісних завдань без участі людини та працюють 24 години на добу, 7 днів на тиждень.
«На вказаних серверах забезпечено резервування усієї інформації щодо функціонування «конвертаційного центру» у вигляді документації, банківських документів, апеляційних оскаржень, матеріали судових розглядів, відомості про зв’язки в органах державної влади», - зауважує Андрій Бєжанов.
На теперішній час слідчо-оперативні заходи тривають.
На митному посту «Гоптівка» виявили партію анаболіків
В результаті проведення спільної операції міжвідомчою робочою групою, яка була створена на виконання вказівки Президента України з метою боротьби з контрабандою, у складі представників Управління СБУ в Харківській області, Харківської митниці ДФС, ГУ МВС України в Харківській області, Східного регіонального управління ДПС України та ГУ ДФС в Харківській області на митному посту «Гоптівка» була виявлена партія анаболітичних препаратів іноземного виробництва, які не сертифіковані в Україні.
37-річний мешканець Харківської області прямував автобусом до м.Бєлгород Російської Федерації.
Під час проведення усного та письмово декларування ніхто з пасажирів автобусу не заявив про наявність предметів, що підлягають обов’язковому декларуванню, або предметів, заборонених до переміщення через митний кордон України. Але ж під час митного огляду особистих речей одного з пасажирів у спортивній сумці під особистими речами були виявлені сильнодіючі лікарські засоби, які відносяться до анаболічних стероїдів, з маркуванням «метандієнон» і «нандролон».
Приблизна вартість партії складає 135 тисяч гривень.
За даним фактом був складений протокол про порушення митних правил за частиною 1 статті 483 Митного кодексу України. Предмети правопорушення вилучені та передані до правоохоронних органів.
На Харківщині майже 15 тисяч громадян стали бізнесменами
Саме стільки мешканців нашої області виявили бажання розпочати власну справу та відкрити свій бізнес у 2015 році. Про це повідомили в Головному управлінні фіскальної служби та відзначили, що у зрівнянні з 2014 роком їх кількість зросла на 27%.
Серед новачків-підприємців - дванадцять тисяч ФОПів та три тисячі юридичних осіб.
В податковому відомстві області також проінформували, що найбільше новоспечених бізнесменів проживає у місті Харків. Так, у столиці Слобожанщини з початку року розпочали власну справу десять тисяч суб’єктів. Найбільше їх зареєстровано у Дзержинському та Московському районах нашого міста. Серед районів області на першому та другому місцях - Харківський та Дергачівський райони.
Податківці відзначають, що серед напрямів діяльності, у яких реалізовують себе «початківці», сьогодні найбільш популярною є сфера ІТ технологій та торгівля, у тому числі, через Інтернет. Набуває популярності діяльність громадських організацій. А ось наприклад діяльність у сфері радіомовлення та демонстрації кінофільмів виявилася непоширеною - зареєструвалися лише по одному суб’єкту господарювання. Непопулярною серед харків’ян виявилися і діяльність у сфері оцiнювання ризикiв та завданої шкоди і управлiння фондами – також по одному суб’єкту.
Бізнесмени, які живуть в Харкові, найчастіше обирають сферу комп'ютерного програмування. А ось серед мешканців області найбільш поширеною залишається торгівля.
Загалом станом на 01.01.16 на податковому обліку перебувають майже 237 тис. платників. Їх переважну більшість складають підприємці — фізичні особи - майже 161 тис., решта – 76 тис. - це юридичні особи.
Окрім того, в податковій службі області звертають увагу на суттєве спрощення процедури реєстрації власної справи. Зокрема, новоствореним бізнесменам нема необхідності після реєстрації бізнесу звертатися до органів фіскальної служби для взяття на облік. А звітувати та спілкуватися з податковою можна онлайн. На веб-порталі ДФС України функціонує чимало електронних сервісів.

З 1 січня 2016 року зменшено ставку єдиного внеску
Головне управління ДФС у Харківській області повідомляє, що одна з новацій, яка набула чинності з 1 січня 2016 року, - зниження ставки нарахування ЄСВ для підприємств з 41% (у середньому, залежно від класу ризику) до 22%. Тобто з 2016 року роботодавці нараховують єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі - ЄСВ) на суми нарахованої заробітної плати (доходу) найманим працівникам у розмірі 22 відсотки до визначеної бази нарахування єдиного внеску.
У разі якщо база нарахування ЄСВ не перевищує розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на місяць, за який отримано дохід, сума єдиного внеску розраховується як добуток розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на місяць, за який отримано дохід (прибуток), та ставки єдиного внеску.
При нарахуванні заробітної плати (доходів) фізичним особам з джерел не за основним місцем роботи ставка ЄСВ застосовується до визначеної бази нарахування незалежно від її розміру.
Також з початку року максимальну величину бази нарахування ЄСВ збільшено із 17 до 25 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб або до 34450 грн.
Крім того, відтепер ЄСВ із заробітної плати (доходу) працівників (3,6%) не утримується.
Такі зміни внесені Законом України від 24 грудня 2015 р. № 909-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році».

53 мільйони гривень додали до казни місцевих бюджетів Харківщини розкішні автомобілі за 2015 рік
Усього до сплати зазначеного податку було залучено 2,8 тис. власників автомобілів об'ємом двигуна понад 3000 куб. см та терміном використання менше 5 років. Про це повідомив начальник управління доходів і зборів з фізичних осіб ГУ ДФС у Харківській області Олексій Гавриленко під час зустрічі з журналістом регіонального видання.
Посадовець відзначив, що у переважній більшості платниками виявились фізичні особи - власники оподатковуваних VIP-авто, які сплатили до бюджету 49 млн. гривень податку на майно в частині транспортного податку.
Від суб’єктів господарювання – юридичних осіб, на балансі яких знаходяться елітні автомобілі, надійшло 4 млн. гривень.
За словами Олексія Гавриленка, найбільше власників таких авто зареєстровано в одному з центральних районів міста – Дзержинському. Там проживає 580 таких автомобілістів. А на Харківщині у лідерах Харківській та Дергачівський райони – 150 та 70 власників відповідно.
Податківець нагадав, що транспортний податок у складі податку на майно було запроваджено з 2015 року. Оподаткуванню підлягали легкові автомобілі, які використовувалися до 5 років і мали об’єм циліндрів двигуна понад 3000 куб. см. Ставка податку складала 25 тис. грн на календарний рік за кожен легковий автомобіль, що був об’єктом оподаткування.
Відтепер, повідомив Олексій Гавриленко, з 1 січня 2016 року порядок визначення автомобілів, що підлягають оподаткуванню змінено. Відтепер, 25 тис. гривень податку сплачуватимуть власники легкових автомобілів, вартість яких перевищує 750 мінімальних зарплат (наразі 1 033 500 грн.), незалежно від об’єму двигуна. При цьому віковий критерій залишився без змін – оподаткуванню підлягають автомобілі віком не старше 5 років.

За якою ставкою ФОПи з 2016 року мають нараховувати ЄСВ для працівників-інвалідів
ДФСУ в підкатегорії 301.04.02 «ЗІР» роз’яснила: фізичні особи — підприємці нараховують ЄСВ на заробітну плату працівників-інвалідів у розмірі 22% до визначеної бази нарахування ЄСВ.
Згідно із ч. 13 ст. 8 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 08.07.2010 р. № 2464-VI, ставка 8,41% визначеної бази нарахування ЄСВ для працюючих інвалідів, установлена лише для підприємств, установ і організацій, у яких працюють інваліди. Таким чином, указана пільга не поширюється на фізичних осіб — підприємців, які використовують працю найманих працівників-інвалідів.

На Харківщині викрито ухилення від сплати податків на ринку мобільного зв`язку
Працівниками податкової міліції Харківської області в рамках розслідування кримінального провадження за ч.3 ст.212 КК України на підставі ухвали суду проведено 2 обшуки в офісному приміщенні підприємства-фігуранта та автомобілі кур’єра.
Під час обшуків виявлено і вилучено 242,5 тис. грн. необлікованих готівкових коштів, скретч-картки поповнення мобільних рахунків на суму 1 млн. 71 тис. грн., 14 тис. стартових пакетів операторів мобільного зв’язку, мобільні телефони та документацію, які свідчить про протиправну діяльність.
Слідчо-оперативні заходи тривають.

У 2015 році ДФС зафіксовано майже 3,4 тис. випадків порушення прав інтелектуальної власності
У 2015 році ДФС зафіксовано 3 368 випадки призупинення митного оформлення за підозрою у порушенні прав інтелектуальної власності.
Про всі виявлені факти своєчасно повідомлено представників правовласників для оперативного прийняття відповідного рішення щодо їх інтелектуальної власності.
Крім того, у зазначений період митницями порушено 22 справи про порушення митних правил за фактом ввезення на митну територію України товарів з порушенням прав інтелектуальної власності. Загальна вартість ввезених з порушеннями товарів складає понад 2 млн. грн.
Для сприяння захисту правовласників під час зовнішньоекономічної діяльності Державна фіскальна служба України веде митний реєстр об’єктів права інтелектуальної власності. До них належать об’єкти авторського права і суміжних прав, винаходи, корисні моделі, промислові зразки, торговельні марки, географічні зазначення (зазначення походження товарів) та сорти рослин.
Загалом, станом на 31 грудня 2015 року до митного реєстру за заявами правовласників внесено 2 916 об’єктів. З них – 485 об`єктів внесено у звітному році.
Податковою міліцією вилучено партію комп’ютерної продукції Apple на 10,1 млн. гривень
Працівниками податкової міліції м. Києва в рамках проведення операції «Рубіж-2016» та розслідування кримінального провадження за ст. 212 КК України (ухилення від сплати податків, зборів) на підставі ухвали суду проведено 2 обшуки в складському та офісному приміщеннях, де здійснювалась реалізація та зберігання комп’ютерної продукції компанії Apple.
Як з’ясувалося, товари були ввезені міжнародними поштовими відправленнями з США на митну територію України без сплати необхідних платежів.
За результатами проведених заходів з незаконного обігу вилучено 49 комп’ютерів «iMac», 163 ноутбуки «Мacbook», 46 телефонів «iPhone 6» та «iPhone 5s», 145 планшетів «iPad», 16 годинників «Аpplewatch», 66 роутерів та 73 мультимедійні приставки «Аpple TV» (загалом 1150 одиниць), орієнтовною ринковою вартістю 10,1 млн. гривень.
Слідчо-оперативні заходи тривають.
Просмотров: 453 | Добавил: Елена8203 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входа

Поиск

Последние события
Сообщения форума
  • Аккумулятор (2)
  • Автомобильная Сигнализация для авто (1)
  • послуги митного брокера в Харкові (0)
  • Объявления
    [28.03.2024]
    Лук оптом (0)
    [10.12.2023]
    товары оптом от производителя (0)
    [12.07.2023]
    Металлические кровати с доставкой оптом (0)


    Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0


    Купянск ОЛХ

    Основные теги
    живот похудение Тайские в бёдрах травы БЫСТРО похудения селетер таблетки без диет лицо убрать сильный возбудитель виагра женская женский возбудитель виагра виагра сильнодействущая купить возбудитель виагра для мужчин возбудители купить виагру как возбудить девушку капли возбуждающие тара запчасти работа 2-комнатная квартира бизнес Упаковка flat bottom плазменная резка токарные работы ГШП капролон пакеты возбудители для мужчин возбудитель желания Возбудители для двоих возбудитель капли Возбудители для мужчин и женщин возбудитель конский автобусы Фрезерные работы Газовая резка металла инфракрасные обогреватели конвектор дом дизайн интерьера дизайн квартиры дизайн студии заказать дизайн интерьера автовышки и автокраны база металлопроката листовой прокат металлопрокат опт розница вертикальная литьевая машина ВЛМ гидравлический шприцевой пресс литьевая машина для пластмасс поставщик тд там продажа недвижимости листовой металлопрокат Агентство недвижимости Днепр ремонт гидравлического оборудования купить гидропресс лента ФУМ риелтор Днепр зашита маски маски для лица. фабричный пошив. купить Днепр листовая сталь ваш карниз газовая резка обработка металлов кваритра в Днепре под заказ диета диеты Китайские отзывы похудеть витамины лекарства средства упражнения оборудование арматура вентиляционное компоненты конвейеры лабораторное кип насосы высоковольтное инструмент

     

    Купянский городской портал © 2024